Reklama

Reklama

Beatlemanie a jeden obyčejný den v životě nejslavnější hudební skupiny všech dob. Skvělá hudba a anglický humor v podání čtyř známých zpěváků: Johna Lennona, Paula McCartneyho, George Harrisona a Ringa Stara. Je to jejich filmový debut, který získal ocenění - Nejlepší britský film roku 1964 v kategorii muzikál/komedie. Obsahuje známé hity jako: "A Hard Day`s Night", "Can`t Buy My Love", "She Loves You" a další. Film doprovází členy skupiny The Beatles během jejich jednodenního maratónu - od cesty vlakem do hotelu a do TV studia. Je určený fanouškům z celého světa - dospělým i dětem všech věkových kategorií. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (231)

dr.fish 

všechny recenze uživatele

Beatles je mocný fenomén. Tento film není ani tak dokument o beatlemánii, jako spíš perfektním marketingovým tahem. Dlouhý videoklip ukazující "ty naše kluky" při rozverném kočkování a to ze všech úhlů. Hezcí mladí kluci s moderními názory, vše ovšem uhlazeně anglické, gentlemani jak má být. Nechybí snaha o nekonvenční přístup, nadsázku, humorem a vtipem to jen srší, ale bojím se, že vše vyznívá trošinku nacvičeně a uměle. Kluci to prostě špatně hrajou, ale přesto jim to holky žerou i s chlupama. Je tu přece ještě jejich geniální hudba s texty, které musí pochopit i středně retardovaný bernardýn. Přesto všechno, co tento film dělá povrchním, je to pořád film o Beatles, a je to docela sranda. Trochu blboučký, ale vcelku roztomilý film, s nestárnoucími hity, které se asi budou hrát i za sto let po nás. 80% ()

Pítrs85 

všechny recenze uživatele

It's been a hard day's night, and I'd been working like a dog. It's been a hard day's night, I should be sleeping like a log. But when I get home to you, I find the things that you do. Will make me feel alright. You know I work all day to get you money to buy you things. And it's worth it just to hear you say you're going to give me everything. So why on earth should I moan, cos when I get you alone. You know I feel OK (The Beatles - A Hard Day's Night). A ten George z nich byl stejně nejlepší ;-) ()

Reklama

HoneyBunny 

všechny recenze uživatele

Perný den je stejně jako Čtyři svatby a jeden pohřeb britská komedie. Jaký je mezi nimi rozdíl? Značný. "Svatby" jsou popkorn a Perný den je totálně ulítlý film. Beatlesáci hrají přirozeně, nejlepší z nich je ale Ringo, který opravdu HRAJE. Je tu spousta vtípků, které nepochopí každý: "Oni jsou jen TŘI!" ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Tenhle film mi krapet pripomina Bazanty. Tady je humor sice spis slovni a je takovej jemnej anglickej a pisnicky tu jsou daleko lepsi, ale na druhou stranu, Les Charlots umi narozdil od Beatles aspon trochu hrat a jsou to daleko vetsi sympataci. Nejvic me tu vzdy pobavil ten uchylackej dedek, kterej porad delal nejaky problemy. Taky je tu hezky videt atmosfera koncertu. Takze nakonec pekny 4*, ale je to hlavne za toho dedka a super pisnicky. ()

Willy Kufalt 

všechny recenze uživatele

Jedinečná autentická atmosféra šedesátých let z toho přímo dýchala a přenesla na mě spolu s písněmi velký kus kouzla krásné doby, kterou jsem sice nezažil, přesto se do ní pravidelně stále rád „vracívám“ prostřednictvím filmů a písní. Že si v Perném dnu užiju chytlavé pohodé hity The Beatles jsem tušil, ale že to bude s „Brouky“ taková sranda plná šprýmů a mystifikace s bodrým dědečkem McCartneym starším a různými příhodami včetně jednání s policii... jsem mile překvapen, jak vtipně a nápaditě tady (nejen ve srovnání s jinými hudebními filmy založenými primárně na přítomnosti slavné kapely či zpěváka na plátně) naplnil Richard Lester veškerý prostor mezi dokumentárně laděnými scénami z hudebního studia či koncertů. Perný den je pro mě už třetím filmem s The Beatles, který jsem v průběhu let viděl (vedle surrealistické (na mě už trochu divoké) komedie Help! a ryze dokumentárního Let It Be) a tenhle se mi z nich líbil rozhodně nejvíc. [85%] ()

Galerie (138)

Zajímavosti (60)

  • Když je John Lennon novinářkou dotázán, jestli má nějaké koníčky, napíše svou odpověď na papír a ukáže jí ho. Odpověď zní: "kozy" ("tits"). (don corleone)
  • Režisér Richard Lester využíval pro davové scény početných skupin fanoušků, kteří dostali za účast symbolický honorář. Důležitější pro ně bylo (jak Lester podotkl), že se dostali do blízkosti svých idolů. Režisér jim dal jedinou instrukci: "Snažte se je chytit." Efekt to mělo takový, že se členové The Beatles hordy fanoušků skutečně báli a při odjezdu vlaku dokonce vynervovaný George Harrison pohrozil Lesterovi pěstí. (Robbi)
  • Časopis Time v roce 2010 zařadil snímek mezi 100 nejlepších filmů (od roku 1923, kdy vyšlo první číslo časopisu). (Duoscop)

Reklama

Reklama