Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Detroit v blízké budoucnosti. Policie stávkuje proti svému zaměstnavateli, společnosti OCP, a obyvatelstvo je sužováno řáděním ozbrojených gangů, navyklých na silnou drogu zvanou Nuke. Kybernetický organismus Robocop se svojí partnerkou Lewisovou pokračují v boji proti zločinu a snaží se především dopadnout gangsterského šéfa Caina, s nímž má ale OCP naprosto jiné plány... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (243)

Anderton 

všechny recenze uživatele

Tak ako ma bavili cca prvé dve tretiny filmu, respektíve jeho dlhšia polovica, tak ma nebavil dlhý, akčný záver. Páčila sa mi, podobne ako v prvom dieli, chytrá alegória na súčasné americké problémy. Lenže potom sa scenár rozhodol, že musí uspokojiť najmä po akcii lačné mladé publikum a z filmu sa stal bordel. Detská kriminalita, všadeprítomný zločin a chaos, ekonomické problémy Detroitu, na to všetko sa v rámci humorného nadhľadu veľmi dobre pozerá, práve preto gradácia iným smerom, aký by si film zaslúžil, bola pre mňa sklamaním. Škoda, že sa toho neujal opäť Verhoeven a nepriniesol tak do toho zmätku väčší pokoj a prehľad. ()

jojinecko 

všechny recenze uživatele

1,5*/5...Preč sú časy skvelej "jednotky", ktorá patrí k tomu najlepšiemu čo bolo kedy v rámci akčných béčok natočené. Absolútne chaotický scenár, kde sa nedostatok invencie nahrádza strieľaním po všetkom a všetkých naokolo, karikatúrne postavy (najmä to decko , čo mal byť ako najväčší boss ma neuveritelne sral!!!) a žalostné triky (až na pár výnimiek)...Absolútne dementné pokračovanie!!! Trojku už ani nechcem vidieť!!! ()

Reklama

Bat55 

všechny recenze uživatele

Tak,já som od druhého Robocopa dostal to, čo som očakával. Akcia snáď ešte lepšia než v kultovnej jednotke a efekty, vzhľadom na rok výroby dosť dobré. A záverečná scéna Robocop vs Robocop II je super. I keď,už nikdy tomuto filmu nezoberiete právoplatný prívlastok ,,béčkovo klišovitý", aj tak som si ho užil. Akčné béčko natočené začiatkom 90. rokov určite už dnes tak neohúri,ale predstavte si, aký hit to v dobe premiéry musel byť. Ale jednotka bola aj tak lepšia. /70%/ ()

PKD 

všechny recenze uživatele

I když se to zdá býti nemožné,pro mne ještě lepší,než 1. Ještě větší porce brutality,ironie a všeho,co měl 1.film. Jen nechápu,co myslel Rosenman tím, naprosto otřesným, ženským sborem, který vám v koncových creditech,pěje...Roooobocoooop,Rooobocooop! To je fakt parodie. Jinak hudba,nedělá ostudu Poledourisovi. To zase ne. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Dvojka je jakousi bizarní úlitbou dětským divákům, u kterých zřejmě Robocop boduje nejvíc. Film je plný dětí (dokonce jeden ze záporáků je dítě) a infantilního humoru, ale zároveň zůstavá ultrabrutální eighties řežbou s desítkami mrtvých, která (pro představu) začíná scénou, v níž dvě štětky vypíchnou chlápkovi oko podpatkem a končí tím, že Robocop zlému policejnímu robotovi, co právě postřílel několik policistů, vyrve jeho (živý) mozek a rozklepe ho pěstí jako řízek. Jinak je to béčko radost pohledět - kde jinde uvidíte robota na motorce hrát si s obrněným vozem na to, kdo uhne dřív nebo souboj dvou robotů, končící zmíněným vyrváním mozku z (robo)těla? Obzvlášť mě pobavila karikatura černošského starosty. "VY SE S NIMI CHCETE DOHODNOUT? VŽDYŤ JSOU TO ZLOČINCI!" Starosta: "PROČ MUSÍŠ LIDI ŠKATULKOVAT? TO NESNÁŠÍM!" ()

Galerie (76)

Zajímavosti (25)

  • Melódia, ktorú hrá na husliach artista "Spider Baby" Starlirski (Yogi Baird), je z pesničky "Born To Be Wild" od skupiny Steppenwolf. (Lukoh)
  • Peter Weller (RoboCop) si stěžoval stejně jako během natáčení předchozího dílu na těžký oblek, ale také na přítomnost některých nelidských postav ve scénáři. (Terva)
  • Většina videoherních automatů byla pro film vyrobena společností Data East, která stála za zrodem videohry "RoboCop" z roku 1988. (HellFire)

Reklama

Reklama