Reklama

Reklama

Obsahy(1)

"To tedy byl porod!" vzdychnete si, když se vám něco nepodaří lehce, ale stojí vás to hodně úsilí. "To tedy byl porod!" je přesná definice nejen vstupu naší hrdinky Olgy na svět (vzácnou polohou čelní), ale tato věta vystihuje výstižně i její touhu najít pravou lásku. Není to vůbec jednoduché, možná proto, že ani Olga není jednoduchá. Má se svým milostným životem velké plány a má přebujelou fantazii. Městečko, kde se narodila, jí pro realizace milostných záměrů nestačí. A tak se přemístí do velkoměsta. Nejprve prodává v dámském prádle, kde obslouží přes 3 tisíce žen, než se stane zázrak a přijde ON! Ten první a pravý! To si aspoň Olga myslí do okamžiku, než ho přistihne při nevěře. Olga studuje psychologii, a tak má svou situaci teoreticky zvládnutou. Praxe je ovšem jiná. Zvlášť, když se potká s vyhlášeným děvkařem a ten ji odveze do karpatských hor. Anebo, když se málem utopí v kanoi před očima toho mladíčka ...anebo, když zjistí, že ten kluk, který ji poprvé viděl nahou, není zas takový kretén ...anebo, když pochopí, že její syn už není dítě ...anebo... těch "anebo" je na cestě, kde Olga hledá báječný vztah, hodně. Určitě ale platí, že film Zoufalé ženy dělají zoufalé věci je komedie, ze které vyplývá, že co se týče lásky, tak... i když je vám hrozně, i když jste k smíchu, tak to prostě nesmíte vzdát! (Bioscop)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (284)

kingik 

všechny recenze uživatele

Pan Renč se staví na stranu nadržených zoufalých žen před dovršením jejich čtyřicátého roku života plném rozvodů, dětí, (nepodařených) milostných avantýr a oddaných kamarádek trousících rady do zpackaného milostného života. Tohle je příkladné vybočení režiséra a příkladné vybočení scenáristky. Paní Pawlowská dodala sebevykrádací produkt (výsledek se údajně podstatně liší od její knihy), kterým vycucala své Díky za každé nové ráno i Kdopak to mluví, Renč se vrátil na vlnu Románu pro ženy. Jejich společný počin osciluje mezi oběma výše zmíněnými díly, je však zásadně odlišný ve svém tvůrčím přístupu, často se vrhá do stylizace, z níž se nedá vybřednout. Vedlejší postavy jsou úděsně namaskované (Dvořák, Kraus), hrají starší postavy než ve skutečnosti jsou (Bendová), případně jsou nadbytečné a nežádoucí (Kříž a jeho farář, démon a sv.Petr v jednom). A je z toho mišmaš, který má nesourodé dějové uchopení a Kláru Issovou, která je obětí sexistických kanonád. Ještě že je tak schopná zcela zapadnout do bláznivě přebujelého konceptu, který by spíše obstál u debutantů než u zkušených a protřelých tvůrců. Ale jo, bavil jsem se tak nějak středně. Je to svižné, není to ohrané, nemá to lacinou technickou stránku i počáteční retro výpravu, je to neforemné, blbosti tomu nescházejí. Ale pokud pana Renče tohle baví točit a paní Pawlowskou tohle psát, nemám s tím problém. Jiní diváci jejich komediálně odvázané hrátky nepochopí, ušklíbnou se nad nimi a budou je pokládat za jejich tvůrčí selhání. 6/10 ()

Mianelia2050 odpad!

všechny recenze uživatele

Naprosto zoufalý film, po kterém jsem byla ještě dlouho zoufalá, když jsem pomyslela, co dokáží zoufalí režiséři apod. natočit. Naprosto mizerný, otřesný a hrůzostrašný film. Nesympatičtí herci (nebo teda alespoň ti v hlavních rolích...). Hudba? nic moc. Konverzace, no... Obsazení nesympatické. Nemám slov. ()

Reklama

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Běželo to v TV tak jsem tomu dal šanci ačkoliv vím, že podobný filmy nejsou prostě mojí krevní skupinou. Snímek zbytečně tlačí na pilu ve snaze o to aby byl vtipnej. Až na pár vyjímek je ve výsledku humor filmu spíš na hranici trapnosti. Příběh je jalovej. Vše od prvních chvil směřovalo k neskutečně přeslazenýmu a hlavně očekávanýmu Happy Endu. Hodně slabá 1 hvězda. ()

rt12 odpad!

všechny recenze uživatele

Zoufalý Filip Renč , dělá zoufalé filmy a věci. Tak po zhlédnutí romantického filmu Jak se zbavit nevěsty, jsem nabyla dojmu, že nic hloupějšího neuvidím. A ejhle ,,mistr" Renč to zvládl s přehledem jemu vlastním, co mohl zmrvit také zmrvil. Z herců vytvořil kretény z divnými účesy s nenormálním a nepřirozeným vystupováním. Myšlenka, humor, nápad = 0. Halina pravděpodobně obdržela honorář za ucházející knížku, proměnila ho za pytel trávy a začala psát tento scénář. Nebo jí k němu Renč vůbec nepustil, jinak si to vysvětlit nedovedu. 20.3. 21PANÍ Halino v rozhlasu jste potvrdila mé podezření, že Vás Renč k ničemu nepustil, tímto se Vám omlouvám a vše to vysvětluje. ()

bari68 

všechny recenze uživatele

.....aneb zoufalé scenáře dělají zoufalé filmy. ...či, zúfalí režiséri ?.... , neviem, aké slová sa tu dajú ešte použiť, pretože týchto prívlastkov by sa tu našlo neúrekom. Nevtipné , nevkusné a hlavne trápne laciné ,,vtipy,, - asi tak tento film v kocke. A také malé detaily, napr. že tu herci rovnakej generácie robia matky a otcov svojim deťom snáď radšej v záplave patosu je aj zbytočné spomínať. ()

Galerie (31)

Zajímavosti (8)

  • Kromě Prahy se film natáčel v obci Pecka, odkud hlavní hrdinka pocházela. (rakovnik)
  • Svatba se natáčela v barokním kostele sv. Kateřiny v Praze. [Zdroj: Týdeník Televize] (M.B)

Reklama

Reklama