Reklama

Reklama

Zlo s lidskou tváří

  • USA Extremely Wicked, Shockingly Evil and Vile (více)
Trailer 2

Příběh jednoho z nejznámějších a nejmilovanějších sériových vrahů historie, Teda Bundyho. Překvapivým vypravěčem strhujícího filmu je Bundyho přítelkyně, která s ním v době vražd žila pod jednou střechou a o jeho hrůzyplné činnosti neměla ani potuchy. Až postupně zjišťuje, že muž, s nímž vedla láskyplný rodinný život, je jedním z nejhledanějších a největších monster Ameriky. (Bontonfilm)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (342)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Je znát, že Joe Berlinger se dal na mnohaletou dráhu dokumentů, ve kterých se docela i našel. Zlo s lidskou tváří je ale i tak velice slušné drama o jednom z řady sériových vrahů Ameriky. Jen musíte přijmout fakt, že film obsahuje obrovské množství viditelně přesných informací, ale i skutečnosti, že je vyprávěn jako faktická knížka, než-li příběh plný vypjatých a do filmu se hodících scén. I tak je ale Zac Efron neuvěřitelný a zíral jsem, do čeho se to pustil...a hlavně, jak to zvládl. ()

Happens 

všechny recenze uživatele

Film snažící se být áčkovým, ačkoliv za použití béčkových hereckých výkonů (krom Collins, která jakž takž byla uvěřitelná), takže se děj řeší prostřednictvím událostí, nežli prostoru jednotlivým emocionálním projevům. Nicméně působivé je pojetí vraha očima přítelkyně potažmo veřejnosti, kdy nikdo de facto nevěděl, zdali opravdu vraždil. Šarmantní muž s takto něžným působením by přece nemohl zabíjet. Pokud režisér chtěl ukázat, jak se vrah viděl sám, tak se mu to povedlo, ale bohužel jen jednostranně, chybí právě to, co popisuje název filmu. ()

Reklama

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Málo temné. Film neukazuje motivy ani nijak nezobrazuje vrahovu mysl. 1) Nezajímavý scénář a neumělá režie se podepsaly na snímku, jehož tři hvězdičky drží jen díky atraktivnímu tématu._____ 2) Zde nepříliš přitažlivý 32letý Zac Efron (vrah Ted Bundy) mi přijde (v tomto snímku) podivuhodně podobný Vojtovi Kotkovi (ve tváři). Znamená to něco?_____ 3) No každopádně už vím, jak se balí holky. Dostanu se ven, koupím si dům, Mercedes a psa. Už ho slyším štěkat. ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

OK - výstavba není nejšťastnější a film se až příliš věnuje vztahu s Liz Kendall, což mi nepřijde úplně adekvátně záživný aspekt Bundyho story (dá celkem divácky zabrat v první hodině). I tak se mi to ale líbilo, i jako pěkný doplněk k BUNDY TAPES, potěšilo v obsazení a to zejména své hlavní role - skvělýho Efrona, který překvapil i ďábelským charisma a jsem na něj upřímně do budoucna zvědav. A jasně, přes vyzývavý název chybí samo vraždění, dětství, poprava a třeba větší prostor pro neuvěřitelný útěky, za mě ale závěr silný, dojem dobrý. ()

silentname 

všechny recenze uživatele

"Extremely Wicked, Shockingly Evil and Vile je nakoniec pre mňa celkom uspokojivým filmom. Okey, rozhodne som dúfal, že tam bude viac thrilleru, že uvidíme nejaké vraždy a niečo sa reálne aj dozvieme. To však nie je film, ktorý tu máme. Tento sa viac sústredí na dramatické prvky. Viac je to o tom, že Lily Collins prežíva udalosti, ktoré sa jej začnú postupne veľmi ťažko dotýkať. Zac Efron je v tomto filme podľa mňa dostatočne charizmatický na to, aby túto rolu dal, no miestami som mal pocit, že mohol toho ponúknuť viac. Najmä čo sa týka hnevu. Ale aj tak som mu to uveril. LIly Collins je podľa mňa tiež veľmi dobrá. A vidieť ako ju tá situácia vo svojich dlaniach drví je veľmi silné. Potom tu máme súdne procesy. A pravda je taká, že všetky sú väčšinou rovnaké. Tu to však robí veľmi zaujímavým John Malkovich, ktorý je vynikajúci. Všetky scénky s ním sú skvelé a jeho postava ma vedela aj poriadne pobaviť. Jim Parsons je okey. Celkovo mám pocit, že film funguje. Áno chcel som vidieť nejaké vraždy a mať tam viac temnejšiu atmosféru a reálne silnejší zážitok. Tento film je viac pre fanúšikov dramatických filmov. Ak to ale hodnotím ako to, čo sme tu mali, a nie čo som chcel, tak si myslím, že ide o dobrý film. Hodnotenie: B- ()

Galerie (72)

Zajímavosti (15)

  • Na začátku filmu zazní krátký úryvek písně „Crimson and Clover“ z roku 1968 v podání skupiny Tommy James and the Shondells. Píseň má mnoho cover verzí – nejznámější a nejpopulárnější z nich je cover Joan Jett and the Blackhearts, který se objevil na jejich debutovém LP „I Love Rock 'n Roll“ z roku 1981. (noelcoward73)
  • V cca 52. minutě, když Tedovi (Zac Efron) ve floridské věznici dělají, tak trochu násilím, fotografie chrupu, hraje začátek písně „The Four Horsemen“ od kapely Metallica z jejich debutové desky „Kill 'Em all“ (1983). Frontman, kytarista a spoluzakladatel kapely James Hetfield se mihne v úvodu filmu v cameo roli policisty. (Haymar)

Reklama

Reklama