Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Lenka Vlasáková hraje v romantické komedii Jak se zbavit nevěsty moderní dynamickou ženu Evu, která vlastní cukrárnu, stará se o syna a musí krotit svou rázovitou maminku v podání Jany Švandové. S bývalým manželem s tváří Davida Matáska má skvělý vztah a jak, říká její kamarádka „nebyli byste první, co se rozvedli a zase dali dohromady". A pak se málem políbí a následuje pozvání na drahou večeři při svíčkách, kde se Honza konečně vyjádří. Opravdu se znovu zamiloval a přemýšlí o svatbě . . . . . s někým jiným! S krásnou, sympatickou a chytrou klavíristkou Lindou! A ještě chtějí upéct svatební dort. To je něco pro svéráznou Evinu maminku. Nikdy nevzdává, vždy si ví rady a zničit cizí svatbu je ta správná výzva. S bojovnou maminkou v zádech jede Eva na společný výlet se šťastnými snoubenci. A do toho rodinná regata, závod, bratrský souboj o místo přednosty zubařské kliniky, zlovolná švagrová a jeden potrhlý operní pěvec. Třešničkou na zábavném dortu je pak fotbalový trenér v podání Matěje Rupperta. (Bontonfilm)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (204)

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Třešničkou na zábavném dortu je především to, že dort je málo sladký, tedy...zábavný. Bohužel mi připadá, že tvůrci přesně sami nevěděli, co vlastně tvoří. Jako by se do poslední chvíle nemohli rozhodnout, zda udělají komedii, melodrama či tragikomedii. A stejné je to s nápady, které do filmu přivedli či se zápletkami. Všechno na mě působí, že je tak napůl. Včetně humoru. Já osobně jsem našel jen málo věcí, kterým bylo opravdu možno se smát. A házení po sobě dorty, tvůrci zpomalené, mezi to bohužel nepatřilo. I záporné postavy jako by byly záporné napůl. Obsazení i hudba přitom figurují na vysoké úrovni. Přesto ty ozubená kolečka značně drhnou a je to cítit prakticky již hned od počátku. Opravdu je těžké vžít se do toho, že tohle je komedie. ()

bearmeedek 

všechny recenze uživatele

Dobře mi tak, šel jsem do toho dobrovolně. Po celou dobu jsem měl dojem, že se dívám na nějaký delší díl Bakalářů. Ovšem vyčáchlý a bez vtipu. Bohužel to není ani komedie, ani romantika. Symfonická hudba provázející téměř celý film rozhodně navodila veselou atmosféru. Snažil jsem se, ale nepomohly ani tři sklenky burčáku. Rejžo: Hodinový manžel byl jaksi lepší. Vysvětlení asi najdeme pohledem na to, kdo napsal scénář. Bystroň, který spatlal dva Kameňáky a potom nějaký film: "Po hlavě ... do prdele!" Sice jsem jej neviděl, ale možná to mělo být pokračování s názvem: "Už jsme tam ...!" ()

Reklama

klukluka 

všechny recenze uživatele

Roky jdu programově po českých filmech. Jednak mě jich v minulosti spousta nadstandardně pobavila a kromě toho je ve mně určitě kus patriota. Zkrátka se jich snažím vidět co nejvíc. A v poslední době mi připravily nejedno zklamání. Hrůzy jako Teorie tygra, Rodinný film, Celebrity s.r.o... mě otrávily a od nevěsty jsem na základě zdejších hodnocení (poprav) očekával už předem v podstatě totéž. Začátek nasvědčoval tomu, že tamtamy nelhaly. První půlhodinu jsem absolutně netušil, o čem by to mělo být. Pak jsem se ale chytl a moje hlavní výhrada se vztahovala k tomu, jak je to plytký, povrchní a materialistický. Ale jinak to fungovalo- příběh, dialogy, charaktery, režie, střih... Nemůžu z toho skákat do stropu, protože mladí kluci v košili s motýlkem jsou pro mě kastráti a ne elegáni, protože rodiny se třema jachtama na Slapech jsou pro mě kategorií lidí, s nimiž se nepotřebuji a ani nechci znát, ale ten film jako takový prostě držel pohromadě, to mu nemůžu upřít. Vnímám ho jako řemeslně slušně zvládnutý komerční produkt, kterým si produkce mohla přijít na nějaký prachy. Fond pro kinematografii se na tom snad s BMW nepodílel, kopl by tím opět kozla. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Přesně ten film, kdy herci zachraňují hodně, byť jim scénář a plytký příběh neustále házejí klacky pod nohy. Příběhově a obsahově je ten film hodně slabý, klasický domácí podtuctový čajíček. Zcela překvapivě však dobré obsazení a herecké výkony nečiní z postav pouhé statisty příběhu. Vlasáková hodně překvapila, Stryková svou megeru dala fakt působivě, Polášek pobavil, Boková j prostě bez debat, na tu stačí jen koukat, stejně tak Kolesárová. Zaujal i Ruppert, snad proto, že jsem svého času vodil kluka na fotbal. Jen škoda, že dobrým hercům a herečkám nesekundoval dobrý scénář, vlastně celý zbytek filmu. 2,5* ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Tomáš Svoboda se zatím dokázal etablovat jako režisér zbytečných českých filmů, ale díky spolupráci s Marcelem Bystroňem se mu povedlo klesnout ještě níž. A to už je skoro umění. Mít partu slušných herců, koneckonců i zpěváků, zručných techniků a stejně to celé spatlat jako totální omyl. Tady chybí i naprosté základy střihové skladby, nějaký dohled na scénářem... Bohužel tu chybí ta pokora divadelníka, který si myslí, že film je v podstatě totéž. Není. Zlatý Magnusek, to je amatér, který na začátku neumí nic, má jen pokoru, ale s každou další produkcí se něco naučí. A pokrok je znát. Zatímco Svoboda má frčky v jiném oboru a filmy fláká. ()

Galerie (35)

Zajímavosti (11)

  • Nová přítelkyně Honzy (David Matásek) ho jde v noci hledat do levé zadní kajuty lodi a najde ho tam se synem. Ráno (ve 46. minutě filmu) se ale Honza budí v přední kajutě (tzv. „v-lůžko“), aby vzápětí vylezl z té zadní. (Jarek572)
  • Natáčení filmu provázely i jisté nepříjemnosti. Andrea Kerestešová například skončila v nemocnici po těžké alergické reakci na vosí bodnutí. Následně byl převezen do nemocnice i osmiletý herec Matyáš Bystroň, který hrál hlavní roli. Ten zkolaboval přímo na place během natáčení na základní škole. Zvracel, dostal vysokou horečku a musel být převezen do nemocnice. [Zdroj: lifee.cz] (Duoscop)
  • Videoklip k filmu natočila Dara Rolins, a to na písničku „Wild world“, kterou přezpívala právě pro tento snímek. Na soundtracku se podílel i hudebník David Kraus s hitem „Překrásná“. [Zdroj: lifee.cz] (Duoscop)

Reklama

Reklama