Reklama

Reklama

Kingsman: První mise

  • Velká Británie The King's Man (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Zatímco se sebranka nejhorších tyranů a geniálních zločinců připravuje rozpoutat válku, jež má zahubit miliony lidí, jeden muž musí vyhrát závod s časem a zastavit je. Ve snímku Kingsman: První mise se stanete svědky zrodu první nezávislé tajné služby. (Falcon)

Videa (6)

Trailer 1

Recenze (491)

Lima 

všechny recenze uživatele

Kdyby všechny ty úžasný vizuální nápady, některé překvapivě vyřešené situace a sladce nadnesený humor byly obaleny něčím, čemu se říká smysluplný děj a ne z prdele vytažená, pokroucená alternativní realita jak z pera ožralého Vondrušky, vrněl bych si blahem. Dejte Vaughnovi příštího Bonda, opravdu, ten kluk na to má. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Nechápem, ako túto nudnú biedu a očividný prepadák mohol Vaughn normálne poslať do kín. Na toto mu fakt dali 1OO miliónov? Pri dvojitom atentáte som sa cítil ako keby som sledoval vystrihnuté sračkové scény na DVD. Dvojka ma bavila oveľa menej, ako jednotka. Na viacerých miestach bola prestrelená a to už je čo povedať, lebo prvý diel fakt nebol žiadnou serióznou drámou, všetky divnosti (alebo skoro všetky) v ňom však sedeli. V dvojke sedelo už len máločo a keď som vychádzal z kina, bol som zmätený a nie úplne uspokojený. No treba dodať, že oproti prequelu je dvojka gigantický zázrak. Prequel nielenže nie je temer vôbec zábavný, ale mám podozrenie, že taký ani nemal byť. Vypovedá o prvopočiatkoch „firmy“ Kingsman, o tom ako (a prečo a kým) bola založená a treba dodať, že okolnosti to boli vskutku tragické, avšak práve v tom drieme problém: s týmto filmom si skutočne žiadnu srandu neužijete. Dočkáte sa tragédií, svetovej vojny a aby toho nebolo málo, tak tiež úmrtia, ktoré možno ako ja aj vy budete čakať, ale napokon aj vy zostanete prekvapení z toho, za akých okolností k nemu došlo. Film má viac ako dve hodiny a až na jednu výnimku s tancujúcim (!) Rasputinom (Rhys Ifans bol úplne mimo už v Nothing Hill, ale aj tak ma zaskočilo, aký mimo je tu) obsahuje v podstate len jednu (!) poriadnu akčnú scénu - finále. No hoc som od neho čakal veľkolepú jazdu á la 10-minútová akčná bomba natočená na jeden záťah, napokon som sa so šokom nedočkal. To, že na konci absentuje najšťavnatejšia postava ani nebudem komentovať, proste zmizne bez slova z plátna, wtf. Ralph Fiennes (ktorý to aj produkoval) je pri všetkej úcte jedným z najhorších kastingových ťahov roka. Jediný, kto to tu aspoň trocha zachraňuje, je Djimon Hounsou, ale nedajte sa oklamať, je to len vedľajšia rola. Snímka sa nevie poriadne rozbehnúť. Ak sa aj na pár okamihov predsa len nejakým zázrakom rozbehne, následne okamžite na celé desiatky (!) minút zaspí. ()

Reklama

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Už to nějak není ono. Zasazení do první světové války sice přineslo zemitějsi přístup, ale Vaughn se prostě už tolik nesnaží. Zatímco první díl přetékal vizuálními finesami a potutelnými vtípky tady je povětšinou vážný. Pár zajímavých příběhových zákrut tady sice je a klobouk dolů za provázanost s historickými událostmi, ale nebýt Rasputina nebylo by co chválit. Navíc víme, jak Velká válka dopadla a čekat opak jako u Tarantina je zrovna tady bláhové. ()

Rimsy 

všechny recenze uživatele

Potřetí a konečně trochu jinak. Zatímco dvojka představovala jen další nálož téhož a mytologii téhle odlehčené špionské franšízy kdovíjak inovativně neobohatila, třetí díl se vrací na samý začátek. Počátek 20. století možná pro dnešního diváka není tak atraktivní, ale Vaughn dobře zná své řemeslo, a tak období první světové války prodává velmi efektně. Ačkoli se však na origin kingsmanovské služby pěkně dívá, přece jen je znát, že kdyby tenhle výlet do alternativní historie nevznikl, asi nikomu by nechyběl. Vaughn se v některých scénách uchyluje k poměrně bizarním rozhodnutím, v součtu si však udržuje zábavnou hravost, kterou na jeho tvorbě máme tak rádi. Nadstandardní přehlídka knírů a historických nepřesností se v půlce dokonce uchýlí k hodně odvážnému scenáristickému rozhodnutí, vracející i třetí díl na pole známé z těch předchozích. Přehlídka záporáků počátku minulého století baví, ale pokud by se Vaughn už do budoucna věnoval něčemu jinému, rozhodně bych mu to nevyčítal. Více zde. ()

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

První dva Kingsmani uchvátili diváky zejména svým osobitým stylem, perfektní kamerou, ujetým vizuálem a skvělým zpracováním a já spokojeně můžu říct, že ve stejných kvalitách se nesl i třetí díl. Ubral sice na barvitosti vizuálu, punkovém high-tech stylu a odkročil trochu do minulosti, ale všechny ostatní charakteristiky mu zůstaly. Po pro mě až moc historickém úvodu do děje se pak už naplno vrháme do perfektní akce, špionážně-vychytralého děje a až do konce se jede plnou parou. Filmu nechybí výborné charaktery, a to ať už na straně hodných či zlých, živá akce, highlighty ve formě Rasputinova baleťáckého souboje či bitvě na nože v zákopech, ale stejně tak ani výrazný záporák, odzbrojující zvrat v polovině filmu, který zaručeně nikdo nečeká, a ani zábavné finále. Z výsledku jsem pak vlastně nečekaně spokojen a ačkoliv to pro mě není až tak dobré jako díl první, protože mám spíše radši teenage futuristické prvky, které mi zde chyběly a film se ubíral vlastně přesně opačným směrem, než bych chtěl, tak i přesto jde o zdařilou kino návštěvu, která dokáže místy překvapit. ()

Galerie (54)

Zajímavosti (19)

  • Po snímku Hellboy (2004) se jedná o druhé komiksové celovečerní ztvárnění ruské historické postavy Grigorije Rasputina. (Kuzmik)
  • Báseň, kterou vévoda z Oxfordu (Ralph Fiennes) recituje, je „Dulce et decorum est“ od Wilfreda Owena. Tato báseň byla publikována v roce 1920 a popularizována až po jejím zahrnutí do některých antologií válečné poezie v 60. letech. Není tedy možné, aby tuto báseň mohl někdo znát v roce 1916. (ČSFD)

Související novinky

Co Matthew Vaughn plánuje s Kick-Ass a Kingsmany?

Co Matthew Vaughn plánuje s Kick-Ass a Kingsmany?

25.01.2024

Zanedlouho přistane v kinech akční jednohubka od Matthew Vaughna s názvem Argylle: Tajný agent. Jakmile pak má režisér na kontě nějaké oblíbené franšízy, je nasnadě, že na ně budou padat dotazy při… (více)

Další Kingsmani a reboot Kick-Ass jsou na cestě

Další Kingsmani a reboot Kick-Ass jsou na cestě

17.10.2023

Režisér Matthew Vaughn (Hvězdný prach, X-Men: První třída) se čerstvě zúčastnil newyorského Comic-Conu, kde mimo jiné propagoval svůj nadcházející špiónský film pro Apple Argylle s Henrym Cavillem a… (více)

Vaughn by stále rád natočil Supermana

Vaughn by stále rád natočil Supermana

22.12.2021

Režisér Matthew Vaughn (X-Men: První třída) v posledních dnech dělá press tour ke svému nejnovějšímu snímku Kingsman: První mise, a během nedávných rozhovorů tak již stihl potvrdit celou řadu věcí.… (více)

Kick-Ass se dočká velkého rebootu

Kick-Ass se dočká velkého rebootu

17.12.2021

Režisér Matthew Vaughn momentálně promuje svůj nový snímek Kingsman: První mise a vedle toho, že už před pár dny potvrdil chystání klasického sequelu ke Kingsmanům s Taronem Egertonem, vyjádřil se… (více)

Reklama

Reklama