Reklama

Reklama

American Horror Story - Coven

(série)
  • USA Coven
USA, (2013–2014), 9 h 43 min (Minutáž: 40–51 min)

Hrají:

Jessica Lange, Sarah Paulson, Kathy Bates, Angela Bassett, Frances Conroy, Taissa Farmiga, Emma Roberts, Jamie Brewer, Gabourey Sidibe, Lily Rabe, Evan Peters (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(13)

Obsahy(1)

Tématem třetí série projektu American Horror Story zvané Coven neboli Sabat, jsou, jak už název napovídá, čarodějnice. Ty v dnešní době zažívají velice krušné časy, vedou totiž boje hned na několika frontách. Už od pradávna stojí proti černošskému Voodoo klanu, jejich řady přitom řídnou kvůli stále mocnějším lovcům čarodějnic a ještě k tomu všemu bojují sami mezi sebou o to, která z nich nahradí slábnoucí Nejvyšší na její pozici. Spojí je hrozba vyhynutí dohromady? (Bohnice05)

(více)

Recenze (147)

Wiikii 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Voodoo, černá magie, smrtící očarování, probuzení ze světa mrtvých či zaprodání duše. To zní jako skvělý námět na další American horror story a dokonce to má i velký potenciál, ale nakonec z děsivého prostředí čarodějnického covenu vzniká povedený Twilight. .. Škoda, protože to má z velké části našlápnuto na parádní sérii, ale jen našlápnuto. Dávám hodně těsné čtyři hvězdy. .. P.S.: Doufám, že se v nějaké další sérii AHS objeví Papa Legba, protože to byla zajímavá postava :).... HODNOCENÍ: 70% (4*) ()

nirvana91 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pre mňa najslabšia séria a aj najnesympatickejšia postava Jessicy Lange. Čáry máry môžem, ale tu to nejako nefungovalo. Celý čas mi príbeh prišiel ako hádka dospievajúcich nevybúrených sebestredných "čarodejníc", o tom ktorá by mala byť Najvyššia (Supreme) a prečo. Na zadnú linku s Madame LaLaurie som už aj skoro zabudla. Jediné normálne postavy boli Cordelia a Misty Day. Vďaka za ne!! A tiež Myrtle Snow. ()

Reklama

Arkanoid 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Najfeministickejšia séria tohto seriálu. Toľko ženských postáv, až kvôli tomu vynikne pár tých mužských ako napr. sekerník, woodo šaman a lovec čarodejníc, ktorého posledná scéna patrí k najlepším scénam série. Najemancipovanejšia z nich je postava stvárnená Sarah Paulson, ktorá prekonáva najväčšie množstvo problémov. Kvôli spomínanej prevahe žien to nebola moja najobľúbenejšia séria, avšak ma nijako ani neurazila, nemám žiadne väčšie výhrady. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

“Čáry, kouzla, magie”. “Coven” je taká čisto dámska jazda, počas ktorej si feministky, lesby, či kurvy, dokazujú, ktorá ma lepší kabát do dažďa, lepšiu riť v topánkach na opätkoch, či silnejšie ego. Nečudujem sa tomu “nižšiemu” hodnoteniu, i keď táto séria ani zďaleka nie je tak zlá, ako sa môže zdať. Problém netkvie v príbehu, ale v stopáži. Tie lepšie epizódy striedajú tie horšie a naopak. 13 častí je proste vražda, a tak ma napadá jediné. To chcú diváka umučiť na smrť kurva? Lebo potom by to dávalo zmysel .. ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po sérii Asylum docela zklamání. Coven nabízí spoustu zajímavých postav i jejich příběhů, ale nedokáže s nimi jaksi pracovat. Celý příběh se vyvíjí poměrně slabě, pořád jsem čekala, kdy se to nějak naplno rozjede a nastane ten "WOW!" okamžik, kdy bych si řekla, že další díl prostě musím vidět. Tady se tak bohužel nestalo. Z Covenu mohla být pecka, jak sviňa, stejně dokonalá, jako Asylum, jenže tvůrcům jaksi došla "šťáva." Námět byl slibný, měl všechny předpoklady stát se parádním pokračováním, jenže, nevím proč, jakoby se tvůrcům nějak nechtělo se do toho pořádně opřít a vydat ze sebe všechno. Jedna z nejzajímavějších postav, Misty Day, zde nedostala v podstatě žádný větší prostor a zůstala tak pouze okrajovou postavou. A zasloužila by si být jednou z těch nejhlavnějších. Takže, shrnuto. Po velkolepém Asylum sice zklamání, ale pořád slušné pokračování jednoho z nejoriginálnějších seriálů současnosti. ()

Galerie (258)

Zajímavosti (16)

  • Madison Montgomery (Emma Roberts) z Coven je příbuzná Dr. Charlese Montgomeryho, původního majitele Murder House. (ICTS)
  • Série se začala natáčet 23. července 2013 v Louisianě. (Varan)
  • Axeman (Danny Huston) byl skutečný sériový vrah, který řádil v letech 1918–1919. (ICTS)

Reklama

Reklama