Reklama

Reklama

Terrifier

Trailer 1

Maniak, skrývající se za maskou klauna jménem Art, si užívá halloweenskou noc po svém – brutálně vraždí každého, kdo mu přijde do cesty. To je i případ dvou mladých slečen, vracejících se z mejdanu. Budou mít šanci na přežití? Režisér Damien Leone navazuje tímto celovečerním filmem na svou krátkometrážní tvorbu o klaunu Artovi. (torture666)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (162)

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Voalá…Grindhouse! Přistupte blíž a zahrajte si hru s postavami, které dobrovolně přijímají role myší naháněné halloweenskou kočkou, odmítají ji zabít, kdykoliv se objeví příležitost a umírají způsoby, při kterých se vaše večeře může vrátit ke vstupu (bourání blondýny zaživa).. Když s úctou k Savinimu klasické triky a maskérská práce drtivě zválcují CGI, má to něco do sebe. Dávám navíc jednu ostrou, krví zbrocenou hvězdu a to hned ze tří důvodů. Mám zrovna slabou (žánrovou) chvilku, synťáky jsou prostě boží a ten sadistický zkurvenec s malinkatým černým kloboučkem je opravdu děsivý. Je fakt, že se bojím všech klaunů s výjimkou Krustyho (tomu jde o peníze, ne o vraždění), ale to nic nemění na tom, že Art the Clown má v sobě potenciál stát se obskurní ikonou.. ()

iXtr3m3 odpad!

všechny recenze uživatele

Ako mohlo toto uspieť vo svete, tak to nechápem. Amatérska p í č o v i n a. Osemdesiatkové slashery boli ďaleko ďaleko lepšie, dokonca možno aj ich talianska vtedajšia kopírka bola lepšia. Odpad ako sviňa. Scenár tohoto "veľdiela" sa vlastne zmohol na nemú grotesku a rozpis v oznamovacích vetách typu "postava A prejde do bodu A, postava B prejde do bodu B" atď. Fuj, hnus, otras, grc. ()

Reklama

Omnibus 

všechny recenze uživatele

"Zabili mi klauna, teď mám z toho trauma. Nebuď smutný, Pavlíku, už se hrabe z pytlíku! Patolog zip rozepíná, divák kleje, ruce spíná." Ach jo. Takový hezký a roztomile krvavý film a tak ošklivě popírající veškerou (pato)logiku. No fuj! Damiene, Damiene... aby Tě úchylný klaun přefiknul rezavou pilou, jak čuníka na jatkách, resp. nahou kikinu ve sklepě, visící hlavou dolů. A zabít hlavní, bojovnou hrdinku, uprostřed filmu a nahradit ji nezajímavou a neschopnou ségrou, dvakrát fuj! Dtto zabít potenciál vymazlené scény s psychicky nemocnou maminkou a klaunem dumlajícím paleček v láskyplném objetí.  Bláznivou bych nechal odejít středem, sklepem, s "miminkem" v náručí, stahovat kůži z koz měl nějaké jiné oběti. Celkově, reálný psychopat z fastfoodu byl šik a vzbuzoval hrůzu. Zmršený klauNOZOmbík už jen shovívavý usměv. A i ti nesmrtelní zombíci, byvše jim mozek vystřelen, ukázněně zdechnou. Zatímco náš čulibrk, po vlastnoručním vystřelení mozku z hlavy, pak v márnici vyskočí z pytle jako nějaká pitomá křepelka. Hřebík do rakve předchozímu ději, kdy psychoušovi pidla v zádech (též v boku, oku, noze, játrech...) ani trochu nezkazila náladu a on rozverně tajtrlíkoval dál, jako by se fyziologicky nechumelilo. Holt scénář na pytel. Patologův. ()

Corpsegrinder 

všechny recenze uživatele

Pokud nemáte tak zvráceně stupidní vkus jako Living a nečumíte na horory se svojí ségrou, pak si tuhle jízdu užijete. Čtu tady že film nemá dobrou technickou stránku ale má dobrý efekty, když pominu to že tyhle dvě tvrzení si vzájemně odporujou, rád bych podotkl že film vypadá zašle záměrně, Damien Leone už v All Hallows' Eve ukázal že má rád osmdesátkovej trash a podle toho ladí svůj vizuál takže obraz je mírně rozostřenej, což však přidává na syrovosti všeho ostatního. Gore je super a Leone na něm staví celej film, efekty totiž dělá sám. Krve je tu tři prdele a stejně tak způsobů jak někoho zabít a klaun se postupem času víc a víc barví rudě. Klaun je příběh sám o sobě, je ho tu tak akorát a vytírá si prdel i s loňským IT protože tam kde byl Pennywise mimozemsky pohádková postavička, tam přichází tenhle opravdovej magor. Dal bych 4 hvězdy ale trochu mě serou zdejší komentáře, film je jednoznačně love letter osmdesátkovejm béčkům a to co zde nazýváte amatérismem pak žerete u starších filmů a říkáte tomu mistrovský dílo, tak buďte trochu fér. Takže pět at se to trochu vyrovná. EDIT s prostřelenou hlavou lze přežít v pohodě, dokázal to i Marky Mark ve We Own The Night. Záleží na úhlu pohledu... a průstřelu. :)) ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

V podstatě to samé, co předchozí kraťas, jen přetáhnutý do celovečerní délky. Vraždící klaun i zde nahání své oběti za doprovodu povědomých syntezátorů (řekl tu někdo Carpenter?), navíc podpořený špinavým vizuálem sedmdesátkových grindhousů a několika kbelíky umělé krve. Očividně levné, ale vůbec ne špatné. Je to sice hodně primitivní naháněčka s dostatkem gore scén (ta s pilou jde dokonce už za hranice diváckého vkusu), ale jelikož mim-zabiják se poměrně činí a ženské hrdinky ho mnohdy odmítají dorazit, všelijak zmasakrovaných figurín přibývá. Komu tohle stačí, bude si asi chrochtat blahem. Na mě už to bylo - zhruba od poloviny filmu - až příliš natahované. ()

Galerie (6)

Zajímavosti (11)

  • V jedné scéně ke konci filmu se Art (David Howard Thornton) projíždí na malé tříkolce. Je to odkaz na hororovou sérii Saw (od roku 2004), kde na tříkolce jezdí loutka klauna, kterého ovládá John Kramer (Tobin Bell). (noelcoward73)

Reklama

Reklama