Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Pan Ducháček je sice poněkud svérázný patron, nicméně jako koncipient advokátní kanceláře doktora Faulknera je naprosto nenahraditelný. Zejména v okamžiku, kdy se Faulkner zamiluje do sympatické Julie, dcery Alžběty z Rispaldiců. Nikdo kromě něj totiž netuší, že rozhazovačná rodina, jejíž finanční záležitosti kancelář spravuje, už nemá žádné peníze a že ji doktor z lásky k Julii financuje ze svého. Situace se vyhrotí, když advokát požádá dívku o ruku. Ona, i když ho také miluje a ke své lásce se mu přizná, odmítne, aby vyhověla své povýšené matce, pro kterou mladík není tou správnou partií. Přestože se vinou své finanční podpory Rispaldicům Faulkner sám ocitne na mizině, donutí Ducháčka, aby sehnal pětadvacet tisíc na proplacení směnky, kterou podvodně podepsal Juliin bratr. Koncipient sice peníze opatří, vzápětí však vyrazí na zámek, kde rodinu bez servítků seznámí se skutečným stavem jejich financí a počne organizovat dražbu rodinného majetku, kterým by pokryl dluhy. (TV Nova)

(více)

Recenze (317)

Marek1991 

všechny recenze uživatele

Príliš idealizovaný film o lokajovi, ktorý bol prefíkaný a vedel zariadiť takmer všetko. Navyše jeho gestikulácia a celkový výraz je zvýraznenie väčšiny častých pocitov a myšlienok v takých prípadoch. Podľa mňa má Burian aj lepšie komédie, čo sa musí uznať, sú tie konce, to sú pamätné momenty, no inak ma jeho filmy nevedia nejak zvlášť osloviť. Tu mi chýbali tiež hlášky, ktoré by boli pre mňa zaujímavé. Navyše filmy z bývalých kapitalistických časov, často z vyššej spoločnosti ma tiež nevedia nejak zvlášť osloviť, kvôli správaniu, jednaniu, hodnotám a podobne. Rok výroby to pre mňa ako tak zachraňuje, vtedy boli podobne zrežírované filmy bežné. ()

Chandell 

všechny recenze uživatele

„Nebo Ervín. Má před sebou tu nejkrásnější budoucnost – studuje agronomii“ – „No to je toho. To je toho celý noci koukat skrz rouru na hvězdy jestli má Velkej vůz napumpovaný gumy.“ – „Ducháčku, to je přece astronomie. Já říkám agronomie.“ --- Král komiků Vlasta Burian v roli ředitele advokátní kanceláře, který si nebere servítky se zchudlou aristokratickou rodinou Rispaldiců. ()

Reklama

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Hej hou, zdraví vás Vlasta. Pýtate sa, že ktorá Vlasta? No predsa Vlasta Burian! Na začiatku druhej svetovej vojny, v júni roku 1938, sa Josef Vlastimil Burian predstavil v jednej zo svojich najvýraznejších a najznámejších filmových úloh. Stvárnil postavu Jana Ducháčka, prefíkaného a flexibilného zamestnanca advokádskej spoločnosti, ktorý je silne loajálny svojmu nadriadenému doktorovi Jiřímu Fauknerovi. Má vynikajúce pracovné výsledky a pomôže mu aj vtedy, keď sa tento právnik zapletie do patálie zadĺženej, skrachovanej šľachtickej rodiny. Dá sa na neho spoľahnúť, "Ducháček to zařídi". Táto stará čiernobiela komédia bola inšpirovaná divadelnou hrou "Konto X". Jej filmovú adaptáciu natočil režisér Karel Lamač. *** ()

Yardie 

všechny recenze uživatele

Možná budu upálen jako kacíř, ale nemohu si pomoci, mě se to moc nelíbilo, resp. čekal jsem více a je to pro mě zklamání. Tyhle staré filmy moc nevyhledávám, ale občas narazím na některý opravdu dobrý a vtipný. Vzhledem k hodnocení jsem čekal legraci od počátku do konce. Ale nedočkal jsem se. Vtipných scén a vtipných dialogů zde opravdu moc nebylo, příběh mi také nepřišel nějak geniální a propracovaný. Celkově to na mě nepůsobilo moc dobře. Pár pěkných věcí tam bylo, ale celkově prostě málo vtipu. Viděl jsem spousty vtipnějších. Pro mě slabší 3*. Howgh! ()

OughJay 

všechny recenze uživatele

Burian je šílenec :D Co on dokáže vykouzlit z jedný scény, to je fakt neuvěřitelný. Mezi scénama s nim a scénama bez něj byl naprosto propastnej rozdíl, proto jednu hvězdičku ubírám, jinak ale dokonalej film, hlavně jeho druhá polovina... :) "Admirál z Rispaldicu tu hypotéku opravdu podepsal, já měl u toho nejméně 4 svědky..." Ducháček: "Jo, a já vám je můžu jmenovat - Archanděl Gabriel......." :D:D Fakt řízek ten chlap :) Je vidět, že se před tou kamerou sám bavil a užíval si to. Dneska už je takovej projev herectví dost vzácnej... :) ()

Galerie (25)

Zajímavosti (13)

  • Originálne je na tú dobu úvod filmu, namiesto obvyklých titulkov vidíme tváre autorov a hercov. (Raccoon.city)
  • Filmová produkčná a distribučná spoločnosť Metropolitan, ktorá film natáčala a distribuovala, fungovala iba dva roky a po natočení filmu Ducháček to zařídí prakticky zanikla. (Raccoon.city)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno