Reklama

Reklama

Polda

(seriál)
TV spot 2
Česko, (2016–2024), 59 h 7 min (Minutáž: 54–59 min)

Režie:

Jaroslav Fuit

Kamera:

Aleš Hart

Hrají:

David Matásek, Igor Orozovič, Vladimír Polívka, Ondřej Pavelka, Lenka Vlasáková, Jiří Vyorálek, Jana Kolesárová, Mário Kubec, Zdeněk Vencl, Jan Chudý (více)
(další profese)

Série(6) / Epizody(64)

Obsahy(1)

Kriminální seriál vycházející z žánru buddy movie, jehož hlavními postavami jsou dva naprosto rozdílní hrdinové – komisař Michal Bříza (David Matásek) a jeho parťák, absolvent policejní akademie Andrej (Igor Orozovič). (oficiální text distributora)

Videa (6)

TV spot 2

Recenze (165)

LexBarker 

všechny recenze uživatele

Pohodový seriál, který si na nic nehraje a který si pro sebe ukradl David "Kendy" Matásek. Nejde tady ani o správné postupy při vyšetřování, nebo psychologicky správně vykreslené postavy, ale o zábavu, která se odvíjí ze situace známé z mnoha jiných filmů, kdy se hlavní hrdina ocitá v jiné době. Zkrátka a dobře lehká televizní krmě pro nedělní večery... ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Proč si všichni myslej, že mám nějaký problémy?" Mohu potvrdit, že emoce reinkarnovaného por. Břízy jsou naprosto v pohodě. Jen jsem doufal v příchod české verze drsného Harryho a on se objevil zestárlý Kendy ve verzi hulvát. Mě tedy ničím neurazil, ale nadšený jsem byl jen ze služební Volhy a z několika fórků plynoucích z prospání dvaceti let technologické revoluce. ()

Reklama

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Klasická podprůměrná telenovela. 1) Jak to u podobných pořadů bývá, je to řadu od řady horší a horší. Začalo to někde na třech hvězdičkách, nyní ve čtvrté řadě je to někde mezi jednou a dvěma, jak kdy._____ 2) Výměna 32letého Igora Ozoroviče za 31letého Vladimíra Polívku v roli Břízova parťáka věci nepomohla. Unylý, i když hezký slušivě oháknutý Ozorovič je nahrazen stejně tak unylým Polívkou v nepadnoucích džínách. Takže ani po této stránce žádná změna k lepšímu. ()

Danthare 

všechny recenze uživatele

24.1.17 dávám 35%, po dalších dílech beze změny, spíše nudnější krimi komediální záležitost. Matásek nic moc, jako Kendy v Básnících hrál lépe! //// Zatím bez hodnocení. Spíše než krimi seriál je to komediální záležitost. Obsazení dobré, situace vtipné, s policejní prací to nemá moc společného, zatím. Ale nenudil jsem se, zatím 50%, dva, tři další díly a uvidí se. ()

Ezis 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

1. sérii jsem neviděla. Během 2. série kvalita úžasně stoupla, nejmíň o jednu hvězdičku. Začínala takovou uhádanou Ordinací v růžové zahradě a jednoduchými příběhy, kde jsem vraha odhalila i já - a to je co říct :-) - a končila slušnými detektivními zápletkami, nečekanými zvraty a příjemným humorem. Vyloženě zázrak to není, ale potěšilo mě, že se v české kotlině našla současná detektivka, na kterou se ráda podívám. Hlavně se mně líbí neokoukaní herci, dobré hlášky a celkem i propracované postavy - ke konci 2. série jsem začala mít pocit, že scénáristi získali nadhled a mají ty své postavy rádi. A sice nejsem katolička, ale bylo super pro změnu vidět detektivku, kde hlavní policajt v kostele nenašlapuje jak po střepech a nerozhlíží se kolem, jako by zpoza sloupu měl vyskočit svatý Dyndyndon. A taky - třeba na rozdíl od Vražd v Midsomeru - bylo super vidět detektivku, kde vrahem není farář :-P Takoví skvělí kněží jako Bóďa se občas vyskytují (znám jednoho, co pět kluků vytáhl ze závislosti na automatech), takže mě potěšilo, že se taky jednou octli v mainstreamovém seriálu. ()

Galerie (614)

Zajímavosti (35)

  • Tato epizoda se natáčela v ateliérech seriálu Zoo (od r. 2022). (Teres)
  • Případ se udál v hotelu Sen v Senohrabech u Prahy. (rakovnik)

Reklama

Reklama