Reklama

Reklama

American Horror Story - Coven

(série)
  • USA Coven
USA, (2013–2014), 9 h 43 min (Minutáž: 40–51 min)

Hrají:

Jessica Lange, Sarah Paulson, Kathy Bates, Angela Bassett, Frances Conroy, Taissa Farmiga, Emma Roberts, Jamie Brewer, Gabourey Sidibe, Lily Rabe, Evan Peters (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(13)

Obsahy(1)

Tématem třetí série projektu American Horror Story zvané Coven neboli Sabat, jsou, jak už název napovídá, čarodějnice. Ty v dnešní době zažívají velice krušné časy, vedou totiž boje hned na několika frontách. Už od pradávna stojí proti černošskému Voodoo klanu, jejich řady přitom řídnou kvůli stále mocnějším lovcům čarodějnic a ještě k tomu všemu bojují sami mezi sebou o to, která z nich nahradí slábnoucí Nejvyšší na její pozici. Spojí je hrozba vyhynutí dohromady? (Bohnice05)

(více)

Recenze (147)

Radiq 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

A jéje, třetí série je těžká katastrofa. Nejenom že dějově to je absolutní nuda, nesmysl a scénáristická demence, ale navíc se tady dočkáme tlusté černošky, zombies (navíc trapně v kombinaci s motorovou pilou), oživování mrtvejch, zbytečně moc překombinovanosti atd. Celej ten nápad věnovat tuhle sérii čarodějkám neni vubec podle myho gusta. Navíc mužské postavy byly v podstatě uplně vyhřeznuty na vedlejší kolej. Buď tam hrajou chvilku nebo dementa nebo mrzáka. A herecké výkony mi z mozku dělaj kašičku, kolikrát je to fakt hrůza, i když se to tvůrci snažej zakrýt zajímavou vizuální stránkou, ale mě neoblbnou. Jde to totiž fakt do sraček největších, takže tady snižuju na 1 hvězdičku... ()

animaxis 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nejsem vůbec překvapený, že se mi líbila i třetí série AHS. Opět skvěle vymyšlený děj a pořád dokáž překvapit. Jsem rád, že seriál pořád neztrácí své kouzlo a je vidět, že nápady ještě nedošly. Zpracování moderních čarodějek tu je podle mě dobré a docela i realistické. Atmosféra tu je dobrá a myslím, že i méně strašidelná a nepříjemná než v Asylum. Líbilo se mi, že je tu více vstupů do minulosti než v Asylum. Ale asi radši zase nebudu moc porovnávat. Příběh skvělý, herci jako vždy přesvědčivý a tady mi dokonce přišlo, že svoje role prožívají víc než v minulých sériích (vím, zase porovnávání). Jen mi tu občas neseděla hudba, ale jen proto, že to není můj styl. Ale i tak se mi některé pasáže líbily. Opět nemůžu dát méně než pět hvězdiček. ()

Reklama

Pilda17 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

American Horror Story Coven je příběh o čarodějnicích. Pár námitek by se našlo, jako zapracovat na atmosféře, ukázky z toho všeho byly nejlepší. Pár scén bylo děsivých, ale mnoho jich nebylo. Atmosféra oproti Asylum i první sérii je o několik stupňů horší. Zvraty jako v předchozím díle nechybí a toho si cením, děj i příběh byl od prvního dílu výborný a dokázal bavit. Asylum jen těžko bude nějaká série překonávat, ale dle mého Coven překonal první sérii, která mi bohužel od začátku neseděla. Jako lákadlo na další sérii dobré a hodnocení přesně mezi Asylum a Murder House .. 7/10 = 75% ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

odlehčenější forma mi nevadí.Ba naopak po místy psychedelickém Asylum byl Coven celkem fajn odpočinkovka.Nic to ale nemění na tom,že bych od souboje dvou čarodějných klanů,kdy na jedné straně stojí v čele witch bitch Jessica Lange a na druhé straně voodoo královna,čekal víc než jen hašteření v Twilight stylu (taková Taissa Farmiga by mohla do Stívání hnedle a srala by mě tam úplně stejně jako tady).Občas tu sice tvůrci vystrčí růžky a ukáží,že tady dříme větší potenciál a že by to při troše snahy mohla byt celkem drsná podívaná,leč takových momentů je tu málo...60% ()

Rosaviva 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Surprise, bitch. I bet you thought you'd seen the last of me." Po druhé řadě pro mě přišel obrat o stoosmdesát stupňů. Buď je to tím, že mě příběhy o čarodějkách a girl power vždycky bavily, nebo to bylo přítomností Emmy Roberts (a dokonalé mrchy Madison Montgomery) a nebo snad navrátilou Taissou Farmigou. Ať tak či tak, po jednom díle jsem byla až nekriticky nadšená a to nadšení mi vydrželo až do konce. Díly mi utíkaly až moc rychle a můžu říct, že mi tahle řada bude neskutečně chybět, s chutí bych zhlédla v další řadě pokračování. Rozhodně 5*, škoda, že nemůžu dát víc... ()

Galerie (258)

Zajímavosti (16)

  • Když Madison (Emma Roberts) zvedá telefon, jelikož jí někdo volá, můžeme si všimnout, že je na telefonu plocha a ne hovor. (Sayko)
  • Stevie Nicks se objevila v seriálu proto, jelikož se o ní říkalo, že je skutečná čarodějnice. (ICTS)

Reklama

Reklama