Reklama

Reklama

Trpaslík

(seriál)
  • angličtina Gnome (festivalový název)
Trailer

Epizody(6)

Obsahy(1)

Obyčejná rodina z Nymburka. Jarda a Katka Staňkovi. Vedou spolu provaznictví v uličce u náměstí. V obchodních i rodinných strategiích se ale, slušně řečeno, dost často neshodují. Jejich patnáctiletý syn Luděk chodí do kvarty místního gymnázia, chtěl by se stát hip-hoperem, ale zatím se cítí spíš nepochopen. Dcera Janička by se zase navzdory všem ráda stala právničkou, jako její strýc Vladimír Novotný, nejobávanější nymburský právník. Vladimírova krásná žena Pavlína by něco moc ráda, ale vůbec neví, co by to mělo být. To děda Václav ví moc dobře. Má nejradši kaši, ovšem ne tu, co dělají v domově důchodců. Staňkovi, jejich příbuzní, známí a sousedé, nejsou, jak už to bývá, se svými životy docela spokojeni. Že by ale nakonec mohlo být i hůř, na to v rozhodující chvíli nikdo z nich samozřejmě nemyslí. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (331)

VanTom 

všechny recenze uživatele

Nejvíc mě nakonec chytil celkový dějový oblouk, jak se Trpaslík dostával od jedné (zdánlivě nevýznamné) postavy ke druhé, a ty svými přáními formovaly konání ústřední maloměšťácké rodinky. Protože samotný humor se zdaleka nedařil vždy (nicméně mnoho výborných hlodů mě i hlasitě rozesmálo, hlavně ty se skvělým Suchánkem) a zvláště dětské / teenagerské linky i jejich herecké výkony šustily velkou toporností. ()

ELBobes 

všechny recenze uživatele

Tohle se moc nepovedlo. Kouzelný trpaslík akorát vytváří podobné zmatky, jako když se otočí prstenem v Říši pohádek, a všichni se pak chovají nenormálně. Závěrečná příhoda s panem Kutlákem už byla trochu moc... Jinak na druhou stranu opět cením jak Prusinovský vybírá písničky. Když nastoupil Snoop Dogg, Eminem, Dr. Dre, Ice Cube nebo Kanye, tak jsem se docela pobavil. ()

Reklama

Tosim 

všechny recenze uživatele

Prušinovský & Kolečko a jejich největší klamání tělem, jaké jsem kdy zažil. Ne, první dva díly vtipný nebyly, za to se nám pokusily zobrazit něco z naší současnosti. Přiznávám - moc se mi to nelíbilo, než v díle třetím humor trochu nabyl a já pochopil, že pokud tvůrcům nešlo přímo o satiru, tak aspoň o zobrazení nejrůznějších lidských typů, což se jim potom vedlo taktéž dobře. Že je seriál sprostý? Tak ať. Absolutně jsem netušil, kam vše směřuje a na konci jsem byl tak spokojen, že jsem chtěl udělit hodnocení nejvyšší, ale nakonec to neudělal, protože to by byl příliš velký skok. Velké díky za fantastického Martina Hofmanna a po letech důstojně komediální roli pro Petra Nárožného. 90%. ()

Tommassi3 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Opravdu jsem se těšil - Jakkoli název maličko mate, když jednomu slibuje dokument o Michalu Suchánkovi..;) - a doufal, že se kluci vrátí v plný síle.. Ale tady je vidět, že právě absence jakýchkoli tvůrčích mantinelů, může být, a ve většině tuzemských případů taky je, jen na škodu.. Takhle to vypadá, že Prušiňák přijel zase bohužel na Kolečkovém invalidním vozíku, se zábavou sice zhusta nekorektní - Sama osoba Michala Suchánka už dost naznačovala předem.. - zato však silně jaksi nekonkrétní, bez síly Kober a užovek, neživou a dost povrchní.. Slaboučká satira a bizarní hybrid žánrů i poetik.. Byť tedy nezřídka na samé hraně korektnost.. Jakkoli často znovu hlavně zdánlivě.. Suchánek ovšem výtečný, zvlášť když se nedrží scénáře.. Stejně jako třeba nevyužitý Nárožný či už léta svůj potenciál skrývající Martin Hoffman.. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Trpaslík je od dua Prušinovský + Kolečko asi nejméně vtipný seriál, což na jednu stranu není vůbec na škodu. Pořád je vtipný opravdu dost. Na druhou stranu je ale nejoriginálnější a to samo o sobě taktéž o něčem vypovídá. Za mě mohu říct akorát to, že herci byli výborní, některé scény naprosto luxusní a šest dílů sakra málo. Nicméně chápu myšlenku a nezbude mi nic jiného, než to respektovat. Jsem ale rád, že se na naší scéně ustálil tandem Kolečko + Prušinovský, protože to, co spolu vytvoří, je většinou perla, kterou náš národ potřebuje jako sůl. O Trpaslíkovi se totiž kolem mě nejen mluví, z Trpaslíka se i hláškuje. K tomu pánové jako Suchánek, Hofmann nebo Nárožný tu předvádí tak skvělé výkony, že jednou totálně zlidoví. A to si, myslím, je skvělý přínos k české kinematografii. No ne? Nemůžu se dočkat dalšího projektu od této dvojky...:-) ()

Galerie (33)

Zajímavosti (23)

  • Trpaslík byl původně napsán pro TV Nova, ale po průtazích Novy ohledně nasazení Okresního přeboru (od r. 2010) do vysílání oba tvůrci, Jan Prušinovský a Petr Kolečko, chtěli Trpaslíka realizovat raději v České televizi. Ta jim po velkém divackém ohlasu seriálu Čtvrtá hvězda (od r. 2014), rovněž vycházející z per Prušinovského a Kolečka, vyšla vstříc a Trpaslíka od TV Nova vykoupila. (Šéfik)

Související novinky

Zemřel Josef Abrhám

Zemřel Josef Abrhám

17.05.2022

České nebe se rozrostlo o další velkou hvězdu, ve věku dvaaosmdesáti let totiž zemřela jedna z nejvýraznějších postav naší kinematografie, Josef Abrhám. Oblíbený herec se poslední dobou bohužel… (více)

Reklama

Reklama