Reklama

Reklama

Polda

(seriál)
TV spot 2
Česko, (2016–2024), 59 h 7 min (Minutáž: 54–59 min)

Režie:

Jaroslav Fuit

Kamera:

Aleš Hart

Hrají:

David Matásek, Igor Orozovič, Vladimír Polívka, Ondřej Pavelka, Lenka Vlasáková, Jiří Vyorálek, Jana Kolesárová, Mário Kubec, Zdeněk Vencl, Jan Chudý (více)
(další profese)

Série(6) / Epizody(64)

Obsahy(1)

Kriminální seriál vycházející z žánru buddy movie, jehož hlavními postavami jsou dva naprosto rozdílní hrdinové – komisař Michal Bříza (David Matásek) a jeho parťák, absolvent policejní akademie Andrej (Igor Orozovič). (oficiální text distributora)

Videa (6)

TV spot 2

Recenze (166)

Danthare 

všechny recenze uživatele

24.1.17 dávám 35%, po dalších dílech beze změny, spíše nudnější krimi komediální záležitost. Matásek nic moc, jako Kendy v Básnících hrál lépe! //// Zatím bez hodnocení. Spíše než krimi seriál je to komediální záležitost. Obsazení dobré, situace vtipné, s policejní prací to nemá moc společného, zatím. Ale nenudil jsem se, zatím 50%, dva, tři další díly a uvidí se. ()

Skuby47 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Když opomenu fakt z oblasti sci-fi, že se Matásek po dvaceti letech v komatu dostal během krátkého času do formy, což by mu mohl závidět i Stevan Seagal ve filmu Těžko ho zabít, který se z pouze sedmiletého komatu vzpamatovával za pomoci intenzivního cvičení minimálně rok, tak mi to vychází spíš jako satira. Je zde evidentní snaha napodobit daleko úspěšnější zahraniční seriály - nějaká ta mrtvola, pár falešně obviněných, alespoň jedna honička a pokud se to hodí, tak i nějaká milostná scéna. S lítostí vzpomínám na Četnické humoresky, či Kalašovky s Hrušínským a lituji Davida Matáska, který si tak ubohý scénář nezasloužil. No ještě uvidíme, třeba se dočkáme překvapení. ()

Reklama

pakobylka odpad!

všechny recenze uživatele

Co to má proboha být ? TOHLE že je taky umění ? Děláte si srandu ? Z koho ? No ... jak se tak rozhlížím, patrně ze mě - že ano ! Po shlédnutí prvního dílu musím bohužel konstatovat, že zápletka je neuvěřitelně toporná a nefunguje jako krimi ani jako komedie, herecké výkony jsou trapně amatérské a repliky zoufale slaboduché. Myslím, že v budoucnu nelze očekávat jakékoli vylepšení nevábně vyhlížející vizáže milého "Poldy" ... popravdě - obávám se pravého opaku. I když ... na druhou stranu si nedokážu představit septik, v němž by bylo možné překonat stávající takřka hlubinnou metu, které hned napoprvé dosáhl. Takže se s ním definitivně rozcházím ... na věčné časy a nikdy jinak. ()

noelcoward73 

všechny recenze uživatele

Hodnoceno po 3. díle. Úvodní díl byl zajímavý zejména námětem; zaujal mě později také velkým sarkasmem hlavního představitele (zřejmá inspirace Dr. Housem a Patrickem Janem z Mentalisty). Bohužel od 2. dílu šla kvalita trochu dolů, ale na druhou stranu by následný vývoj charakterů a vedlejšího děje mohl být zajímavým a přinést další nečekané zvraty... Moje hodnocení se možná změní po celkovém zhlédnutí. ()

William_ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pokud chcete poldu sledovat kvůli kvůli krimi stránce, budete asi zklamáni. Případy jsou tuctové a většinou Vás v nich nic nepřekvapí. Největší síla seriálu spočívá v hlavních protagonistech, kteří jsou dobře napsáni a ještě lépe zahráni. Casting se zde opravdu povedl a ten retro styl do dnešní moderní doby seriálu neskutečně sluší. Po technické stránce také není co vytknout - kouká se na to dobře, lokality jsou pestré a stejně tak i lokalita případů, jejichž kvalita už není tou nejsilnější stránkou jak jsem psal na začátku. Seriál měl po celou dobu vysílání vysokou sledovanost, tak uvidíme, zda to 6. série byla opravdu tou poslední. Osobně si myslím že spíše ne. ()

Galerie (614)

Zajímavosti (35)

  • Při prvním rozhovoru kriminalistů s taxikářem (Tomáš Matonoha) před hotelem lze dvakrát spatřit v okně v pozadí odraz mikrofonu zvukaře. (rakovnik)
  • Při premiérovém vysílání v TV se epizoda stala nejsledovanějším pořadem večera s více než milionem diváků. (rakovnik)
  • Pivnice u Vandy, ve které tráví polda volný čas, se ve skutečnosti jmenuje Pivnice u Fandy a je hned z boku Hudebního divadla Karlín. (staki)

Reklama

Reklama