Reklama

Reklama

VOD (1)

Snímek "12 hrdinů" se odehrává v trýznivých dnech, které následovaly po událostech 11. září 2001. Americká speciální jednotka vedená kapitánem Mitchem Nelsonem (Hemsworth) je vybrána, aby byla jako první poslána do Afghánistánu na velice nebezpečnou misi. Musí zde v drsných horách přesvědčit generála Severní Aliance Dostuma, aby se k nim připojil v boji proti společnému nepříteli: Talibánu a jejich spojencům z Al-Káidy. Kromě překonání vzájemné nedůvěry a obrovských kulturních rozdílů musí Američané – zvyklí na moderní způsob boje – přijmout prastarou strategii válčení na koních. Navzdory této rozpačité alianci musí noví spojenci čelit drtivé převaze – nelítostnému nepříteli, který nebere zajatce. (HBO Europe)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (234)

luka4615 

všechny recenze uživatele

Je mi vážně velkou záhadou, jak je možné, že s takovou silnou a inspirativní látkou či hereckým obsazením mohl vzniknout tak průměrný film, který navíc velmi nevhodně "přetéká" patosem. Na snímku 12 Strong Vás zaujme především kamera a její celkové zabarvení, které dodává filmu pochmurný a šedivý nádech, což ve výsledku utváří onu atmosféru beznaděje a zoufalství. Dále jsou tu i povedené akční scény, při nichž máte dojem, že tenhle film přeci jen nebude tak hrozný. Bohužel, když dojde na dialogy či přesuny vojáků, celý film se "zvrhne" ve zcela nezvládnutou a nudnou záležitost. A to je vzhledem ke zvolenému tématu vážně velká škoda. „The most important thing you take into battle, is the reason why.“ ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

AKční masakr vypadal dobře, ale způsob vyprávěný vůbec neměl šťávu je to skoro až neuvěřitelný, aby takový příběh působil nudně, ale působil toho se chopit Bay, Fuga tak to by bylo žrádlo. Ještě by mě zajímalo, jak to bylo v reálu, protože mě to přišlo až neskutečný, jít do toho takhle po hlavě a jen se zamazat od bahna. Bejt já, tak určitě zařvu. ()

Reklama

Lacike 

všechny recenze uživatele

Rambo 3 part 2. Po rokoch musia amici pomôct afganskym domorodcom pri boji so zakernym Talibanom. Bohuzial charizmatickeho Ramba nahradil nejaky namachrovany nesympaticky mladik bez bojovych skusenosti so svojou totalne nevyraznou druzinou. Napriek tomu, ze film venuje prvu tretinu vykresleniu ich rodinnych vztahov, tak mi uplne splývali a zaroven boli vsetci u prdele. V druhej tretine sa konecne rozputa akcia. A aj ked je R-kova, takze sa dockame nejakej tej krvi a aj par fuckov obcas zaznie, tak pôsobila dost sterilne a vybuchy strasne digitalne. Proste take monotonne prestrelky v ktorych mi bolo uplne jedno ktora strana vyhra. Snaha o seriozne vykreslenie situacie v Afganistane sa vôbec nepodarila, ale film bohuzial nefunguje ani ako bezmyslienkovy akcny vyplach. Na to mu chyba nielen ovela lepsie prevedena akcia, ale hlavne poriadna davka testosteronu, ktora z komanda vojakov napriklad v Predatorovi vyzaruje na plne gule este predtym ako sa rozputa akakolvek akcia. V tomto filme sa nicoho skutocne chlapskeho nedockate. 4/10. ()

Trevor 

všechny recenze uživatele

12 neporaziteľných vojakov americkej armády, 6 afgánskych koní a Talliban je zničený...trochu zjednoušene povedané, ale takto akosi bol tento film natočený. Bol trochu zbytočne dlhý a predstavuje typický propagandistický vojnový americký film - lúčenie s rodinkou, spory o moc, nezhody veliteľov a neschopný vodca nepriateľov. Pozrieť sa to dá, ale je to trochu zbytočne dlhé a bojové scény sú ozaj prehnané aj na americké pomery. ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Veľmi schopne natočený, dobre vyzerajúci a správne akčný vojnový film. "12 Strong" funguje v podstate v mojich očiach vo všetkých dôležitých aspektoch. Má postavy, ktoré som rád sledoval, má dobrú akciu, vizuálne je skutočne pôsobivý a je super vidieť, že boli títo vojaci za svoju odvahu, svoje schopnosti a najmä silu byť aj ocenení. Nebudem spoilovať záver, lebo je celkom pôsobivý a môžem povedať, že záverečná bitka je absolútne skvelá. Vôbec nám pocit, že boje sú v tomto filme spracované veľmi schopne a človek má pocit, že je priamo na bojisku so všetkými týmito mužmi. Chris Hemsworth je dobrý kapitán a myslím si, že už je jednoznačné, že ťahá tento film. Rovnako ale aj Navid Negahban ako generál Dostum. Myslím si, že obaja sú skvelé postavy, ktoré som rád sledoval. Michael Shannon je tu podľa mňa trošku nevyužitý. Rozhodne by si zaslúžila jeho postava väčší priestor, než mu bol venovaný. Bol super, ale chcel by som ho vidieť viac. A možno by som chcel vidieť viac aj zloducha filmu, ktorý tu proste len je. Ale dokopy o ňom moc nevieme a nevidíme ho toho moc spraviť. Takže tu film trošku pokrivkáva. Ale rozhodne hovorím, že za pozornosť stojí. Ak máte radi vojnové filmy, tak toto bude pre vás. Hodnotenie: B+ ()

Galerie (51)

Zajímavosti (12)

  • I když se většina filmu odehrává v Afghánistánu, natáčelo se pouze na území Spojených států amerických, a to zejména ve státech Nové Mexiko a Kalifornie. (Yardak)
  • Američtí vojáci opravdu dali generálu Dostumovi dárek. Nejprve mu dali krmivo pro koně, které ho moc nepotěšilo. Tak mu poté dali vodku, kterou už ocenil. (Gordy34)

Reklama

Reklama