Reklama

Reklama

Obsahy(1)

"Knedlíky! Medvěd vaří ve škole knedlíky?"
Cirkusový klaun Cibulka, který slaví úspěchy se svým číslem s ochočenými medvědy, dostal výpověď z cirkusu. Medvědy totiž ředitel cirkusu vyměnil za cvičené vepře. Cibulka tedy na popud dětí nastupuje v ženském převleku jako kuchařka do školní jídelny. Problémy nastanou v okamžiku, kdy za Cibulkou do školy přicházejí uprchlí cirkusoví medvědi... (Bohemia MP)

(více)

Recenze (274)

henny2010 

všechny recenze uživatele

Tento film ze 70.let jsem poprvé viděl v období Vánoc a líbil se mi. Ale po nesčetně mnoho reprízách vám už to tolik na chuť nepřijde a více méně jsem se u toho nudil. Když se podívám na herce, jedna ikona vedle druhé, člověk by si snad myslel, že tam šli z důvodu odpočinku od náročnějších rolí. Ono někdy více znamená méně a naopak. Ale srážet tento film taky nechci, přece jen klaun Lubomíra Lipského mi v paměti zůstal a scénka ze školy, kdy přišla inspekce, u ní jsem se mohl potrhat smíchy...70% ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Jelikož jsem se v mládí oddával Pokémonům, jako každé správné moderní dítě, tak nemám na tento film žádné nostalgické vzpomínky. Viděl jsem ho vůbec poprvé v mém dosti pokročilém věku, čemuž jistě odpovídá i moje nízké hodnocení. Úvod filmu ne totálně odpadový a absolutně nestravitelný. Kdybych chtěl vidět šaškovat týrané medvědy, tak si zajdu do cirkusu. Musel bych si ovšem pospíšit, protože je zřejmé, že tato "zábava" míří do záhuby. Naštěstí těmto chlupáčům chybí mimika, a tak nemohou dát najevo svoji nekonečnou "radost", že mohou svými kousky bavit lidi. Už samotný nápad se mi nelíbí. Ve filmu je hromada scének, které připomínají čistě cirkusové vystoupení a nemají s plnohodnotným filmem pranic společného. Další věcí, na kterou jsem bytostně alergický, jsou muži převlečení za ženy. Z toho se mi naprosto zvedá žaludek. Film zachraňuje několik málo vtipných momentů přímo ve škole. Jakmile se tam děj přehoupl, tak jsem přestal u filmu trpět. Takže pár vtipných momentů se mi napočítat podařilo. Celkově mě ovšem film nijak závratně neoslovil. Pokud vám není 8 let a méně, doporučuji film spíše vynechat. ()

Reklama

kubilov 

všechny recenze uživatele

Nevtipná, infantilní blbost jakou bych od bratří Lipských ani náhodou nečekal, zvlášť v době těsně po skvostech jako Happy End, Čtyři vraždy nebo Limonádový Joe. Postupně se to sice celkově docela zlepší, ale ve výsledku jde pořád o dost podprůměrný film, pro který jsou i 3* až příliš. Nemám rád cirkusy. ()

sunjata 

všechny recenze uživatele

Dnes taková retro zábava někde mezi 3 a 4 hvězdičkami. Nikdy před tím jsem to neviděl a tak jsem to vnutil dětem jedno deštivé nedělní odpoledne místo Harryho Pottera. Děti se slušně bavily, ale mě to přišlo "jen" jako dobrý standard. Na mě trochu moc artistických čísel a málo děje. Přesto se přikláním ke 4*, a to z prostého důvodu, že něco milého a vtipného, něco, co bude koukatelné ještě i za 40 let od svého vzniku se už dneska vlastně netočí. ()

sportovec 

všechny recenze uživatele

ZLATÝ VĚK GROTESKY, filmová antologie toho nejlepšího, co kdy bylo natočeno během vrcholné fáze němého film a jeho rozverné periody, se u nás promítala, uváděna Horníčkem a později v upravené verzi Nedělou, během šedesátých a v aktualizované verzi v sedmdesátých letech měla mimořádný úspěch. Zdá se, jakoby vedla také ruku scénáristů i druhého z bratří Lipských. Cíl - bláznivě rozverná komedie pro děti všeho věku, byl vrchovatě naplněn mj. i mimořádně skvělým hereckým obsazením, v němž mimořádně vynikl v jedné ze svých životních kreací Lubomír Lipský. Udržet až zběsilé tempo pádícího děje, zachovávat alespoň dekórum věrohodnosti,provětráním hned několika hodnostářských důstojností najednou nebo báječná "kufrová scéna" trestající impertinentního padoucha v Srstkově podání jsou jen jedny z mnoha třpytů celého gejzíru gagů, na nichž je tato komedie postavena. Vytýkat filmu pro děti důsledné respektování dětského vidění světa považuji za zpozdilé; to, co se dospělému poprávu jeví jako řemeslné nedodělky, se v alternativním pohledu přetváří do neopakovatelné, vlastně až geniální imaginace. MEDVĚDI navazují na to nejlepší z tradice české filmové veselohry a dále ji rozvíjejí a posouvají. Jsou silní tím, že nic nepředstírají a jsou bytostně sví ve svém nezakrývaném dětinském blaženství. Před šestřiceti lety stejně úspěšně - chtělo by se říci až geniálně - jako dnes. ()

Galerie (7)

Zajímavosti (27)

  • V některých scénách se kameramanovi Vladimíru Novotnému rozostřuje objektiv kamery a film je tím pádem neostrý. (J R C Pecuchet)
  • Medvědi se jmenovali Regina, Máša, Džony, Ilona, Valoš a Máňa. Čuníci se jmenovali Tonda, Vašek, Pepík a Šmudla. Šimpanz se jmenoval Zoly. (M.B)
  • Natáčalo sa v škole na pražských Vinohradoch na Lužické ulici. (Raccoon.city)

Reklama

Reklama