Reklama

Reklama

Bratři Sean a David (Damon CarneyRandy Wayne) dostanou na starost případ brutálního sériového vraha, který si sám říká Preceptor a svými odpornými skutky se odvolává na boží Desatero. Počet obětí však rapidně stoupá, a proto je k bratrům přidělena detektivka Christine (Alexandra Harris), což se jim samozřejmě nelíbí. Společnými silami se tedy pouští po stopě vraha, jehož brutalita a zvrácenost se neustále stupňují, jako by to snad ani nebylo dílo člověka. Jenže se záhy ukáže, že i oni sami mají vlastní démony z minulosti a navíc o ně projeví zájem nejen pekelní cenobité a inkvizice, ale i samotné nebe… (SOLOM.)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (77)

LukyHell odpad!

všechny recenze uživatele

To jsem otevřel Lament configuration já místo postav ve filmu, že musím trpět, když vidím kam tahle skvělá série spadla? Režisér a scénarista GJ Tunecliffe už v roce 2004 natočil fan film No More Souls no a konečně mohl natočit další, tentokráte s celoveřerní stopáží. A to, že sebe obsadil do jedné z hlavních rolí asi mluví za vše. Hlavním faktem ale zůstívá, že tohle není Hellraiser. Možná by se zdálo, že vykrádá Inferno, to je ale omyl, tenhle film vykrádá film Sedm a navíc špatně. Judgement má nulovou estitiku původních filmů a Hellworld oproti tomuhle měl aspoň Lance Henriksona. Gary navíc zřejmě viděl film Necromentia, protože jak se zdá to byla jeho hlavní inspirace. Obšlehnout nějakej indie horor proč ne, jenom ho nesmíte vidět taky, protože pak víte, že sledujete jen ubohou výkrádačku. Kromě toho je film extrémně špatně natočenej, sestříhanej a zrežírovanej, plnej klišé bež špetky originality. Snaha šokovat přidáním zvratků, slin a prsatic jen dokazuje, jak malou fantazii Gary má, že si nedokáže představit nic hnusnějšího než plivanej a navíc o tomhle Hellraiser nikdy nebyl. Novej Pinhead je opět ubohej a to, že je lepší než jeho verze z Revelations na tom nic nemění. O ději ani hereckých výkonech se nemá smysl bavit, protože ani o jednom se nadá říct nic moc pozitivního. Můžete jen politovat Heather Langenkamp, jak hluboko klesla, doufám jen, že za svůj minutový výstup dostala zaplaceno nejvíc, protože jako jediná má v žánru nějakou stopu. Judgement je jen další špatnej fan film, kterej se nějakým zázrakem dostal do distribuce, nezbývá než jen doufat, že Dimension konečně prodá práva někomu, kdo by dokázal sérii oživit (Netlix možná?). Existence filmu je navíc právě podmíněná tím, aby si studio zachovalo práva a těch 350.000 dolarů jim za to žrejmě stálo. Důkazem budiž nulový marketing, kdysi slavné značky. ()

Yoshimitsu 

všechny recenze uživatele

Přiznám se, že jsem viděl jenom 3 díly pekelníků, které mi byly doporučeny a další ne, abych si nepokazil celou sérii, takže mi mohli nějaké návaznosti uniknout. Návrat špendlikáče a jeho pobočníků Cenobitů mě velice mile překvapil. Hlavně se mi tam líbilo nařízení rozsudků od soudce a následné soudní líčení, které bylo pořádně zvrácené. S Judgmentem jsem spokojený a sám špendlikáč ukázal, že své špendlíky na hlavě nemá jenom na okrasu. Dávám 70% ()

Reklama

PKD 

všechny recenze uživatele

Takže- prvních 10min.a posledních 11min.jsou naprostou hostinou. Což neznamená,že zbytek filmu je naprd. Samozřejmě,ve srovnání s nízkokalorickými (ne ovšem nutně špatnými),filmy 5-8. Ano,objevuje se zde opět detektivní motiv z dodnes skvělého Inferna,a pokračuje se v tradici,Pinheada co nejméně. Náhradník za kultovního Douga Bradleyho odvedl dobrou práci a nedělá svému předchůdci ostudu. Nevím,zda jsem vyloženě nadšen z propojení této ságy se (zde nepřiznanou,leč pro mě osobně,zde velmi silně rezonující),sérií Proroctví aka Boží Armáda. Protože z comicsů,na které osobně dohlíží samotný tvůrce Pekelníka,a tudíž jsou platné,je jasně patrné,že peklo z Hellraisera není to křesťanské peklo,jako např.v Konstantinovi. A tudíž nemá žádný anděl,co nařizovat samotnému Pinheadovi. Taky z toho důvodu,jsem byl nadšen z výsledku konfrontace,Pinhead vs Jophiel. Protože mu nějaký (i když sexy) anděl nebude přece nařizovat a bránit v plnění svých milých povinností. Potitulková scéna rozhodně pobavila a potěšila,až se divím,že to už dávno někoho u předchozích dílů nenapadlo. Protože zrovna tahle sága by pár překvapení po titulcích rozhodně snesla. Pro mě,pěkných 3.5 * ,které...kdoví,mohou časem nakynout na plné 4. Co mi ovšem celý film vadilo (a stalo se mi to už po 3.za posl.půl roku),ta dle mého,nedostatečná délka. Jsem přesvědčen,že by zrovna tento díl (doufám,že ne poslední),klidně snesl 10min.navíc,abychom dostali těch pěkně průmerných 91min.a měli tak možnost vidět více z (pro diváky nové) sekce pekla jménem-Stygijská Inkvizice a jejího auditora,sedícího za psacím strojem,kterýžto jest parádní a hl.originální postavou v H.universe (btw hraná samotným režisérem/scénáristou:) Špinavý look rozhodně vítám a klidně bych si dal nášup dalších filmů od pana Tunningcliffa,který pro mě osobně,ví co dělá a je znát,že tuto sérii jako tvůrce make up efektů,opravdu zná. Určitě bych zde vyzdvihl scénář,který mě (i po přečtení doslova všeho z H.světa),2x nečekaně překvapil,co se týče zvratů. Ne zvratků:))) A pro znalce samotné lit.předlohy k 1.filmu,je zde adresa domu,kde sídlí ona Inkvizice a je to 55 Ludovico. V novele je to ul.Lodovico v Londýně.:) P.s.To ale neznamená,že stále nesmutním (páč mi z tohoto komentu vylezl skoro milostný dopis) po návratu nefalšované porce atmosféry,masa a krve,kterou nám naservírovala první svatá trojice filmů,dodnes nepřekonaných. V každém případě mám rozhodně chuť si pustit pár dalších dílů,což je u mě známka kvality u čehokoli,z nějaké filmové série XY. ´Auditor promluvil.´ P.p.s.a až ti z vás,co vlastní psa,potažmo partnerku,a on se vám někam ztratí,po tomto filmu víte,kde hledat. Tato rada není pro slabší povahy. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Uvidíme, s čím príde budúcnosť (s niečím určite), ale načas posledný celovečerný Hellraiser. A nie až taký zlý, ako som čakal. Neviem si pomôcť, ale mám slabosť pre to, ak sa Pinhead a spol. zrážajú s policajným svetom. Ten stret realistickej krimi s nadprirodzeným gore má niečo do seba. Z toho dôvodu sa mi dosť páčilo Hellraiser: Inferno. A z rovnakého dôvodu sa mi vcelku pozdával aj tento diel. Každopádne to nie je žiadny zázrak a nespasila to ani krátka minutáž. Zas sa ide podľa rovnakého postupu: dlho dlho nič a na konci reťaze a krv. Nebavilo ma to závratne, ale bolo to o stupienok lepšie, ako predchádzajúci diel s podtitulom Revelations (a potešila Heather Langekamp zo série Nočná mora z Elm Street) ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Hodně slušná oddechovka pro milovníky pokleslého braku; jak si tak matně vybavuju celou sérii, tak určitě jeden z těch povedenějších Hellraiserů. Děj má zjednodušeně řečeno dvě složky - první je videobéčkový krimithriller, ve kterém policie vyšetřuje vraždy neznámého sériového vraha. Ovšem podstatnější je složka druhá, kterou bych pracovně nazval třeba jako 'fakt hustej bizár'. Při závěrečných scénách s Pinheadem a andělicí s fluidem pornoherečky jsem uvažoval i o čtvrté, ale počkám radši až na případnou druhou projekci. Nemá smysl se rozepisovat, kdo máš oči k vidění, viď. Silné tři. ()

Galerie (16)

Zajímavosti (4)

  • Spoločne s predchodcom ide o najlacnejšie pokračovanie série, ktoré si vystačilo s 350 tisícovým rozpočtom. Naopak najdrahšie pokračovania dosiahli v dvoch prípadoch na 5 miliónovú hranicu a to pri treťom a ôsmom diele. (Paldiny)
  • Doug Bradley odmítl roli poté, co ho tvůrci tlačili do podpisu závazku mlčenlivosti ohledně scénáře. (ČSFD)
  • Po závěrečných titulcích následuje ještě jedna scéna. (griph)

Reklama

Reklama