Reklama

Reklama

Grinch

  • Portugalsko Grinch (více)

Obsahy(1)

Raději se mějte na pozoru! Je zelený... Je lakomý... A nenávidí Vánoce! Grinch je věčně špatně naladěný zelený chlupáč, který žije v jeskyni na vrcholu hory s výhledem na vesnici Kdovice. A zrovna v době, kdy se Kdovíci z Kdovic horečně připravují na oslavy nadcházejících svátků, Grinch přichází se závažným rozhodnutím. Skončí Vánoce jednou provždy a ukradne vesničanům všechny jejich dárky i ozdoby. Nakonec ale i on pochopí, že skutečné kouzlo Vánoc netkví v zářivé výzdobě a nových hračkách. Role Grinche se v půvabné komedii, která vznikla na motivy osobité a oblíbené knihy Theodora Seusse Geisela, ujal geniální komik Jim Carrey. (Bontonfilm)

(více)

Recenze (596)

Jillen odpad!

všechny recenze uživatele

Howarda mám rád, je to sice průměrný režisér, ale sympaťák, ovšem tohle se mu vymklo z rukou nehorázným způsobem. Takový patos, kýč a zhovadilost jsem dlouho neviděl, tohle dávat na Štědrý večer, chci pod stromek kýbl a budu se modlit aby se rozbalovalo ještě před usednutím k pohádkám. Jim Carrey je trapný, ale ještě trapnější je to co na něj navlékli...Rone, tohle se nepovedlo, už nikdy více kostýmové komedie! Dávám 0% ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Vianoce su za dverami, tak nastal cas navodit si atmosferu nejakymi tymi Vianocnymi filmami, ked snehu sa asi znova nedockame. Pribeh o Grinchovi som nepoznal, dokial som nevidel tento film. Neviem do akej miery je film verny pôvodnemu pribehu, ale to mi je jedno. Cely film si pre seba ukradol Jim Carrey, ktory tu predvadza famozne a neskutocne vtipne kreacie. Ten jeho neustale frflajuci magor sa neda nemilovat. A ako bonus tu ma este neskutocne roztomileho psa. Genialna dvojka. Bohuzial ostatne postavy uz su dost tuctove a okrem vizualnej stylizacie nicim nezaujmu. To plati aj o hlavnej detskej hrdinke, ktora na prvy pohlad pôsobi sympaticky, ale väcsinu filmu ma jeden vyraz aj ked ma predvadzat rôzne emocie. Takze po par minutach mi zacala dost liezt na nervy. Celkove ladenie filmu je dost vyrazneorientovane na detskeho divaka a tak pokial nie je na scene genialny Carrey, tak je film dost priemerny. Sklamanim je aj dost tuctovy soundrack, ktory nedokaze poriadne navodit Vianocnu atmosferu. Horner bol vzdy rutiner, ktory zlozil par dobrych soundtrackov a z nich tazil zvysok kariery. Technicka stranka je kvalitna. Väcsinou realne sceny na ukor CGI, ale trochu mi vadila studiovost celeho toho mestecka. Aj ked neoblubujem Tima Burtona, tak by podla mna v jeho rezii z toho bol pôsobivejsi film. Ale stale je to prijemna rozpravka, ktoru si pocas Vianocnych sviatkov rad pustim. CZ dabing je fantasticky. Boris Rösner bol dabingovy kral. 6/10. ()

Reklama

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Grinch je jeden z klasických vánočních filmů, který má v USA, odkud tvůrce Dr. Seuss pocházel, bezpochyby kultovní status. Snímek o zeleném, chlupatém bručounovi, který nakonec nebyl tak zlý a podlý, jak se člověk původně domníval, stojí - ale i padá - na excentrickém výkonu Jima Carreyho. Jeho ztvárnění Grinche bylo vskutku nepřehlédnutelné a je jen škoda, že chvílemi byl už příliš teatrální, ba dokonce až otravný - "sólové" scény z jeskyně však neměly chybu. Ponaučení o tom, že není radno soudit knihu podle obalu, a že Vánoce nejsou materiálním, nýbrž duchovním svátkem, jsou nadčasová a vždy maličko zahřejí u srdíčka (a zvětší ho o pár čísel). V neposlední řadě chválím líbivou, byť chvílemi už možná moc vyumělkovanou výpravu. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Já jsem doma všude, kde prach a špína bude." Jsem tak trochu samotář, nemám v lásce vánoce a dokonce mám zelenou barvu pleti a přesto si s Grinchem moc nerozumím. Sice mu nemohu upřít snahu pobavit mě, ale nějak mu to nevyšlo. Patrně vysílal na jiné frekvenci, než byl nastavený můj přijímač, ale to se ukecaným obludám občas stává. ()

Ištván87 

všechny recenze uživatele

Je možný, že podíl na tom má vskutku brilantní český dabing, kde vypravěče mluví Zdeněk Svěrák a Grinche Boris Rösner, ale mě se to fakt líbilo. Uznávám, že potom ci si Grinch uvědomil co všechno způsobil a scénář začal hrát na typicky americkou notu rodinných hodnot, tak jsem měl chuť vrazit hlavu do televize, někoho profackovat, sežrat dálkové ovládání a tak, ale jinak mě ten film fakt bavil. Jim Carrey byl v nejlepší možné kondici a černý humor tady lítal na všechny strany. Celkový dojem: 70%... ()

Galerie (66)

Zajímavosti (24)

  • V jednu chvíli bylo na place až 45 maskérů. (Hal_Moore)
  • Jim Carrey (Grinch) většinu času nosil žluté kontaktní čočky. Časem to pro něj ale začalo být tak nesnesitelné, že mu oči musely být dobarveny dodatečně v postprodukci. (Geriel)
  • Maskovanie Jima Carreyho na Grincha trvalo každý deň nakrúcania až 3 hodiny. Aby to Jim vydržal, bol nútený sa naučiť od špeciálnych vojenských jednotiek techniky na zvládanie stresu. (Raccoon.city)

Související novinky

Symfonická show Christmas in Hollywood

Symfonická show Christmas in Hollywood

02.12.2023

Orchestr Prague Pop Symphonics připravuje velkolepý koncert filmové hudby, na kterém představí oblíbené melodie z filmů, bez kterých si období nejkrásnějších svátků v roce neumíme už ani představit.… (více)

Risk nebo zisk?

Risk nebo zisk?

09.03.2005

Když sklidí první díl úspěch a druhý jej ještě podtrhne, jeden by řekl, že by to mohlo stačit. Ovšem nutkání vyrýžovat ještě nějaký ten zlatý valounek z filmového řečiště bylo příliš silné. I pro… (více)

Reklama

Reklama