Reklama

Reklama

Rozbitý robot Ron

  • USA Ron's Gone Wrong (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Animovaný snímek Rozbitý robot Ron vypráví příběh trochu osamělého dvanáctiletého sedmáka Barneyho a Rona, jeho nového chodícího, mluvícího a zcela digitálního přítele, který má být, alespoň podle reklamy, „nejlepší kamarád robot“. Avšak roztomilý robot Ron není úplně v pořádku a zdá se, že je rozbitý. Na pozadí doby svázané sociálními sítěmi a prodchnuté digitálními vztahy chlapec a robot prožívají nevšední a laskavé dobrodružství, během kterého zjišťují, že pravé přátelství netkví v dokonalosti. (Falcon)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (81)

iXtr3m3 

všechny recenze uživatele

Nie tak dobré ako Rodičia na baterky, ale napriek tomu to má vtip, spád, emócie, myšlienku a to sa v dnešnej dobe veľmi cení. Pár vecí som svojej ešte dva týždne osemročnej dcérke aj povysvetľoval, aby to pochopila, aj keď si nefandím, že pobrala aj hlavnú myšlienku. Ale bolo to fajn, nielenže neľutujem, ale rovno aj odporúčam. ()

Martinius 

všechny recenze uživatele

zo zaciatku som si myslel - WTF? dalsi gycovy animak velebiaci tik-tokom deformovanu spolocnost deti? a ono sa z toho vyklul pravy opak. v mnohych okamihoch podsuva film subtilny humor, ktory skor pochopia dospeli. hovori z duse a demaskuje spolocnost nasich potomkoch zavislych na socialnych sietach a fiktivnych priatelstvach. posobi to osviezujuco uvedomelo (pozor, nie "woke") a ziskava sympatie pripomenutim sci-fi klasiky a niekdajsich velkolepych tem fantastiky: do akej miery moze robot ozit a vytvorit si vlastnu osobnost. ()

Reklama

Nevka 

všechny recenze uživatele

Když už chcete točit film podle zaběhnuté šablony, musíte zajistit, aby byl zábavný. A to se tady naštěstí podařilo. Ron je hlavně ve své první polovině přehlídkou povedených vtipů, které budou slavit úspěch zejména u generace, která se zděšením (či zaujetím = hranice se někdy nedají moc jasně rozeznat) sleduje dění a trendy na současných sociálních sítích. Nejsem si úplně jistý, jak film bude působit na "neznalé" publikum 40 až 50 let plus, ale já jsem se královsky bavil. Konec už je možná zbytečně roztahaný, ale tenhle animák by si zasloužil mnohem více pozornosti. Necelý měsíc po premiéře je 99 hodnocení opravdu bída. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Jako zapřísáhlý nepřítel sdílení na sociálních sítích (s výjimkou čsfd) jsem byl po několika úvodních minutách zralý na ránu z milosti. Zmobilizoval jsem však veškerou svou vůli, odstranil jsem ze svého dosahu všechny ostré předměty a sledoval jsem utopický boj jednotlivce s facebookoidním korporátem. Příliš jsem ale nepobral, proč tento animák vznikl, protože jeho poselství nebude brát téměř nikdo vážně a tvůrci si toho museli být vědomi. Kdyby totiž většina lidí odložila své chytré telefony, neuměla by si následně na záchodě ani utřít zadek, protože by neměla přístup k patřičné aplikaci. Takže celá záležitost sice byla místy vtipná, byla ale taky dost patetická, předvídatelná a vygenerovala morální poučení, které vlastně nebude nikoho zajímat. ()

Marcos22 

všechny recenze uživatele

Geniální animovaný masterpiece, snoubící prvky moderních technologií s originální a silně vizionářskou myšlenkou o novém způsobu získávání přátel. To vše podpořeno velmi milým a emotivním příběhem o osamělém chlapci jménem Absolon, tedy Barney "). Svým zasazením a technologickým pojetím má Rozbitý robot Ron nejblíže k Rodině na baterky. Zde však hlavní poselství, důležitost na rozvoj vztahů uvnitř rodiny, nahrazuje zacílení na rozvoj vztahů kamarádských, čímž má nejblíže k Luce či Frčíme. V porovnání s ostatními zmíněnými tituly tkví síla Rozbitého robota Rona v jeho zasazení do školních lavic, a tím i pro diváka hmatatelnějším ztotožněním s hlavní postavou. Nechybí zde ani řada popkulturních narážek a odkazů na ty nejlepší filmy (Avengers, Star Wars, Pán prstenů) a hry (Pac-Man, Tamagoči). První animovaný snímek nově vytvořeného studia 20th Century Studios je pro mě tím nejmilejším překvapením roku 2021 a po fantastické Rodině na baterky a povedeném sequelu Mimi šéfa je letošní rok jednoznačně ve znamení ANIMACE! 👌 (10.11.2021) ()

Galerie (28)

Zajímavosti (4)

  • Filip Vlastník, dabér hlavní postavy Barneyho v českém znění, uvedl: „Pro mě to bylo jiný, protože ten Barney, ta hlavní postava, tak on má astma, takže vždycky, když třeba dlouho běhal nebo se smál, tak sýpal.“ (Vitox)
  • Vo filme vidíme niekoľko B-Botov ako Stormtrooper či Darth Vader zo Star Wars, tak isto Iron Man, Black Panther a Captain Marvel od Marvelu. 20th Century Studio, Lucastfilm a Marvel Entertainment patria pod Walt Disney, ktorý distribuoval tento snímok. (belinko)

Reklama

Reklama