Reklama

Reklama

Grinch

  • Portugalsko Grinch (více)

Obsahy(1)

Raději se mějte na pozoru! Je zelený... Je lakomý... A nenávidí Vánoce! Grinch je věčně špatně naladěný zelený chlupáč, který žije v jeskyni na vrcholu hory s výhledem na vesnici Kdovice. A zrovna v době, kdy se Kdovíci z Kdovic horečně připravují na oslavy nadcházejících svátků, Grinch přichází se závažným rozhodnutím. Skončí Vánoce jednou provždy a ukradne vesničanům všechny jejich dárky i ozdoby. Nakonec ale i on pochopí, že skutečné kouzlo Vánoc netkví v zářivé výzdobě a nových hračkách. Role Grinche se v půvabné komedii, která vznikla na motivy osobité a oblíbené knihy Theodora Seusse Geisela, ujal geniální komik Jim Carrey. (Bontonfilm)

(více)

Recenze (596)

SeBig 

všechny recenze uživatele

Další srdeční záležitost s Jimem Carreyem. Vynikající vtipná pohádka u které se válím smíchy ještě ted. Tentkrát jsem byl malý a hrozně jsem to chtěl vidět a dostal jsem to pod stromeček na VHS ješte do dneška to mám starou ohranou kazetu. Pouštěl jsem si to skoro každý večer před spaním. ,,Já jsem doma všudé, kde smrad a špína budé" Říkejte a pište si co chcete podle mě jedna z nejlepších vánočních pohádek. ,,Co chcete? Vlastně Grinch!! O nééé" ()

Deschain 

všechny recenze uživatele

Možno je to iba pofidérny červeno-zelený vianočný gýč, ale mňa baví a neuráža. Má niekoľko prekvapivo slušných hlášok (Am I just eating because I'm bored?), páči sa mi v originále aj v českom dabingu (Svěrák) a malá Cindy je neuveriteľne neotravná na to, že je to detská hrdinka (a Grinchov pes je tiež sympaťák). Filmový chlpatý a bruchatý Grinch má moje sympatie a baví ma oveľa viac ako kratšia animovaná adaptácia. Kde Dr. (Who) Seuss na tie veci chodil? ()

Reklama

tron 

všechny recenze uživatele

Nechcem podceňovať, ale Seussov GRINCH je postava európskemu publiku známa snáď len z pársekundového kresleného camea v trháku SÁM DOMA 2: STRATENÝ V NEW YORKU (kde ho pozerá Kevin v televízii v limuzíne). Trikovo dozaista náročný film univerzálneho režiséra Rona Howarda (všetko od WILLOWA cez NOVINY po APOLLO 13 a OHEŇ) patrí síce k na prvý pohľad ukážkovým vianočným filmom, ale na druhý pohľad predsa len skôr k tým atypickejším (VIANOČNÝ ŠKRIATOK s Willom Ferrellom, či burtonovky BATMAN SA VRACIA a RAD NEŠŤASTNÝCH PRÍHOD): je šialený, afektovaný, groteskný, ba až hororový  a to samozrejme kvôli (inak relatívne špičkovej?) maske maniakálneho Jima Carreyho. Rozumiem divákom, ktorí sú nadšení, ale i tým, ktorí krútia hlavou nad stavom súčasnej americkej kinematografie. Ja som skôr zaskočený tým, o aký priemerný film sa jedná. Ak odložíme bokom prepracovanú vizuálnu stránku, z reťaze brutálne utrhnutého Jima a šialený (imbecilný?) zmysel pre humor, tak scenár je skutočne plný neskutočných klišé a predvídateľných zvratov. Mne každopádne aj tak z celého filmu najviac utkvelo v pamäti to, ako úchylne kvôli maske pôsobí. Dospelý Grinch je čistý horor, ale malý Grinch, tak to je horor krížený s nočnou morou. Skutočne je TOTO materiál pre malé deti, alebo mi niečo ušlo? Nech tak či onak, Grinch svojej sláve v kinách nezostal nič dlžný: pri rozpočte 123 miliónov dolárov ich na celom svete zarobil temer 350. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Ten film se mi nelíbil. Co ovšem oceňuji je samozřejmě Jim Carrey. Jim si umí vystačit, podobně jako Grinch, sám se sebou. Za svou kariéru netočil pouze bláznivé komedie, ale sem tam se vrtnul do dramatu, a tady si zkusil rodinnou vánoční atmosféru se všemi klady a zápory. PS: Film jsem zhlédl jen za účelem doplnění filmografie jednoho nadaného kanadského herce. ()

depony 

všechny recenze uživatele

Bohužel jeden z filmů, který vážně nebyl úspěšný, přesto si myslím, že byl vtipný. Viz hláška, která je na úvodní stránce. Přišlo mi to velmi komické, Grinch a jeho grimasy:)) jinak některé scény byly poněkud kýčovitější, přesto, bráno v potaz, že se jedná o film pro děti, já byl celkem spokojený:)) nic jsem nečekal a pobavil se. To je pro mne hlavní. A to, že film jako takový stál za prd? Ale no tak... lidi chodí na tolik hovadin, které jsou komerčně tak zprofanované, že se to musí líbit už kvůli reklamě. A u tohoto jsem si skvěle odpočinul. ()

Galerie (66)

Zajímavosti (24)

  • Severoamerické tržby dosáhly 260,7 milionu amerických dolarů, celosvětové pak 345,8 mil. (NIRO)
  • Celosvětová premiéra proběhla 8. listopadu 2000 v Los Angeles. (Varan)
  • Grinchův (Jim Carrey) oblek je vyroben z jačích chlupů obarvených na zeleno. (Geriel)

Související novinky

Symfonická show Christmas in Hollywood

Symfonická show Christmas in Hollywood

02.12.2023

Orchestr Prague Pop Symphonics připravuje velkolepý koncert filmové hudby, na kterém představí oblíbené melodie z filmů, bez kterých si období nejkrásnějších svátků v roce neumíme už ani představit.… (více)

Risk nebo zisk?

Risk nebo zisk?

09.03.2005

Když sklidí první díl úspěch a druhý jej ještě podtrhne, jeden by řekl, že by to mohlo stačit. Ovšem nutkání vyrýžovat ještě nějaký ten zlatý valounek z filmového řečiště bylo příliš silné. I pro… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno