Reklama

Reklama

Pod vodou

  • USA Underwater (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Je to možná nejhorší a nejnebezpečnější pracoviště na Zemi. Podmořská vědecká laboratoř stojí na jednom z nejhlubších míst mořského dna. Je obklopena naprostou temnotou, svírána strašlivým tlakem, teplota okolní vody se blíží nule. Výzkumný tým provádí sondážní vrty, když přijde nečekané a ničivé zemětřesení. Do této chvíle bezpečné prostory laboratoře se stávají smrtelnou pastí. Jednotlivé části vědeckého komplexu jsou extrémními tlaky vody drceny jako papírové krabice. Jedinou šancí pro přeživší členy posádky je evakuace pomocí hlubinných skafandrů. Jenže v okamžiku, kdy se ocitnou mimo zdevastovanou stanici, zjistí, že jejich zásahy do mořského dna a následné zemětřesení probudily něco, co do této chvíle zůstávalo ukryté pod mořským dnem. Něco neznámého. Něco děsivého. (Cinemart)

(více)

Videa (6)

Trailer 1

Recenze (590)

Lima 

všechny recenze uživatele

Kristen Stewart to svým bezemočním výrazem herecky těžce nedává, ale film sám o sobě je lepší, než jaké o něm kolovaly předpremiérové zákulisní zvěsti. Má solidní výpravu, takovou správně špinavou, že si říkáte – takhle by to fakt mohlo vypadat po katastrofě 10 kilometrů pod mořem. Bohužel uvěřitelnost toho jde tak do důsledků, že když se hrdinové dostanou do volného prostoru mimo základnu, není skoro nic v té temné vodě vidět a chaotický střih tomu nepomáhá. Závěrečné lovecraftovské bububu mě taky moc nebralo. ()

Marigold 

všechny recenze uživatele

Nadějný úvod. Sice spíš než film připomíná efektní cinematics k survival hře, kterou bych si rád zahrál, ale účel splní. Na podmořskou úzkost mám extra náchylnost, takže dokud se něco chystá, užiju si i hodně chatrnou výpravu a úmyslně hodně syrové snímání. Jenže pak ouha. Alternativní tagline by měla znít: pod vodou není nic vidět, což bych bral jako přednost, kdyby to nebylo dokopané debilním a strašně nepřehledným střihem. Ten člověku znemožňuje užít si podvodní teror, protože sem tam není jasné, kde se nachází a koho vlastně sleduje. Postavy jsou navíc takové matné, zapomenutelné odrazy. Původce teroru má asi pět různých podob a není úplně zřejmé, kam se nás tvůrci snaží zatáhnout - do alternativní podvodní biologie, nebo full blown sci-fi hororu? Závěr přispěchá s odpovědí v podobě lovecraftovských kedluben a já už se musím jenom smát. Smíchat tolik dobrých věcí do tak matné polívky, to už chce fakt obří vrtáky. Bohužel pro Pod vodou, film je jich plný. Ani jako zábavná jednohubka to nefunguje. Protože zábavný to je asi jako šnorchlování na rybníku. Pro béčkové zavodnění budu i nadále ordinovat ten nádherný verneovský přešlap, co má Koule. ()

Reklama

misterz 

všechny recenze uživatele

Celý film sa zlial do jednej masy pokusov o zbesilú záchranu. Niektoré momenty sa po atmosferickej stránke síce vydarili, no boli to len také krátkodobé momenty, zväčša keď bol na scéne bubák. Len škoda, že to bolo vždy utopené v tme. Po obsahovej stránke tu skrátka nebolo nič, čo by aspoň trocha pomohlo pútavosti. A záver taký armagedonovský, ani tu autori moc nepopremýšľali. Slabší priemer. 55/100 ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Kristen Stewart by sa mala rovno vystrihať dohola nech je každému jasné, že je cool LGBT. Už jej aspoň jej priateľka povedala, že vyzerá otrasne? Ale ok, ten černoch vyzeral ešte hnusnejšie a Kristen to zase zahrala dobre, takže v poriadku. Dokonca by som povedal, že to zahrala až na úrovni Cassela a to je už fakt vysoká úroveň. Zrejme sledovanie ich výrazov je to najzaujímavejšie na celom filme. Stiesnená atmosféra v uzavretom priestore, strach z neznámeho? Nedeje sa to tu, neprenáša sa to na diváka. Sem tam sa zľaknete, že vás zožerie príšera, ale inak nič. ()

flanker.27 

všechny recenze uživatele

Oceňuju, že tvůrci nehodlali vyplnit většinu děje ohranou historkou o tom, že ve ztenčující se skupince je někdo pořádný hajzl, který pak zemře bídáckou smrtí. Všichni jsou tu kladní, tak aspoň že tak. To ostatní však už moc dobré není. Hlavně to, že toho není moc vidět. Ne kvůli tmě, ale kvůli střihu se většina akce odehraje mimo záběr a z toho, co vidět je, není často jasné, kdo kde stojí, na koho útočí potvůrky a tak podobně. Nějakých těch drobných zelených úliteb o tom, že někde nemáme být, není naštěstí mnoho. Ale ta největší otázka zůstává: Proč musel hlavní roli hrát tak ošklivý chlap? ()

Galerie (20)

Zajímavosti (9)

  • Herečka Kristen Stewart sa v rozhovore pre ET Canada vyjadrila, že nakrúcanie rozhodne nebolo úplne jednoduché. Režisér totiž chcel využívať digitálne triky čo najmenej a viac sa spoliehal na praktické triky a kaskadérske efekty. „Mnoho vecí, ktoré sme robili, boli praktické triky,“ prezradila herečka. „Bolo to ťažké, pretože to bolo strašidelné a bolo to skutočné!“ dodala s tým, že sa im podarilo vyhodiť do povetria niekoľko rekvizít. Pre Kristen to bolo jedno z najťažších nakrúcaní v kariére. (Zdroj: Emefka.sk)

Související novinky

Drama 1917 v kinech jede

Drama 1917 v kinech jede

13.01.2020

Nový válečný snímek 1917 režiséra Sama Mendese (Skyfall) čerstvě dokazuje, že k úspěchu v kinech nepotřebujete jen známou předlohu. Klidně totiž stačí před nasazením do širší distribuce vyhrát pár… (více)

Smrtonosná past nebude, Disney šlape na brzdu

Smrtonosná past nebude, Disney šlape na brzdu

12.08.2019

Mohli jsme to předpokládat, teprve minulý týden se to však stalo oficiální. Po propadácích typu X-Men: Dark Phoenix se studio Disney rozhodlo zaříznout drtivou většinu chystaných snímků od studia… (více)

Reklama

Reklama