Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Karel (Ondřej Vetchý) podle svého zvyku tráví i tuhle zimu v lese a v opuštěných chatových osadách. Nekrade, neničí, má vypracovaný systém, jak vyžít s minimem a nezanechávat stopy. Teď je ale něco jinak. I když se Karel umí lidem vyhýbat, má čím dál víc pocit, že ho někdo sleduje. Z pronásledovatele se nakonec vyklube kluk (Václav Švarc) na útěku před zákonem. (Česká televize)

(více)

Recenze (79)

NinadeL 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Výborné setkání se sólovým koncertem Vetchého. Dobrý nápad, zajímavá práce s českou krajinou, odlišný pohled na to, o čem by měla televize točit. Ale jak už to tak bývá, jakmile někdo takhle vyčnívá, není úplně snadné k němu vybrat odpovídající herecké partnery. Takže v jiné kombinaci bych považovala Václava Švarce za nadějnou omladinu, ale takto všechny scény, které spoléhaly pouze na něj nebo na marnou Šoposkou (která je stejně marná už léta), byly naprosto o ničem. Vetchému by do budoucna slušely role klasického repertoáru, a klidně by mu pro příště stačil jako parťák jen malý Vítek Gajdoš. ()

LachtanShows 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ondra Vetchý je zatracená jistota, pochmurná atmosféra neznámých českých lesů v předvánočním čase další a drsný příběh komplikovaných vztahů bez jakéhokoli náznaku na happyend už je jen třešničkou na dortu. Semtam to chce drama, které doopravdy skončí tak krutě, jak je celou dobu konstruováno. Právě taková podívaná nám ukáže, jak těžké je v některých situacích třeba i to, jak si nepos*at život. ()

Reklama

Sarkastic 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

„Jsem sám. Vybral jsem si to. Lidem se vyhýbám. Vídám jenom jejich věci. Je těžký přihlížet, jak si ničej životy. Chci bejt sám.“ Začátek perfektní. Silně atmosférický, odtažitý, tajuplný. Neznámý muž, o jehož minulosti divák vůbec nic neví, prochází šedivou, chladnou krajinou a prolézá různé chaty, které mu zjevně nepatří. Díky auře tajemna v kombinaci se způsobem života, přísnými pravidly a povahou je ta postava skutečně zajímavá a já byl zvědavý, jakým směrem se její putování vyvine (vlastně bych si ní dokázal představit i úplně jiný druh filmu, který by se nebál i hlubších otázek). Sázka na Vetchého byl nicméně mistrovský castingový tah (jeho nabručený, striktní nemluva Karel mu naprosto sedl). I Šoposká v roli jednodušší matky byla poměrně přesná. Potud vše v pořádku. Bohužel postavy příliš zvídavého dítěte a jeho přerostlé, „gangsterské“ verze mě i spolu s jejich představiteli strašně vadili (Švarcův herecký výkon bych označil až za ochotnický a chování Patrika nedávalo po většinu času smysl). I proto "pouze" slušné 4*. ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ondřej Vetchý a okouzlující Marika Šopovská a velice zajímavý a napínavý snímek. Klidně bych snesl i víc. Skvělý scénář, dobrá kamera a vynikající herecké výkony řadí tohle dílo - podle mého subjektivního názoru, na druhé místo z uvedených čtyř. Nemůžu si pomoct, ale nejvíc mě zaujalo Až budou krávy lítat. Tenhle příběh měl ale přeci jen jednu věc, kterou neměl ani jeden z předchozích tří. A tou je překvapivé vypointování, kterého asi jen málokoho nechalo chladným. ()

koza3 

všechny recenze uživatele

Byl jsem moc mile překvapen! Vetchý je pro mě punc kvality a tenhle televizní cyklus nebo co to je na mě ze začátku působil dost lacině, ale někdy od půlky velice dobře vykresloval postavy a já bavil. Konec byl dost překvapivý a jediné mínus je za herecký výkon Patrika, který byl málo uvěřitelný. Jinak super. ()

Galerie (23)

Zajímavosti (3)

  • Přestože je Ondřej Vetchý známý svou fyzickou kondicí, režisér při pádu z lávky do ledové vody raději zvolil kaskadéra. (sator)
  • Železniční zastávka Skalsko na Mladoboleslavsku, kde všichni čekají na vlak, je už mnoho let zrušena. Jednalo se o jednokolejnou neelektrifikovanou regionální trať. Jen příležitostně sem zajíždějí historické drezíny či vozidla. (sator)

Reklama

Reklama