Reklama

Reklama

Jackals

Trailer 1

Obsahy(1)

Bohatá rodina sa snaží získať späť syna, ktorý sa stal členom zákerného kultu. Pre mladého muža sa stal kult novou rodinou ato i napriek tomu, že má novorodené bábätko. Puto je tak silné, že si členovia preňho počas noci prídu a rodinu čakajú najbrutálnejšie hodiny ich života. (Marceloo)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (47)

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Temné, lehce depresivní, bezútěšné, nízkorozpočtové a přitom řemeslně i herecky dobře zvládnuté - tak taková béčka já hodně můžu. A Mrs. Unger s věkem zraje jako víno, herecky i xichtně. Dal bych čtvrtou, nebýt místy zbytečně skákající ruční kamery a hlavně nedokvašeného konce. Nebo že by si tvůrci nechávali zadní vrátka pro případné pokračování? Inu, popravdě bych vůbec nebyl proti, rád bych totiž nahlédl onomu prapodivnému "thanatickému" kultu trochu pod pokličku. ()

Tuxedo 

všechny recenze uživatele

Nadprůměrný horor s pár překvapeními pro zkušenějšího diváka. Zdejší postavy naštěstí vědí, že jsme home invasion viděli stokrát, takže se moc neptají, nýbrž jednají. A do určité míry (a chvíle) i racionálně. Zasazení do osmdesátých let nevyužité, tvůrci se jen chtěli vyhnout chytání mobilního signálu. ()

Reklama

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Zase nějaký vraždící hovada se dobývaj do domu americké rodinky. Tentokrát je to fanatická sekta, která si přišla "vyzvednout" jednoho ze svých unesených členů. A jelikož jim nechybí nože, sekery a obrovská touha po krvi, tak to vypadá na docela zábavnej večer. Teda alespoň pro diváka. Hlavní postavy se uvnitř domu zabarikádujou a snaží se čelit útokům maskovaných šílenců, ale rychle se ztenčující stav rodinky napovídá, že dneska jich moc nepřežije... Solidně natočená "Home Invasion", která spíš než na brutalitu sází na napětí a celkem se jí daří i vyvolat nepříjemné pocity skrz tu zdejší beznadějnou situaci. Pro Greuterta je to tak po hodně dlouhý době horor, co nás vyloženě nenasral. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Vcelku příjemný film v rámci žánru nezvaná domácí návštěva, byť zde byla nepřímo pozvaná. A až později jsem si uvědomil, co znamenalo intro. Takže rodina si unese syna, co skončil u jakéhosi rohatého vlčího kultu. Najme si mariňáka, co ho má psychologicky zpracovat. Popravdě, mariňák moc chytrý nebyl a nepřítele hrubě podcenil. Členové kultu tedy dorazí v noci (jak jinak), aby si vzali, co (kdo) jim patří. Měli docela slušivé ohozy a ty dlouhé sukně evokovaly Hellraisera. Minimálně od poloviny je snímek dost napínavý a těžko říci, zda předvídatelný. Postavy se občas zachovají hloupě, ale já si konec tedy rozhodně představoval jinak. Mrtvých není málo, s krví je to horší. Tedy přesněji s gore. Těšil jsem se na stažení z kůže, případně nějakou odseknutou hlavu. I když podříznutí bylo stylové. Solidní hudba a potěšilo mě, že ručka je jen v úvodu, jelikož být celý film FF, tak ho nedám. 3,5* ()

Psychor 

všechny recenze uživatele

Režisér Kevin Greutert před dvěma roky zabodoval prostřednictvím vysoce atmosferického hororu Visions, kde fanoušci žánru tleskali jeho nápaditým hrátkám s časoprostorovou rovinou. Jeho následující projekt Jackals jsem tak vyhlížel s velkou netrpělivostí, která byla ještě umocněna atraktivitou námětu. Ve výsledku převládá spokojenost, přestože se z hlediska kvality jedná o drobný úkrok zpět. Zasmušil mě především prolog, který nemá s jádrem příběhu žádnou přímou spojitost, a byl jsem rovněž rozmrzen absencí inovativních prvků a chováním postavy Samanthy, která má potřebu přebalit dítě zrovna v okamžiku, kdy je chata oblehána tlupou vyšinutých zabijáků. Herecký výkon její představitelky Chelsea Ricketts navíc patřil jednoznačně k nejhorším. Členové kultu si však s nebohou rodinou po celou dobu pohrávají a drží ji v šachu, čímž se stupňuje její bezmocnost, která se následně přelévá i na diváky. Vše vygraduje znepokojivým bezstarostným tancem, který vyústí v jedno podříznuté hrdlo. Jakožto zdejší hororový expert tak uděluji snímku Jackals slabší čtyři hvězdy. ()

Galerie (22)

Zajímavosti (1)

  • Jared Rivet napsal scénář k filmu už v roce 2006. (ČSFD)

Reklama

Reklama