Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Lenka Vlasáková hraje v romantické komedii Jak se zbavit nevěsty moderní dynamickou ženu Evu, která vlastní cukrárnu, stará se o syna a musí krotit svou rázovitou maminku v podání Jany Švandové. S bývalým manželem s tváří Davida Matáska má skvělý vztah a jak, říká její kamarádka „nebyli byste první, co se rozvedli a zase dali dohromady". A pak se málem políbí a následuje pozvání na drahou večeři při svíčkách, kde se Honza konečně vyjádří. Opravdu se znovu zamiloval a přemýšlí o svatbě . . . . . s někým jiným! S krásnou, sympatickou a chytrou klavíristkou Lindou! A ještě chtějí upéct svatební dort. To je něco pro svéráznou Evinu maminku. Nikdy nevzdává, vždy si ví rady a zničit cizí svatbu je ta správná výzva. S bojovnou maminkou v zádech jede Eva na společný výlet se šťastnými snoubenci. A do toho rodinná regata, závod, bratrský souboj o místo přednosty zubařské kliniky, zlovolná švagrová a jeden potrhlý operní pěvec. Třešničkou na zábavném dortu je pak fotbalový trenér v podání Matěje Rupperta. (Bontonfilm)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (204)

kaylin 

všechny recenze uživatele

Klasická česká romantická blbina, kde se někteří herci snaží, což je jim ke cti, ale z toho příběhu stejně nic moc velkého vytřískat nedokážou. Matásek a Vlasáková jsou super dvojice, finále je už ale celkem bizarní, a to i s groteskní dortovou scénou, která byla pro mě spíše nadbytečná. Podprůměrná romance i komedie. ()

Dado 

všechny recenze uživatele

Doteraz som bol presvedčený, že práve romantická komédia je pre filmárov vďačným žánrom, pretože nevyžaduje toľko námahy a ani talentu na to, aby vznikol prinajmenšom obstojný produkt, ktorý ak už neohromí, tak diváka neurazí a aspoň trochu pobaví. Dnešným dňom sa však musím poďakovať Tomášovi Svobodovi a jeho kolegom, ktorí ma dokázali z tohto omylu vyviesť. Nech sa totiž snažím, ako len viem, vo filme Ako sa zbaviť nevesty nedokážem nájsť absolútne nič, čím by si vyslúžil aspoň tú vytúženú nálepku "průměrná podívaná". (25%) ()

Reklama

blondboss 

všechny recenze uživatele

Veľmi slabá komédia, a to mám rád podobný žáner. Tu ale nefungovalo takmer nič - ani vystupňovanie deja, ani vtipy, ani sympatickosť postáv a dokonca ešte aj ten dej bol ako pre škôlkárov. Nečakal som od toho veľa, ale dostal som toho ešte menej a podstatne som sa nudil. Podobné filmy sú podľa mňa skutočne zbytočné. 35 % ()

bobstock odpad!

všechny recenze uživatele

Nechutně přesná česká rutina romantického blábolu bez jakéhokoliv hlubšího smyslu či přirozeného nadhledu, parta známých ksichtů z televize či hudby se břiblble promenáduje na pódiu, které snad skládal sám Magnusek, jak by se na první dojem zdálo a hle Marcel Bystroň zdatně konkuruje ve vlastní scénáristické tvorbě. K tomu si pan Svoboda zřejmě přihnul na sluníčku a nikomu to nevadí. Kdyby se tu objevila nahá Jana Švandová bylo by to rozumnější a zábavnější něžli celý tento 85minutový režisérský opus. 10% ()

Vančura 

všechny recenze uživatele

Ačkoli trailer působí strašně, samotný film mi nakonec tak hrozný nepřišel (už úvodní titulky, podbarvené pěknou písní Hany Hegerové "Buďto ty, anebo já", dokážou člověka v kině správně navnadit na následující pohodový děj). Je to prostě čistá komerce, která má svoji cílovku dostatečně širokou na to, aby to na sebe vydělalo (chodit na to budou lidi, kteří se prostě chtějí v kině pobavit u českého filmu a kteří o existenci ČSFD nemají ani tucha, takže jim může být jedno, kolik procent tady film posbírá). Scénář mi přišel obstojný a celkem i vtipný, naopak moc mi nesedlo obsazení - v tom filmu figuruje hned několik herců, na které mám vyloženě alergii (Matásek, Žilková, Švandová, Ruppert), ale to je čistě můj osobní problém. Asi by se dalo i řešit, jak moc ten film je (?) odtržený od reality - všechny postavy filmu jsou dobře situované, mají skvělou práci, jezdí v poměrně drahých autech, každé léto si vyrazí na regatu a řeší problémy typu "kdo převezme po otci vedení estetické kliniky" - ale v tomto smyslu pro mě Tomáš Svoboda asi jen reprezentuje typ režiséra, jako je třeba Jiří Vejdělek, který prostě chce točit filmy o lidech, kteří mají pěkný život (druhý protipól by představoval řekněme Bohdan Sláma, který si pro změnu libuje v sockách) a peníze neřeší, protože to má větší komerční potenciál a snáz se takový film zafinancuje. Naživo ve mně sice na včerejší afterparty v Klubu Lávka moc sympatií nebudil, ale lidi do kin asi svou tvorbou dostat umí, a to jediné se počítá. (Nejen) v kontextu současné české filmové produkce 3 hvězdy. UPDATE 7.6.2021 - Když jsem to teď viděl podruhé po 5 letech, své původní 3 * hodnocení snižuji na 2 * - ten film mi nově přišel jako veskrze odpudivá sračka, která je - kromě toho, jak je přecpaná otravným product placementem - totálně odtržená od reality a celkově neuvěřitelně fejková - co scéna, to jeden detail za druhým, které vůbec nedávají smysl, protože by se v realitě nikdy nestaly, jak moc jsou nepravděpodobné. Vysvětluji si to tím, že komickému efektu zde ustoupilo vše ostatní, ale jestliže se v mém případě jedná o humor, který mi až na výjimky přijde zoufale nevtipný, pak je veškerá snaha marná. Soudím, že si další tvorbu Tomáše Svobody už s chutí nechám ujít, a mimochodem nechápu, jak mohl někdo Andreu Růžičkovou vydávat za sexy herečku už v roce 2006 v Rafťácích, natož po 10 letech v tomhle - míň pohlednou Slovenku aby fakt pohledal. ()

Galerie (35)

Zajímavosti (11)

  • Během regaty, cca 52. minuta filmu, si švagrová (Jana Stryková) stěžuje, že je druhá loď před nimi. Přední plachtu ale mají nastavenou tak, aby pracovala proti druhé plachtě a loď stála na místě (tzv. naluvovaná plachta). (Jarek572)
  • Natáčení filmu provázely i jisté nepříjemnosti. Andrea Kerestešová například skončila v nemocnici po těžké alergické reakci na vosí bodnutí. Následně byl převezen do nemocnice i osmiletý herec Matyáš Bystroň, který hrál hlavní roli. Ten zkolaboval přímo na place během natáčení na základní škole. Zvracel, dostal vysokou horečku a musel být převezen do nemocnice. [Zdroj: lifee.cz] (Duoscop)

Reklama

Reklama