Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jedenáctiletá Faith se s pomocí kouzel ptá na jméno svého osudového muže. Postupně se objevují písmena, která dají dohromady jméno: Damon Bradley. Stejné jméno jí o později potvrdí věštkyně na pouti… O patnáct let později je Faith učitelkou a chystá se  její svatba s lékařem Dwaynem. Právě když si Faith v přítomnosti své budoucí švagrové kate zkouší šaty, volá bývalý spolužák jejího budoucího manžela – Damon Bradley…. Faith ani minutu neváhá a ve svatebních šatech odjíždí na letiště, odkud má Damon za chvíli odletět do Benátek. Z letiště volá Kate, aby jí přivezla pas a pár drobností, a Kate se rozhodne odletět s ní – její manželství s Larrym poslední dobou není nejšťastnější. Obě mladé ženy se ocitnou v Benátkách a Faith hledá Damona. Při tom náhodou narazí na jiného muže, který v ní okamžitě pozná ženu svého života. Když mu Faith řekne, koho hledá, prohlásí, že on je Damon Bradley. Faith je v sedmém nebi… Ovšem jen do chvíle, kdy jí mladík svěří, že se jmenuje Peter a za Damona se jen vydával, protože ji miluje. Rozzlobená Faith se chystá odletět domů. I Kate si mezitím našla kavalíra, Itala jménem Giovanni, který ji provází po městě a ukazuje památky. Těsně před odletem přichází Peter se zprávou: našel skutečného Damona, ale je třeba za ním odletět do Postiana, kde se nyní nachází. A tak Faith, Kate, Peter a Giovanni společně odjíždějí. Jenže jejich hledání a překvapením ještě zdaleka není konec… (TV Prima)

(více)

Recenze (135)

castor 

všechny recenze uživatele

Marisa Tomei má nesporný komediální talent. Výtečně zvládá i dramatické role. A hlavně je a byla neskutečná kočka. Když byla malá, dozvěděla se jméno svého vyvoleného. Jenže Robert Downey Jr. se ve filmu jmenuje jinak. Osvědčený režisér Norman Jewison před neuvěřitelnými 26 lety vsadil na starosvětskou eleganci, předkládá několik milých momentů i břitkých dialogů a ač jeho kousek zdaleka nepatří mezi romantické klasiky, své místo na slunci si najde. Nejen díky slunné Itálii, ale právě i kvůli hercům. A Marisa v bílým večerních šatech..... hmmmmm. ()

Madison 

všechny recenze uživatele

Neoriginálna zápletka je nahradená veľmi milým spracovaním, zakomponovaným kamsi do čarokrásnych kútov romantickej Itálie, ktorej scenérie spolu s úsmevnými hercami a príjemným scenárom jednoznačne naladia na tú správnu strunu. Žiaden zázrak sa nekoná, ale Robert Downey Jr., ktorého mám zafixovaného v IRONMANovskom a chaplinovskom kostýme, je v tejto komediálnej pozícii NEODOLATEĽNÝ :-) Inak doslova blbé a naivné správanie hlavnej hrdinky ma prinútilo strhnúť hviezdu, pretože debilitu tohto kalibru vidíte jedine vo filmoch žánru komédia/romantický (česť výnimkám)...... a v pilcherovkách :-) ()

Reklama

VanTom 

všechny recenze uživatele

IMHO již klasická (svižná, pohodová) romantická komedie v nejlepším "devadesátkovém" duchu spoléhá na krásy (a stereotypy) Itálie, především však na neodolatelnou živelnost půvabné Marisy Tomei, jež zvládla udržet posedlost své postavy osudem (předpovězeným jménem svého vyvoleného!?) na tenké hranici roztomilosti – jakkoliv by její poblázněná spontánnost volala spíš po psychiatrovi. Robert Downey, Jr. se do ní uvěřitelně zamiloval na první pohled a skvěle je doplňuje / glosuje taktéž okouzlující Bonnie Hunt. ()

hrumsrt 

všechny recenze uživatele

Mohlo to dopadnout jinak? Vynikající režisér Norman Jewison (Šumař na střeše, Pod vlivem úplňku - žánrové etalony) se po krátkém brouzdání ve vážnějších vodách opět vrací k romantickým filmům, aby natočil jeden z nejklasičtějších příběhů svého žánru, který ani po třiceti letech neztrácí na svém kouzlu.. Magické spojení hereckého páru, které spolu chodilo i ve skutečnosti, dalo dar okusit jejich chemii na plátně. Dávno předtím než se oba shledali u MCU, ještě dávno před všemi osobními problémy Roberta Downeyho... Faith má před svatbou, a jak tomu bývá obzvlášť ve filmech zvykem, je na pochybách, a proto využije náhodného znamení pro šanci najít svoji životní lásku, kterou jí v dětství vysnila dětská hra a věštkyně - Damona Bradleyho. Vyráží tak na pouť až do Itálie, aby spatřila svého předpovězeného a přesvědčila se není jejím vyvoleným.. A když už ztrácí naději objeví se na poslední chvíli Robert Downey, že on je Damon Bradley... Samotné ústřední duo je skvostné, až možná i sen, který jsem vždy měl - vidět půvabnou Marisu Tomei a Roba v něčem podobném. Dokonale přirozená chemie s jiskřivě osobitými hereckými projevy, které na procházce skutečnou Itálií snadno uhranou. A přes všechny úmyslné i nepřiznané odkazy na starou klasiku Prázdniny v Římě, je tohle italské velkoměsto zase jednou mekkou láskyplného vztahu.. Naivní, překrásné a v závěru s tak správným žánrovým klišé! Líbezná žánrová podívaná.. 75% ()

JajinkaBec 

všechny recenze uživatele

Pro mě jedna z nejlepších amerických romantických komedií, snad dokonce ta NEJ. Možná i proto, že toho s Amerikou nemá zas až tak moc společného. Podstatná část filmu se totiž odehrává v mojí milované Itálii, která je zde skutečně nádherně vykreslená. Všechno má spád, všechno má odpich a ústřední dvojice navíc skutečně vyvolává dojem, že k sobě patří. Zkrátka je to všechno takové přirozené, živé. Marisa Tomei je nádherná a taky nádherně praštěná. No a přiznejme si to, dámy, které z nás by se nelíbilo, kdyby nás po sluncem zalité zemi, kde je na každém kroku cítit moře, pizza a romantika, pronásledoval oddaně milující Robert Downey se štěněčím pohledem a nádhernými rty? No jo, nechala jsem se trochu unést :D ()

Galerie (34)

Zajímavosti (9)

  • Robert Downey Jr. sa po prvýkrát objaví až v 45. minúte. (ČSFD)

Reklama

Reklama