Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Vidocq (Vincent Cassel), zloděj a dobrodruh vedoucí bouřlivý život, se po velkolepém útěku z přísného vězení schovává pod rouškou obchodníka s tkaninami. Když ho zločinná minulost dostihne, jde do obchodu s místní policií a zavazuje se vyčistit pařížské ulice od zlodějů a vrahů. Stává se hlavou francouzské policie. Tajemství na nejvyšší úrovni moci, brutální vraždy a temné klima Paříže během napoleonské éry. (Magic Box)

(více)

Videa (5)

Trailer 1

Recenze (118)

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Francie, Vincent Cassel a nejlepší historický film letošního roku. Hlavním hrdinou je obávaný Vidocq, který je slavný zloděj s velkou pověstí, který je donucen kvůli nepříznivým podmínkám pracovat s policií a rozhodne se čistit ulice od vrahů, zlodějů a podobné verbeže. Parádní dobová atmosféra, dech beroucí Vincent, skvělé výpravné tempo, parádní kulisy i dostatek napětí a samozřejmě kus historie. Tohle se povedlo. 85% ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Frantíci tyhle filmy umí a já si zase po delším čase pošmáknul . Mám rád tu starou Paříž s ulicemi plnými nepořádku, s domky všelikých tvarů a namačkaných pater s čadícími komíny nalepenými na sebe... Ty průhledy na rozestavěný vítězný oblouk... A pak ta chátra v ulicích i kočáry těch, terým se vyhnula gilotina... Vincent je pro tyhle role také jako stvořený, takže bylo jisté, že se nudit nebudu. Freya Manor je pro mne hoooodně příjemným objevem :-). Potěšila i účast Olgy, od té bych se věru nechal nechal postřelený ošetřovat opiem v její posteli na jejím zámku... Kdo ale trochu zapátrá v paměti, jistě si vzpomene, že jméno Vidocqa i jeho činy mu nejsou neznámé. Věnoval se mu totiž jeden z dílů našeho předlistopadového výborného seriálu  Dobrodružství kriminalistiky. Já jen doufám, že se tento film dostane do červených čísel, protože si to dle mého názoru naprosto zaslouží.  Dávám za 4 rolničky na cvičném paňákovi. * * * * ()

Reklama

petikacka 

všechny recenze uživatele

Příjemně akční a napínavý film, který vypráví o zakladateli Sureté, Francois Vidocqovi...Přiznám se, že jsem jeho příběh znala z "Dobrodružství kriminalistiky", ale přesto nebo právě proto mě to zajímalo...A nejsem zklamaná...Ono by nebylo od věci, kdyby frantíci natočili životopisný film o této velké postavě francouzských dějin....Něco jsem si našla a byla to opravdu velice výrazná a významná osobnost, která se kupodivu i přes život, který vedla, dožila vysokého věku...Rozhodně to stojí za zhlédnutí...Za mě 85% ()

dr.fish 

všechny recenze uživatele

Přímočarý tvrdý a nekompromisní příběh. Samozřejmě s klasickými klišé, hrdě přiznanými. Atmosféra skvěle vtahuje do děje, nepropadáme žádné naději a tak je to taky v pořádku. Povedlo se zkrátka natočit poctivý imperiální akční snímek, šerm i střelba z pistolí jako bonus. Naprostá spokojenost, napětí až do konce. 85% ()

Epero 

všechny recenze uživatele

Ako reálna historická postava je Vidocq naozaj zaujímavá a veľmi by som ocenil seriálové spracovanie. Tu máme film s plytkým príbehom a hoci vedia dať Francúzi filmom dobrú atmosféru a obsadili aj dobrého herca, dostávame žiaľ len priemerný výsledok. Pôsobí to skôr ako pilot k seriálu, keďže vidíme ako Vidocqa zatknú a ako začne spolupracovať s políciou. Máme zaujímavú zmes postáv, ktoré tvoria jeho tým, ale nik nemá výraznejší priestor a sú len do počtu. Tak isto záporáci, sú hnusní a páchajú ohavné činy, ale nie sú výnimočnejší, než iní gauneri. Vidocq zavádzal nové prvky do kriminalistiky a nemal jeden špecifický príbeh, ktorý by ho preslávil. Takže tvorcovia mali voľnú ruku a skončili s veľmi nevýrazným výsledkom, kde nie je vyzdvihnutý ani Vidocqov prínos, ani nejako drsne zobrazené Parížske podsvetie, ani nás nečaká originálne pátranie, ani zločin nie je nijako prevratný ale len prostý boj o moc v podsvetí. Aj ako miniséria by mohol byť film lepší, keby venoval dosť času postavám a riešeniu zločinu. Ale takto sa to degraduje na zatýkanie jednej kriminálnej bandy a následne pomsty za útrapy, ktoré Vidocqovi spôsobí nový „vládca“ Parížskeho podsvetia. ()

Galerie (37)

Zajímavosti (10)

  • Film měl enormní rozpočet přibližně 22 milionů euro, který se při prodeji 813 978 vstupenek ve francouzských kinech nepodařilo dorovnat. Snímek si na sebe musel vydělat až zahraniční distribucí či prodejem na nosičích a vysílacích práv v televizích. (Komiks)
  • Světová premiéra snímku se uskutečnila 3. listopadu 2018 během filmového festivalu v Arrasu – právě v rodišti Eugène-Françoise Vidocqa. Při té příležitosti jeho představitel Vincent Cassel slavnostně odhalil ulici Eugène-Françoise Vidocqa. (Komiks)

Reklama

Reklama