Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jana Hlaváčová září na českém hereckém nebi už léta. Proto ji Česká televize vybrala do cyklu hereckých beneficí Setkání s hvězdou. Nenávist - Drama stárnoucí ženy ze současné vesnice, které lhostejnost mladých lidí vzala muže.
Podvodnice - Love story staré kriminálnice, které osud přihrál štěstí a ona ho dokázala využít.
Student - Komedie o staré učitelce hudby, která pro štěstí své dcery zapře sama sebe. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (36)

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Pro mě osobně moc příjemná záležitost, tři povídky, každá jiná a spojnicí je výborná Jana Hlaváčová, která se s půvabnou lehkostí převtělí z profesorky hudby (ta byla až krutě upřímná) ve zlomenou stárnoucí ženu (tu nenávist jsem jí uvěřila) a pak mávnutím proutku je tak báječnou a okouzlující podvodnicí, že mi s Luďkem Munzarem nad šachovou partií a obrazy vyloudili úsměv na rtech.. V tuto chvíli dávám čtyři hvězdičky s pomyšlením na pět, asi se budu muset ještě vrátit.. ()

julie_mie 

všechny recenze uživatele

Bohužel snad jedna z posledních rolí, kde je možné vidět úžasné herectí Jany Hlaváčové. Po letech se zde i mihne v epizodní roličce sestra paní Jany Dana Hlaváčová a velkou radost mi udělala i přítomnost Jany Preissové v roli kamarádky Aničky. Pochopitelně s panem Munzarem v Podvodnici na mne padl sentiment z čistého vztahu těchto dvou našich velkých herců. Velmi mne tento počit potěšil. Krásný koncert krásných dam a pánů. ()

Reklama

Sandiego 

všechny recenze uživatele

Jiří Strach a Jana Hlaváčová ve špičkové formě a po dlouhé době počin televizní dramaturgie, který navazuje na nejlepší tradice. Všechny povídky mají zajímavou pointu, přirozené dialogy a do malé stopáže se jim daří dostat i díky svěžímu režijnímu stylu překvapivě mnoho. Student je takový milý rozjezd s tou pravou jiskrou, Nenávist překvapivě mrazivá a bezkompromisní obžaloba mladé generace s ďábelským řešením a Podvodnice vše korunuje dojemnou lovestory podzimního věku, kde Hlaváčová ukažuje živelnost, pro kterou si ji diváci zamilovali snad nejvíce a její vynikající herectví získává nejvděčnější příležitost. Tento počin si navíc zaslouží pozornost i méně příjemnou skutečností, že možná šlo o poslední příležitost vychutnat si umění a podmanivou osobnost paní Hlaváčová, protože krátce po natočení ji stihla vážná choroba. O to víc je třeba si tohoto snímku cenit! ()

Tosim 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

První storka poněkud odhadnutelná, druhá lepší a vážnější, leč občas patetická a teprve ta třetí to pořádně rozbalila...dala vzpomenout na klasická podvodnická témata ve spojení s vtipnými narážkami na různá klišé (sirotci) a vtipem a lehkostí samotnou. Jen na ten PP si asi nikdy nezvyknu, ale v případě něčeho takového, jako je Café Bajer, to snad Jirko přežiju :-) 70%. ()

Marthos 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tři portréty stárnoucích žen. Tři rozdílné osudy. Nesmlouvavá profesorka hudby, bolestí zasažená žena z vesnice a nonšalantní podvodnice. Excelující Jana Hlaváčová, Josef Abrhám, Luděk Munzar, Jana Preissová, Vladimír Brabec, Oldřich Navrátil, Taťána Medvecká. Skutečně velice milé setkání s hvězdami par excellence. ()

Galerie (25)

Zajímavosti (7)

  • V příběhu „Podvodnice“ si Jana Hlaváčová zahrála se svou sestrou Danou Hlaváčovou. (M.B)
  • Ve třetí povídce je spoluhráčem Jany Hlaváčové její skutečný životní druh Luděk Munzar. Režisér Jiří Strach nazval jejích vzájemnou souhru „nejjemnějším švýcarským hodinovým strojkem“. (Olík)
  • V povídce "Nenávist" hráli David Švehlík a Lenka Krobotová manžele, podobně jako v pohádce O Šípkové Růžence (), kde ztvárnili pár. (Anonymka1)

Reklama

Reklama