Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Neslavně známé léto roku 1977 bylo časem srážky disca s punkrockem, ale i létem, počas kterého řádil vrah, označený jako "Samův syn". Šílený maniak si vybíral milenecké páry a osamělé dívky. Dařilo se mu zabíjet a unikat beze stop, a jak teploty a počty obětí stoupaly, k pátrání se přidala i samotná mafie a občanské hlídky. Kadeřník Joey se svou partou povalečů dostali nápad, že vrahem je někdo z jejich čtvrti. Sepsali si proto seznam podezřelých a začali hledat toho, kdo jim bude nejvíc připadat jako vrah - někdo, kdo je jiný než ostatní... (Intersonic)

(více)

Recenze (207)

MIMIC 

všechny recenze uživatele

Po "L.A.Prísne tajné" ďalší skvelý retro krimi thriller, ktorý svoju pôsobivosť buduje nielen na popkultúrnych odkazoch a marginálnych kulturologických flashbackoch, ale i na hereckých výkonoch (Brodyho herectvo naozaj nespočíva len v jeho expresívnom, romanticko-exotickom zjave) a inteligentných dialógoch (áno, aj napriek tomu, že sa v nich často hovorí sprosto). Pri scéne dokresby portrétu domnelého vraha vám možno napadne, že Socha slobody je vlastne jedna veľká punková ikona... ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Mě to ze všeho nejvíc připadalo jako sonda do života v italské čtvrti na konci 70tých let, kdy Ameriku dobývá punk, v CBGB řádí Ramones a Iggy Pop a diskofilové z načančaných barů se na to všechno dívají skrze prsty, stejně jako na všechno, co odporuje jejich vnímání světa a tak když začne řádit sériový vrah, je jasné, že pro tyto lidi budou podezřelí především ti "jiní" a je už jedno, zda je to vietnamský veterán, kněz či punker. Trošku dlouhé, nijak zvlášť napínavé či krvavé, ale přesto to bylo velmi slušné. Adrien Brody a John Leguizamo byli bezchybní. 75% ()

Reklama

Tyler 

všechny recenze uživatele

Konečně důkaz, že Amerika sedmdesátých let byla jeden neskutečně velký bordel :)...Ale vážně - atmosféra filmu je nezapomenutelná, střídání výjevů z běžného života a psychedelických scén se Samovým synem, nevázanost té doby, střet disca a punku (Punk´s not dead!!!) a dusno horkého léta tvoří opravdu skvělou kombinaci. Navíc humor na správných místech, "trocha" neslušné mluvy a výtečné herecké výkony...A díky Spikovi Lee to všechno drží perfektně dohromady. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Spike Lee udelal presne to, co jsem cekal. Zadnej horor se nekona, tohle je zase dalsi sonda do zivota urcity skupiny lidi. Takze 140 minut clovek sleduje osudy nekolika postav, ktery vicemene ani nic neresi, tu si nekdo zahne, tu se nekdo pohada nebo ozere a to je tak vse. Ale do toho, snad aby clovek nezapomnel, ze film je o radeni vraha, vzdycky jednou za cas Lee flakne naprosto perfektne atmosferickou scenu s vrahem, kterej se vzdy objevi tak na minutku, pekne krvave oddela dva lidi a zase zmizi. A tentokrat to neni zadnej genialni vrah a podobne, ale naprostej psychous, kterej bere prikazy od psa. Prislo mi, ze by zde mohla bejt aspon trosku vyraznejsi detektivni linie, takle policie dve hodiny nic nevi a vse vyresi nahodou az v zaveru. Jinak celej film tahne paradni Leguizamo, kterej hraje typickyho fuckujiciho drsnacka. Ale vic za pozornost stoji Adrien Brody, jakozto neco mezi satanistou, pankacem, stripterem, kterej za prachy obsluhuje stary dedky a pripadne hraje na kytaru. Pulku filmu ma navic uces jak Pinhead a druhou ma silenej blondatej punkacskej uces. Jeste bych zminil mensi rolicku samotnyho rezisera, kterej hraje novinare a je naprosto prisernej. Celkove, i pres fakt, ze tohle je hlavne drama, se musi uznat, ze film nenudi, ma docela slusnou atmosferu a sem tam nakou dobrou scenu, ale stejne jsou nejlepsi ty vrazdy. ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Chtěl jsem jednoduše napsat, že je to lepší než Zodiak, to by ale vyvolalo představu, že se ty filmy nějak podobají. Lee a Fincher to ale pojali moc jinak na to, aby to šlo srovnávat. Psychopatický vrah, který mluví se psem, je navíc jen katalyzátor. Jako vždy u Leeho výborní herci rozehrávají spíš hru o nastolení atmosféry New Yorku. A jde jim to (myslím) dobře. ()

Galerie (28)

Zajímavosti (14)

  • David Berkowitz nebol odsúdený na 6 krát 25 rokov ako prezentuje film, ale na 365 rokov. (BlackTom)

Reklama

Reklama