Reklama

Reklama

VOD (1)

Pro mladou autistickou dívku Wendy je svět komplikovaným místem k žití. Wendy by ráda opustila chráněné bydlení a je si jistá, že stačí prokázat schopnost normálně fungovat, aby mohla opět žít s rodinou své starší sestry. Jako velká fanynka seriálu Star Trek se rozhodne, že tím ideálním důkazem je účast v soutěži o nejlepší fanouškovský scénář. Je tady ale jeden problém. Pokud Wendy neodevzdá svůj pětisetstránkový výtvor o panu Spockovi osobně, zmešká uzávěrku. Wendy proto uteče z chráněného bydlení a vydává se na cestu, která pro autistickou dívku znamená mnoho překážek. Nic ji ale nedokáže zastavit! (Magic Box)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (55)

Ben Nevis 

všechny recenze uživatele

Po celou dobu filmu neřekli Wendinu diagnózu a nemyslím si, že každý má v blízkosti nějakého autistu, aby poznal příznaky. Ty se navíc u každého mohou lišit. Možná nechtěla Dakota přehrávat, ale já bych z dvouminutového rozhovoru nepoznala, že je s ní něco v nepořádku. Wendy je ale výjimečná dívka, protože na rozdíl od mnoha zdravých lidí dokáže dokončit velký projekt. Ať je to 450 stránkový scénář (chudák Spock :-)) nebo jeho doručení do Paramount Pictures. Tvůrci však mají strach ukázat její postižení v plné škále, aby nesnížili sympatičnost a líbivost hlavní hrdinky. Proto mi film přijde falešný a prázdný, jak by řekl pan prezident. Scénář však dokáže udržet divákovu pozornost a Star Trek taky můžu. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Za jiných okolností bych film ohodnotil třemi hvězdičkami, protože mi vadilo, jak zůstaly hanebně nevyužity schopnosti Toni Collette a Alice Eve, s touto dvojicí hereček to mohli tvůrci klidně vytáhnout o level výš. Takhle stál celý příběh hlavně na výborném hereckém výkonu Dakoty Fanning, žádné další dějové linie se nerozvíjely, a to byla podle mě škoda. Vzhledem k tomu, že byl hlavním hrdinou filmu společensky omezený jedinec, radostně jsem zastříhal ušima a přihodil jeden kousek navíc, jelikož je mi to téma blízké. ()

Reklama

Torpid 

všechny recenze uživatele

Atraktivní blondýnka s nevěrohodnými příznaky autismu se vydá na cestu za svým snem /o čem tak skutečný autista sní ??/. Zažije spoustu dobrodružství, ve složitých situacích přestává být autistou, nýbrž skvělým scénáristou a na konci putování si zahraje na piáno na chodníku a lásku nalezne a miminko si pochová. Pro ty, kteří mají doma skutečného autistu je tenhle přeslazenej film dost možná těžce k nasrání. ()

Johnny.ARN 

všechny recenze uživatele

Život autíka je ťažký. A malo by to svoju cielovku. Ale keď tu cielovku chcete zvýšiť, primiešajte tam Star Trek, 20gramovú čivavku a je to. Fanning skvelá, ale na to, aký je svet zlý a krutý to mala až príliš jednoduché a tie nepríjemnosti čo sa jej stávali boli priam akademické. Raz to človek dokáže, druhý krát by som to už asi nedal. 3 z 5 ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Dakota Fanning křižuje Kalifornii a vytváří dokonalou "rainmanovskou" iluzi. Stačí to na dobrý film? Určitě ona i její snažení má něco do sebe. Ten zbytek, tedy všechno pod ní, má fádní zabarvení i uchopení. Že to ale není vyložená nuda je hlavně její zásluha. Obdivujete-li filmy typu Rain Man, máte o nástavbu postaráno. Tentokrát je příběh veden v opačném genderovém gardu, namísto bratrské dvojice je zde sesterská dvojice, z níž ta mladší z ní je tou postiženou. Ta miluje Star Trek (na ženu celkem nezvyklé) a má spisovatelské/scenáristické ambice, tudíž je pro ni jedinečnou příležitostí, když filmové studio vyhlásí soutěž o nejlepší nový scénář k této sáze, což je podpořeno i lukrativní hlavní výhrou.A jelikož adeptka má do uzávěrky už jen dva dny a pošta to nestihne doručit, rozhodne se vydat do L.A., aby filmovému studiu odevzdala svůj výtvor osobně. Na své pouti střetne různé existence, potkají ji nehody i náhody a doprava pěškobusem i povozem z toho činí nenásilný road movie film. A režisérovi stačilo, že autistická hrdinka nenavazovala oční kontakt a přepadl ji občasný hysterický záchvat, způsobený vlivem nezvládnutí nějaké situace, pro normálního člověka celkem běžné. V patách ošetřující psycholožka a spol. byla jen naprosto scénářem vynucená zbytečnost, neb Toni Collette dostala jen mělce napsanou roli, o nic lépe na tom není ani Alice Eve jako její starostlivá sestra. Dakota má své sólo pevně v rukou. Příběh se tváří, že vychází z nějaké skutečné události, ale není tomu tak, předlohou byla divadelní hra. Základ režisér Ben Lewin, který několikaletou tvůrčí pauzu věnoval vzniku hned dvou filmů, vlastně pojal režijně standardně. S Dakotou Fanning se podařilo získat nějaký ten bodík k dobru. 7/10 ()

Galerie (10)

Zajímavosti (7)

  • Skály, které jsou v pozadí fantasy představ Wendy (Dakota Fanning), jsou Vasquez Rocks, které se nacházejí v Agua Dulce, California. Toto místo bylo populární filmová lokace Star Trek filmů a seriálu, nejvýznamněji v epizodě Aréna z roku 1967. (tessincolor)

Reklama

Reklama