Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Když si Lucas Bellu adoptoval, byla ještě malé štěně. Od té doby se stali nejlepšími přáteli. Jednoho dne však Bella zmizí a ocitne se více než 600 km od svého pána. Láska k páníčkovi je však silnější než nepřízeň osudu a Bella se rozhodne vrátit se domů. Cestou ji čeká mnoho dobrodružství, noví přátelé, ale i nebezpečí a nástrahy velkého neznámého světa… (Falcon)

(více)

Videa (2)

Trailer 3

Recenze (123)

Rockerman 

všechny recenze uživatele

Je to podobné někdejší oblíbené Neuvěřitelné cestě, ale tvůrci si to ulehčili počítačovou animací (ta puma byla k nepoznání!). Jenže film je hlavně o psí lásce a ta je velmi hluboká a silná. To vím z vlastní zkušenosti. A jako pejskař nemohu hodnotit jinak, než za 5*, ikdyž uznávám, že film si to vůbec nezaslouží. ()

Lachtaan 

všechny recenze uživatele

Dva roky po čarokrasném Psím poslání tu máme další ždímačku emocí pro všechny pejskaře, kterou jsem si užil i já, ačkoli jsem psa nikdy nechoval. Film je z větší části dělaný převážně pro dětské oči, na své si ale zajisté přijdou i další věkové kategorie. Mým dámským vrstevníkům se zalíbí hlavní mužský představitel, milovníci přírody jako já se pokochají scenériemi divočiny Colorada. ()

Reklama

Lacike 

všechny recenze uživatele

Po sklamaniu z A Dog's Purpose ma tento film nadchol. Je natočený strašne pozitívne. Skoro až rozprávkovo naivne, ale napriek tomu film obsahuje dostatok zaujímavých a napínavých situácií, ktoré musí pes prekonať, kým sa znova stretne so svojím milovaným pánom. Celé je to podané z pohľadu psa, ktorý celý film aj neustále roztomilo komentuje. Najviac ma bavilo jak pes rozdielne chápe jednotlivé pánove povely. Čo trochu skúsený psíčkár pozná. Netradične pozitívne tu sú tentokrát vykreslené aj mačky. Jedna sa stane náhradnou matkou hlavného psieho hrdinu. A ešte je tu epizódka s pumou, ktorá už bola príliš rozprávková a aj CGI nebolo úplne top. Trochu mi vadil psov pán, ktorý bojoval za práva zvierat, ale zákony dodržoval len podľa toho jak sa mu to hodilo. Keď si raz zaobstarám psa, tak si zariadim všetky zákonné povinnosti, aby som ho nemusel jak debil schovávať, no nie? A potom je ešte pomaly urazený nad nespravodlivosťou, že mu ho chcú zobrať. Hláška o rasizme voči určitému druhu psov z huby černošky mi pripadala WTF. Multi kulti boj už natrepú aj do detského filmu o psoch. Ale tieto nedostatky vynahradzuje pozitívne ladenie filmu a tradične dojímavý koniec, ktorý sa zaobišiel aj bez toho, aby tu niekto zomrel. Ale na krívajúceho psa sa mi teda príjemne nepozeralo. Veľkú pochvalu si zaslúži skvelý CZ dabing s veľmi príjemne zvoleným ženským hlasom psa. 8/10. ()

helloween93 

všechny recenze uživatele

Na jedno zkouknutí ne úplněšpatný rodinný film o velké psí oddanosti. Scénář je samozřejmě jako u všech podobných filmů hodně přitažený za vlasy, což mu divák musí odpustit, ale kdo má rád zvířata, potažmo psy, ten se bude bavit. Docela mi to připomnělo Psí poslání od Hallströma. Produkovala to Columbia a o žádno kasovní trefu nešlo. 3* ()

kingik 

všechny recenze uživatele

P(r)ach z cest psa Gora prosákl i do tohoto filmu. Psí nalezenec Bella je ten nejhodnější pes na světě. Je však trnem v oku zákeřného developera, který se pomstí jejímu hodnému páníčkovi za to, že zhatil jeho nekalé plány, když nebral ohledy na komunitu koček obývajících budoucí staveniště. A tak na Bellu pošle policejní úřady, pes je označen za pitbula a následně zabaven, neboť v Coloradu je chov tohoto plemene zakázán. Jediným řešením je odvézt nebohou Bellu do stovek kilometrů vzdáleného Nového Mexika, kde se ale psovi v nové rodině nelíbí. Věrný čoklík nastartuje všechny svoje čtyři nohy a pudy a svůj čumák nasměruje směr domov. A jeho putování se protáhne na několik let. A čekají nás nejrůznější epizodky z jeho cesty, na které střetne nové lidské a zvířecí kamarády. Nemá smysl rozebírat předvídatelnost celého dění. Určitě lepší je na sebe nejlepšího přítele člověka nechat působit, ocenit jeho herectví a dojmout se nad jeho eskapádami a celým závěrečným završením filmu. Originalita určitě nehraje prim, ovšem střípky neotřelého dobrodružství své místo mají. Ashley Judd, Barry Watson nebo Wes Studi nemusí ve svých vedlejších rolích vytáhnout nic náročného ze svého hereckého rejstříku, stačí jim, když zůstanou sympatickými akvizicemi. Málo známý Jonah Hauer King v hlavní roli také v pohodě. Bella není vyloženě mluvící pes, ovšem má své myšlenkové pochody, které namluvila Bryce Dallas Howard. Film nedostal štědrý rozpočet, chybějící finance jsou znát na CGI zvířatech, které jsou kombinovány s těmi živými, která od těch animovaných spolehlivě rozeznáte. Zejména mládě pumy, se kterou se psí hrdinka skamarádí, se moc nepovedlo. Charles Martin Smith natočil typický film pro celou rodinu. Menším dětem nebudou nedokonalé animace a předvídatelnost nijak vadit, odrostlejší divák ocení, že se to nepropadlo do infantilnosti a udrželo si to kvalitní úroveň vyprávění. 7/10 ()

Galerie (25)

Zajímavosti (4)

  • Trailer na film byl široce kritizován, protože jasně ukazuje hlavní body celého filmu včetně konce. (ČSFD)
  • Bellu hraje pes jménem Shelby. Jde o křížence rotvajlera a její věk se odhaduje na tři roky. Přesně to ale nikdo nemůže říct, protože Shelby žila na jednom ze smetišť v americkém státě Tennessee. Odtud byla odchycena do útulku, kde si ji našli filmaři. Po dokončení filmu Shelby pomáhá postiženým a opuštěným lidem. (mar48)
  • Kojoti, kteří se objeví ve filmu, jsou skuteční – obývají severovýchodní americké státy a východní Kanadu. (ČSFD)

Reklama

Reklama