Reklama

Reklama

Pět nocí u Freddyho

  • USA Five Nights at Freddy's (více)
Trailer 1

V kůži Mika (Josh Hutcherson), hlavního hrdiny Pěti nocí u Freddyho, byste určitě být nechtěli. Sám pečuje o desetiletou sestru Abby a dosud se nevyrovnal s neobjasněným zmizením dalšího sourozence před více než deseti lety. Čerstvě bez práce a s perspektivou, že přijde o Abbyino opatrovnictví, přijme práci nočního hlídače v uzavřené pizzerii Freddyho Fazbeara. Na první pohled se to může zdát jako pohodová a nenáročná práce, jenže Mike záhy zjistí, že Freddyho restaurace skrývá četná překvapení a že většina z nich není ani trochu příjemná. Nevysvětlitelné události, do nichž se Mike zaplétá čím dál víc, ho postupně zavedou situace, která připomíná tu nejděsivější noční můru, jakou si můžete představit. Zdánlivě nudná šichta se tak mění v boj o život, ve kterém soupeř nehraje ani trochu podle pravidel. (Cinemart)

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (233)

William_ 

všechny recenze uživatele

2/10. Naprostá ztráta času. Five Nights at Freddy's skutečně působí jakoby trval 5 nocí. Tak pomalý a ubíjející film jsem už dlouho neviděl, a to jsem typ diváka, co s přehledem udrží pozornost u 3,5 hodinového filmu bez přestávky. Absolutně se nepovedlo přenést tu atmosféru z videohry do filmu. Josh Hutcherson je sice od pohledu sympaťák, ale všichni ostatní jsou neskutečně tragičtí a přehrávají jako blázen. Zápletka trapná a nepřekvapivá. Obrovské zklamání, které ale studiu vydojilo a ještě vydojí spoustu peněz a vyšlapalo cestičku spoustě dalším projektům ze světa FNAF. Tak nashledanou příště, snad už bez mojí přitomnosti. ()

oveckaoa 

všechny recenze uživatele

Mé  nízké hodnocení je dáno tím, že nejsem cílovka (tou budou asi děti do 15 let soudě podle toho, že jich bylo plné kino a jedna holka vedle  mě se z toho minimálně 3 krát udělala aneb jak málo stačí ke štěstí) a o tomhle skoro nic nevím. Vím, že hra je o tom, že čumíte na kamery a vyhledáváte ty animatroniky knihy a ostatní jsem nečetl a ani to neplánuji.  Chlap přišel o bratra jelikož mu ho někdo unesl zůstala mu jen sestra co je divná a pořád si kreslí tu chce do péče jeho teta. Chlap má problémy udržet si práce jednou zmlátí v nějakém supermarketu jiného chlápka jelikož si myslí  , že unáší dítě , ale to dítě je toho zmláceného  syn (za to neseděl asi Amerika země neomezených možností)  tak ho vyhodí a je mu nabídnuta práce dělat noční v pizérce kde má čumět na kamery nikoho nepouštět a občas uklidit. Mezitím  tam jsou oživlí animatronici a ta teta tam pošle nějaké maníky , aby to tam vykradly , aby ho vyhodily z práce a ona dostala tu dceru a ty animatronici mají zálusk i na tu jeho dceru.  Má to jen jednu hororovou scénu zhruba v půlce jinak nic na konci zjistíme , že ti animatronici jsou duše zabitých děcek  a ovládá je majitel té pizérky (I toho malého?) co je nějak nutí zabíjet vše se vyřeší obrázkem (nejdebilnější možný konec nevím jestli je to v knize nebo ne a je mě to šumák )  a oni ho unesou . Těch 40 procent je maximum co tomu můžu dát  další díl mě neláká a ani nevím co by tam jako bylo. P.s. třikrát se zde objevuje jedna a ta samá lekačka už poprvé byla trapná podruhé nezajímavá , ale někomu přišla tak cool , že ji narval i do potitulkovky. ()

Reklama

maddy 

všechny recenze uživatele

Vyčítať Five Nights at Freddy's, že v ňom nie je žiadna krv je ako vyčítať disneyovke, že v nej sú princezné, takže to, ako poniektorí užívatelia v komentároch, robiť nebudem. Vzhľadom na to, že sa jedná o filmovú adaptáciu hry, ktorú väčšinou hrajú deti do dvanásť rokov (aspoň čo som postrehol z môjho okolia), tak filmový Freddy musí zákonnite cieliť na túto vekovú skupinu. Veď pre koho iného by mal byť určený? Dospelý divák nemá dôvod siahať po tomto námete. No a to je v podstate aj celý jeho problém. Emme Tammi sa síce občas darí budovať aspoň nejaký náznak atmosféry, ale v tomto námete z toho jednoducho dobrý horor upliesť nemohla, ani keby sa akokoľvek veľmi snažila. Na to je Freedy až príliš neškodný, neustále odľahčovaný humorom, hororový iba do takej miery, aby ho mohli sledovať rodičia aj so svojimi deťmi, a s happy end záverom, aby po zhliadnutí náhodou nemali nočné mory. Vyslovene zle to natočené nie je, a úprimne som čakal omnoho horšie, len sa to musí neustále musí držať v tak neškodných mantineloch a nedovoliť si ponúknuť čokoľvek odvážnejšie, šialenejšie (a teraz nemyslím vyslovene po stránke brutality), že to nemá šancu viac menej potešiť nikoho mimo fanúšikov hry. Neškodný horor takmer ako z Disney Channel. CELKOVO: 4/10 ()

Blackhand47 

všechny recenze uživatele

Značkou Five Nights at Freddy's jsem nikdy neholdoval, nemám k ní vztah a znám ji jen trochu z YT videí, kdy na hru dělali variace různí tvůrci. Když si ale vezmu samou podstatu titulu, je to adaptace víceméně funkční. Horory jako takové nikdy nebyly můj šálek kávy, zejména kvůli nesmyslné brutalitě, ale na tohle jsem se chtěl podívat i z důvodu, že mě zajímalo, jak si tvůrci poradí s hororem pro děti. Na tenhle žánr se vlastně i celkem zapomíná a všichni chtějí pouze dospělácké horory s hektolitry krve a scénami, po kterých nebudete tři týdny spát. Z hlediska dětského hororu je ale film více než slušný, kdy má smysluplnou zápletku a fungující (byť velmi ploché) postavy. Jestli bude díky Freddymu dětský horor na vzestupu, ukáže jen budoucnost, ale minimálně výdělky v kinech ukazují, že nějaké pokračování bude... a třeba tak brzy začnou vznikat i další díla od jiných tvůrců. Nejlepší film to není, ale mnozí by také mohli přihlédnout k tomu, že to není horor pro veterány, ale má to k němu diváky teprve přivést. Hodnocení: 55 % ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Dětský horor jasně určený pro danou vrstvu diváků. Původní počítačová hra, která se proslavila hlavně díky streamerům, byla o statických obrázcích, ve kterých občas vyskočí robotické zvířátko. Ve filmu sice statické obrázky nejsou ale vlastně ani to strašení. Zbyla bída, která je hororem asi jako před časem Gremlins, jen bez jakékoliv zábavy, kdy se absolutně kašle na to, že by měl mít film nějaká daná pravidla. Vznikl pouze na efekt natočený fan service a naprostá a velice špatná zbytečnost, která však vydělá tolik, že nás čeká x dalších dost možná i příšernějších dílů. ()

Galerie (37)

Zajímavosti (15)

  • Úvodní logo Universalu problikává a škvrčí stejně jako videokamery v bezpečnostní místnosti. (DJMaroko)
  • Ve filmu se jako číšník v bistru Sparky's objevil Matthew Patrick z YouTube kanálu „The Game Theory“, který na svém kanále analyzoval různé teorie o hrách „Five Nights at Freddy’s“. (Mini_X)
  • Film obsahuje jednu mezititulkovou scénu s taxikářem a na závěr titulků můžeme slyšet robotický hlas: „Come find me.“ (DJMaroko)

Související novinky

Scorseseho Zabijáci nevydělávají

Scorseseho Zabijáci nevydělávají

06.11.2023

Zabijáci rozkvetlého měsíce, epický western Martina Scorseseho za 200 milionů dolarů, za sebou mají tři víkendy v kinech, a za tu dobu vydělali celosvětově 119 milionů. Béčkový horor s pětinovým… (více)

Čeká nás várka hororových pokračování

Čeká nás várka hororových pokračování

02.11.2023

Jak nám letos ukázalo třeba australské Mluv se mnou, americké Smrtelné zlo: Probuzení nebo v současnosti v kinech i na streamu čerstvě úřadující snímek Pět nocí u Freddyho, hororovým filmům s nízkým… (více)

Horor Pět nocí u Freddyho boří rekordy

Horor Pět nocí u Freddyho boří rekordy

29.10.2023

Producent Jason Blum (Neviditelný, Uteč) si může mnout ruce, má totiž čerstvě na kontě další ohromný hororový hit, který navzdory slabším reakcím zaznamenal pro Blumhouse vůbec nejlepší otvírák v… (více)

Reklama

Reklama