Reklama

Reklama

Mandy - Kult pomsty

  • Česko Mandy (festivalový název) (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Píše se rok 1983. Red Miller (Nicolas CageGhost Rider, Drive Angry) a Mandy Bloom (Andrea RiseboroughBirdman, Souboj pohlaví) jsou dva outsideři, kteří spolu žijí láskyplným a poklidným životem na americkém severozápadu. Když ale jejich útočiště obklopené borovicovými lesy zničí náboženská sekta, v jejímž čele stojí sadistický Jeremiah Sand (Linus Roache – Vikingové, Ve jménu vlasti), Red se vydává na fantasmagorickou cestu lemovanou ohněm a potřísněnou krví. (Bontonfilm)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (350)

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Tak tohle fakt ne. Opět jeden z těch filmů, kteří kritici vychvalují do nebes, ale pro běžného diváka doslova bolestná záležitost. Nicolas Cage je pro mne už mrtvým hercem, ten chlap už v dobrém filmu hrát nebude a hrát rozhodně neumí. Podivný růžovo-červený filtr zastíňující finanční nedostatky mi lezl krkem, hodinu se v tom filmu nestane absolutně nic a jestli zázrakem divák po hodině ještě nespí a není úplně znechucen, tak v té druhé velké uspokojení také nenalezne. Trpěl jsem, ošíval jsem se, tohle není pro mne. 35% ()

Zeck 

všechny recenze uživatele

Úděsná póza zahleděná do sebe, při které má divák chvílemi obtíže najít samotný děj. Brutálně přepálená stopáž sloužící pouze k onanii s barevnými filtry a jakémusi pokusu o kůl retro art, až člověk chvílemi proklíná tvůrce Stranger Things, že svým dětským seriálem motivovali každého druhého diletanta k jejich neoriginálnímu kopírování. Nic tak bolestivě nudného jsem dlouho neviděl, scény, dialogy a samotný způsob vyjadřování postav jsou šité na míru pro insomniaky a chvílemi jsem měl podezření, že znudit diváka do spánku byl hlavní záměr filmu. Ta strašně skromná akce, která přijde na řadu po polovině filmu (tu první s klidným svědomím přeskočte, vůbec nic se v ní nestane), je tak stupidní, že jen dokresluje tu prázdnotu, ve které se film od první minuty plácá. Vážně podaný souboj motorových pil by mě dostal do varu možná tak v patnácti, dnes se tomu nuceně zasměju, zvláště když je to natočený tak šíleně špatně. Mandy je dvouhodinové ASMR video bez pěkné youtuberky, což je jediná definice hororu, kterou splňuje. Film rozhodně není ani vzdáleně podobný projektu Grindhouse, který je zde nepochopitelně zmiňován, takže se nenechte zlákat takto mylným očekáváním. 20 % ()

Reklama

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Asi před týdnem jsem se telefonicky bavil s kolegou uživatelem Goldbeaterem a mimo jiné jsme probírali Nicolase Cage. Péťa mě doporučil tuhle věc s tím že na neťáku bude končit. No Nikyho jsem si kdysi jako herce velmi vážil, pořád ho mám rád, ale jeho kariéru už nesleduji, nevím přesně co je důvod, že netočí ambiciozní bijáky, ale štve mě to. V každým případě Goldbeater se s Mandym ještě 2x připoměl a protože je na týhle databázi určitě jeden z těch, kteří filmy fak milují a oroinetuje se v nich, říkal jsem ok zkusím to, vypnout a zaodpodit to koneckonců můžu vždycky. Jsem strašně rád, že Panos Cosmatos po mě nechtěl abych šňupal koks jako on, když točil tenhle kousek, protože j´přiznejme si, některý režisérský smažky jsou tak nastřelený, že očekavaj od divka že pochopí co se jim honí v palici při jejich raušových stavech. Tady ten Panos to všechny čest se chtěl jenom vyřádit, takže mě to ve finále i bavilo, byť ta hypnoatsmoféra byla někdy už unavující. První číst taková na hovno ani Niky tam nebyl moc, ovšemdruhá půlka, to je jinačí pokrm, kýble filmové krve tečou proudem, hlava sem, hlava tam, jako příprava na romantický večer plný nežností, absolutní ideál. ()

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Esence toho, co filmový divák očekává od festivalové půlnoční projekce a běžně nedostává. Neskutečně našlapaná řezničina ušitá na míru hororovým fanouškům. Navíc natočená srdcem. A nejlepší Nicolas Cage za dlouhá léta. Poté, co si v první polovině říkáte, jak úsporný a komorní výkon Cage podává, vás v té druhé vyvede z omylu a předvede jednu z nejzběsilejších kreací své kariéry. Klobouk dolů před režisérem Cosmatosem, že to celé dokázal ukočírovat. Jeho další režijní počiny budu bedlivě sledovat. A v neposlední řadě klobouk dolů před hudbou nedávno zesnulého Jóhanna Jóhannssona - skvělé rozloučení. Mandy je naprostá pecka! [KVIFF 2018] ()

Filmmaniak 

všechny recenze uživatele

Panos Cosmatos konečně našel pro své svébytné a vizuálně extravagantní LSD experimenty vhodný námět - dřevorubeckou noční můru na špatných drogách s brutálně krvavými orgiemi, motorovými pilami a motorkáři z pekel. První rozjezdovou polovinu a její mimořádně rozvolněné tempo zachraňují jen halucinogenní pasáže a démonicky psychedelická hudba Jóhanna Jóhannssona, ale pak se rozjede takový sektářský trashmetalový nářez, že je těžké tomu nepodlehnout, byť nutným předpokladem je odolnost vůči extrémnímu násilí. Šílený výkon Nicolase Cage je z kategorie guilty pleasure na tripu. Mandy je krutý a zlý film, avšak výrazný a osobitý je stejnou měrou. ()

Galerie (25)

Zajímavosti (16)

  • Před oficiální premiérou proběhla česká premiéra filmu na Karlovarském IFF 1. července 2018. (Varan)
  • Celosvětová premiéra proběhla 19. ledna 2018 na Sundance FF (Salt Lake City). (Varan)
  • Red (Nicolas Cage) žertuje, že jeho oblíbená planeta je Galactus, což je nechvalně známý padouch z komiksů od Marvelu, který pojídá planety. Nicolas Cage je velkým fanouškem komiksů, dokonce se nechal inspirovat postavou Luka Cage, po němž převzal své příjmení. Kromě toho si zahrál tři různé hrdiny od Marvelu ve čtyřech filmech. (HellFire)

Související novinky

TOP 2018 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

TOP 2018 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

29.12.2018

Nejoblíbenější uživatelé ČSFD.cz tradičně sestavili trojku nej filmů a seriálů, uvedených do distribuce nebo na filmových festivalech v uplynulém roce. S pěti hlasy jednoznačně vyhrávají mezi filmy… (více)

Soundtrack k Solovi diskvalifikován z Oscarů

Soundtrack k Solovi diskvalifikován z Oscarů

11.12.2018

Tady si někdo zadělal na pěkný průšvih. První kolo oscarového hlasování pro nejlepší písně a původní hudbu bylo podle všeho odstartováno a hned čtyři významné soundtracky byly diskvalifikovány.… (více)

Zemřel hudební skladatel Jóhann Jóhannsson

Zemřel hudební skladatel Jóhann Jóhannsson

11.02.2018

Pokud vás fascinovala hudba u Zmizení, Sicaria a Příchozích, začínáte číst velmi smutnou zprávu. V pouhých 48 letech nás totiž opustil její autor Jóhann Jóhannsson, jeden z nejvýraznějších hudebních… (více)

Reklama

Reklama