Reklama

Reklama

Polda

(seriál)
TV spot 5
Česko, (2016–2024), 59 h 7 min (Minutáž: 54–59 min)

Režie:

Jaroslav Fuit

Kamera:

Aleš Hart

Hrají:

David Matásek, Igor Orozovič, Vladimír Polívka, Ondřej Pavelka, Lenka Vlasáková, Jiří Vyorálek, Jana Kolesárová, Mário Kubec, Zdeněk Vencl, Jan Chudý (více)
(další profese)

Série(6) / Epizody(64)

Obsahy(1)

Kriminální seriál vycházející z žánru buddy movie, jehož hlavními postavami jsou dva naprosto rozdílní hrdinové – komisař Michal Bříza (David Matásek) a jeho parťák, absolvent policejní akademie Andrej (Igor Orozovič). (oficiální text distributora)

Videa (6)

TV spot 5

Recenze (166)

Lukoboss 

všechny recenze uživatele

Ne, nelíbí se mně to.. Téma kriminálky jde značně do pozadí a hraje se hlavně na vtip, kterej ale v naprosté většině případů není vtipnej. A to je teda průser (totiž když přijmu fakt, že se po dvaceti letech hlavní hrdina probudil a např. nevěděl, co znamená, když mu někdo ohledně telefonu řekne "dej mi číslo", tak to není věkem, ale asi tím, že je prostě blbej). Nevím, jestli tomu dám ještě šanci. ()

kolemjdouc odpad!

všechny recenze uživatele

nedalo se to dokoukat.Po prvních minutách jsem si vzpoměla že jsem viděla seriál Německa Poslední polda s Baumem se stejným námětem.Taky se probral taky byl zarostlý taky dostal zpátky zbraň a odznak s pomalu stejným komentem ..... Tam se dalo dívat aspoň na toho chlapa.A viděl někdo českého policajta aby mu plandal u opasku odznak a za gatěma vzadu měl kolt (taky podobný tomu Baumovu).Zoufalá snaha o halyvúd??? ()

Reklama

mira007 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Hlavní hrdina se oficiálně probudí do současnosti po dvaceti letech z roku 1996 v komatu , ale dle zpracování se spíše probudí po třiceti letech a to rovnou z osmdesátkového béčkového testosteronovéhoh akčňáku. Matáskův přehrávaný ranař v kožené bundě a s bubínkovým koltem a pouty za pasem vypadá parodicky, ale když se člověk trochu rozkouká a přijme to jako odlehčený žánr ( navzdory tomu, že vizuelně jsou všechny detektivky od Primy naprosto šablonovitě stejné, včetně toho, že z nějakého neznámého důvodu mají tvůrci na Primě problém se zobrazením základní nahoty jako v americkém filmu ) tak se místy celkem může i zasmát. Dialogy kralují nad akcí a vyšetřováním.Je to určitě lepší než VIP vraždy a asi na stejno s Mordpartou, ale kvalit průměrných detektivek na ČT to nedosahuje. ()

William_ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pokud chcete poldu sledovat kvůli kvůli krimi stránce, budete asi zklamáni. Případy jsou tuctové a většinou Vás v nich nic nepřekvapí. Největší síla seriálu spočívá v hlavních protagonistech, kteří jsou dobře napsáni a ještě lépe zahráni. Casting se zde opravdu povedl a ten retro styl do dnešní moderní doby seriálu neskutečně sluší. Po technické stránce také není co vytknout - kouká se na to dobře, lokality jsou pestré a stejně tak i lokalita případů, jejichž kvalita už není tou nejsilnější stránkou jak jsem psal na začátku. Seriál měl po celou dobu vysílání vysokou sledovanost, tak uvidíme, zda to 6. série byla opravdu tou poslední. Osobně si myslím že spíše ne. ()

Venus7 

všechny recenze uživatele

Na tomto seriálu je nejlepší 1) soundtrack (Metallica, Smashing Pumpkins, Beck, apod... je popík???) a 2) Matásek, kterému ta role neskutečně sedí. Chtěla jsem dát 3*, ale dávám 4*! Možná, že kdyby mi bylo 15 let, tak možná dám taky "odpad", jako někteří zdejší "odpadáři", ale naštěstí mi 15 už dávno není a můžu si tento "retro" seriál docela užít. Srovnávání s Raplem mi přijde docela k smíchu. ()

Galerie (614)

Zajímavosti (35)

  • Scény v hotelu se natáčely v TOP HOTELu v Praze na Chodově. (Ezis)
  • V čase 16:00 leží na stole „mrtvola", která viditelně dýchá. (Proste..Jana)

Reklama

Reklama