Reklama

Reklama

Hotel Mumbai

  • Austrálie Hotel Mumbai (více)
Trailer 1

Hotel Mumbai, poutavý příběh o lidskosti a hrdinství, živě líčí události v ikonickém luxusním hotelu Tádž Mahal v indické Bombaji, na který v roce 2008 zaútočila skupina pákistánských teroristů. Mezi oddanými zaměstnanci hotelu jsou proslulý šéfkuchař Hemant Oberoi (Anupam Kher) a číšník (Dev Patel, "Milionář z chatrče"), kteří se v zájmu ochrany hostů rozhodnou nasadit své životy. Před zraky celého světa je zoufalá dvojice (Armie Hammer, "Dej mi své jméno" a Nazanin Boniadiová, "Ve jménu vlasti") nucena učinit nepředstavitelné oběti, aby zachránila své novorozené dítě. (Cinemax)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (240)

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Film o prohnilých zápaďanech a s nimi sympatizujících Indech, kteří absolutně nepochopili, že jim skupina uvědomělých aláhakbaristů přináší kulturní obohacení. Takhle by film zřejmě okomentoval zavilý, sluníčkářský pravdoláskař. Já jsem si vychutnal dvouhodinovou, drsnou akční exkurzi do zoufalého a marného boje současné civilizace s tlupou středověkých zabržděnců. Australané mi zase jednou ukázali, v čem spočívá hlavní rozdíl mezi americkou a libovolnou jinou produkcí. Kromě Američanů nikdo jiný nepotřebuje k natáčení kolonu cisteren s patosem, všichni ostatní jsou schopni zapůsobit na divákovy emoce kvalitní filmařinou- tady se to (u mě) rozhodně povedlo. Za mě šlo o výborný námět, který se podařilo skvěle natočit, neměl jsem nad čím váhat. ()

campix 

všechny recenze uživatele

Hotel Mumbai je poměrně zdařilé zachycení teroristických útoků, které zachvátily a ochromily v roce 2008 celý svět a je fascinující, jak se na takovéto věci zapomíná. Když vezmeme v potaz, že se jednalo o celovečerní prvotinu Anthonyho Marase, tak po řemeslné stránce si opravdu není moc, na co stěžovat. Herecky je všechno také v pořádku. Mně osobně film zkazila totální neschopnost indických autorit jakkoliv reagovat a něco vymyslet, ale to není vada filmu. Bohužel jsem to měl celou dobu v hlavě a tento nepříjemný pocit mnou totálně rezonoval po celý snímek. ()

Reklama

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Maras na můj vkus trochu moc tlačí na pilu, příběh sám vyvolává dost emocí, není nutné je z diváka ždímat nad jeho rámec. Především ze začátku je výborně gradované napětí. Pak následuje dobře zvládnutá akce a závěr se nese v duchu slzavého údolí. Ruku na srdce, nebudeme přece brečet při četbě novin o smrti neznámých lidí v neznámém hotelu. Je celkem nefér, že Maras se snaží své diváky k něčemu takovému donutit. Dala bych přednost spíše zamyšlení nad zbabělostí organizátorů teroristických akcí. Rozhodně bych ocenila rozvinutí zoufalství mladých lidí, kteří, jsa zmanipulováni, jdou a střílejí. Jen jednou se objeví ve filmu záblesk lidskosti útočníků, když mladík volá domů svému otci. Evidentně by bývalo stačilo málo, jen pár slov a 72 panen by muselo čekat na někoho jiného. Jenže když jsou magoři i rodiče a těší se, až jejich dítě umře, je to těžké. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Letos platí pravidlo "čím menší očekávání, tím větší pecka". a Hotel Mumbai je krásným příkladem. Film se zaměřuje na teroristický útok v Bombai, který se stal v roce 2008, kde skupina mladých teroristů vlítne do hotelu vykonat Džihád ve jménu Allaha. Na filmu se mi velmi líbí, že jde na věc hned od začátku, takže sledujeme doslova dvou hodinový terror a masakr, kde jsou hosté i zaměstnanci hotelu chladnokrevně a nemilosrdně popraveni a že jich nebylo málo. Autentické, mrazivé, nepříjemné a atmosféricky velmi hutné. Největší horror je kolikrát realita sama. Doporučuji!! 85% ()

luka4615 

všechny recenze uživatele

Jedno z největších filmových překvapení tohoto roku. Hotel Mumbai v sobě totiž dokonale snoubí strohé autentické záběry společně s těmi filmovými, jež jsou navíc vyšperkovány vtahující kamerou a bravurně lícujícím soundtrackem. Režisér Anthony Maras zde rovněž skvěle vybudoval onu atmosféru beznadějného a bezbranného zoufalství, kdy do luxusního hotelu Taj přijdou teroristé s AK-47 a promění poklidný hotel i s jeho aurou v naprostá jatka. Hotel Mumbai se vyjma těchto atributů může také pochlubit i mrazivě civilními hereckými výkony, které působivě dotváří celkový dojem z celého snímku. Co tedy dodat na závěr? Je vážně velmi dobře, když se o těchto chmurných událostech roku 2008 dozví alespoň touto formou co nejvíce lidí. A ještě lepší je, že se tak děje v naprosto perfektně střiženém dramatu, který ve mně bude rezonovat ještě hodně dlouho. Výborná práce! „Terrorists have laid siege to the landmark Taj. With as many as a thousand guests and over five hundred staff trapped inside.“ ()

Galerie (25)

Zajímavosti (13)

  • Tento film je založen na stovkách hodin rozhovorů s pozůstalými a svědky. (ČSFD)
  • Když Vasili (Jason Isaacs) kousne teroristu do nohy a on ho zastřelí, Vasili se převalí na záda a má hlavu směrem k oknu. V další scéně, když se terorista zvedá a kamera zabírá celý pokoj, Jason leží na břiše a je otočen hlavou ke dveřím. (Seffi)

Reklama

Reklama