Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Středoškolák Jakub (Oldřich Kaiser) musí během léta absolvovat prázdninový jazykový kurz. Hned po příjezdu jej ale čeká nepříjemné překvapení: lektorkou kurzu je učitelka Klára Fišerová (Daniela Kolářová), která Jakuba nechala propadnout. Rozvedená učitelka s sebou má pětiletého syna Davida (Tomáš Holý) a Jakub tak naplánuje brilantní pomstu. Akce se mu však vymkne z rukou i ze srdce... (Bohemia MP)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (211)

Radek99 

všechny recenze uživatele

Zavádějící sonda ze života dětí komunistických pohlavárů a režimních prominentů sofistikovaně maskovaná za romantickou letní komedii. Kachyňův režijní rukopis téměř není poznat a úplně chybí jeho typická poetika. Body pouze za tabuizovaný vztah učitel/ka - student. Jeden z nejslabších filmů velkého režiséra... Smutná léta sedmdesátá... ()

Rosalinda 

všechny recenze uživatele

Krásný dojemný lidský příběh z doby, kdy všude vládla CKM. O kterou pak, díky bohu, vůbec nepadla řeč. Spojení mladýho, nechceseučitanglickýho, frajera, s ostrou učitelkou a hlavně s jejím synem. Vznikající spojení jen odkapává.... v tom dešti tam... To, co se následnq stalo za rovaíńo se všech Všem... ()

Reklama

petikacka 

všechny recenze uživatele

Nemám rád nikoho komu nemůžu říkat vole!!! Vlastně dost podceňovaný film Karla Kachyni se skvělými herci ovšem s geniálním scénářem. Oldřich Kaiser spolu s Danielou Kolářovou a s raketovým pohonem Tomáše Holého dělá z tohoto vlastně až nezajímavého filmu, naprostou pecku...Jakkoliv mám tendence to vždycky zazdít, tak v momentě, kdy uvidím pár minut už se nemůžu odtrhnout a vždycky!!! se musím dodívat až do konce...Neuvěřitelné!!! Za mě 90% ()

IvonaK 

všechny recenze uživatele

Trapný romantický film s ještě trapnějším Tomášem Holým, který nic nepředvedl než jenom zbaběle utíkal od Kolářové dokud se s Kaisrem nedají dohromady a pořád se opakoval. Myslela jsem si že třeba jim do toho začne zasahovat jejich matka aby to bylo zajímavější. Ale to né. A ten konec? Nesmyslný. Ani nevím proč vlastně dávám tři hvězdičky. Asi za ten krásný slunečný červenec. ()

Tiiso 

všechny recenze uživatele

Zajímavý příběh, ne zcela obvyklý v našich filmech těch let. Zajímavé trio herců, kterým to jde vcelku dobře. Ale převedení kamerou na plátno dopadlo nedobře. Příběh místy drhne, ztrácí tempo a nasazené kvality. Holý se mezi dospělými neztrácí a kombinace Kolářová Kaiser na mě osobně působila sice zpočátku přinejmenším zvláštně, ale je to skutečnost, která mě jako první přestala vadit. Spíše těžko chápu některé myšlenkové pochody tvůrců. Takže průměrný snímek. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (10)

  • Po celou dobu natáčení rostly hojně houby. Catering den co den připravoval pochoutky jen z hub, které herci nebo štáb nasbírali. Každý den na jiný způsob. „Byl jsem jich už tak přejedený, že jsem je pak několik let vůbec nemohl ani cítit," zavzpomínal režisér Kachyňa. (Zdroj: ahaonline.cz) (DexMASTER094)
  • Ve filmu hraje Tomáš Holý pětileté dítě, ve skutečnosti mu bylo už 8 let. (AndewMX)

Reklama

Reklama