Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Americká středoškolačka Mia Thermopolisová je trochu nesmělá, a navíc vinou nemoderního účesu, nevzhledných brýlí a bazarového oblečení patří spíš k outsiderům. Přesto žije spokojeně s matkou, svobodomyslnou malířkou Helen, a nejlepší kamarádkou Lilly. Celý její život však převrátí naruby příjezd babičky Clarissy. Mia se překvapeně dozvídá, že babička je královnou malého evropského království Genovie, že její otec byl korunní princ a že je dědičkou trůnu. Matka jí vysvětlí, že podle dohody s otcem se o svém původu měla dozvědět až v osmnácti letech, babička se jí snaží objasnit, že její nástup na trůn ovlivní budoucnost malé země, protože o trůn se ucházejí i další zájemci. Navíc povolá šéfa bezpečnosti Joa, aby na princeznu dohlížel. Mia nakonec souhlasí, že bude brát lekce správného chování a získá tím čas rozhodnout se, zda přijme genovijský trůn. Mezitím musí řešit i běžné školní starosti, výsměch pohledného spolužáka Joshe, o jehož objetí sní, výčitky Lilly, že na ni nemá čas. Na ambasádu dorazí vizážista Paolo, který se svými asistentkami promění tuctovou středoškolačku v atraktivní dámu. Proměna má však i nemilé důsledky. Znechucená povykem je Mia rozhodnuta vzdát se trůnu. Jenže pak jí babička předá deník, a v něm Mia objeví dopis od svého otce. (TV Nova)

(více)

Recenze (301)

ex.it 

všechny recenze uživatele

Dívám se na to z jiného pohledu. Já sama za sebe, ve svým věku a se svým rozumem :) bych dala 1*. Ale z pohledu jiné třináctileté, čtrnáctileté holky, pro které je tento film vlastně natočený bych řekla, že by taková holka dala 4 a víc hvězdiček, jelikož film splňuje všechny požadavky tohoto věku: lásku, vtip, úchvatného kluka, chudinku co se promění v krásku, království či něco honosného a samozdřejmě záporáka. Tohle těm náctiletým holkám přece stačí. Pro ně je tento film vážně dobrý. Mě osobně se líbil jen trochu, akorát Julii Andrews považuju za "herečku" a dámu, ta se mi ve filmu vážně líbila. ()

Falko 

všechny recenze uživatele

Teenedzerska limonada, ktora ma celkom pobavila. Reziser Garry Marshall ma uz davno za sebou casy, ked este natocil kvalitnu PRETTY WOMAN (1990) a ta zrejme asi navzdy zostane jeho najuspesnejsim filmom. Prekvapila ma aj Whitney Houston, ktora je pod filmom podpisana ako producentka. Anne Hathaway som si oblubil uz v komedii DABEL NOSI PRADU (2006) a odvtedy sa na nu divam stale radsej, takze aj to bol dovod, preco som si chcel pozriet aj tuto komediu... 19.12.2009______ Anne Hathaway - (Mia Thermopolis) +++ Hector Elizondo - (Joe) +++ Julie Andrews - (Kráľovna Clarisse Renaldi) +++ Mandy Moore - (Lana Thomas) +++ Heather Matarazzo - (Lilly Moscovitz) +++ Caroline Goodall - (Helen Thermopolis) +++ Robert Schwartzman - (Michael Moscovitz) +++ Erik von Detten - (Josh Bryant) +++ Produkcia: Whitney Houston +++ Hudba: John Debney +++ ()

Reklama

Torgal 

všechny recenze uživatele

Príšerne dlhé a nedostatočne zábavné, ale aspoň neurážajúce. Anička tiež nie je veľkým lákadlom (na to je priveľmi dievčenská), takže film ťahajú hlavne vedľajšie postavy jej babky a šéfa ochranky. Prerodov škaredého káčatka na krásnu princeznú tu už ale bolo neúrekom a tento počin nijak z radu nevybočuje. To najzaujímavejšie čo film ponúka je pohľad na to, ako začínala dnes už Oskarová Anne Hathaway. 5-/10 ()

Apophis 

všechny recenze uživatele

Ale jó, celkem slušná komedie, pokud se vám zrovna nechce moc přemýšlet... Na poměry Walt Disney production celkem dost slušný. Je to něco na styl Pretty Woman, jenže trošku slabší - po všech stránkách (no, ono by bylo krapet těžké překonat Julii Roberts v její životní roli...)! Přesto byl film celkem kvalitně zahraný a bylo v něm nekolik dost hustých fórků. Celkově, tento film by se dal srovnat s Harry Potterem (fandové Harryho prominou), a jelikož jsem mu dal 3*, tak u toho zůstanu... ()

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Gary Marshall chtěl tento snímek věnovat teeagerům. Nevím jaký k tomu měl důvod? Že by jako uměřenější reakce na vlnu teen filmů, ve kterých se děje všechno možné no však ty ingredience znáte. Jenomže se v něm nezapřou sklony tvůrce romantických komedií jako jsou Pretty Woman nebo Nevěsta na útěku . Marshall trpí režijní schizofrenií. Neustálý svár mezi tím, jak pobavit teeagery a přitom neurazit dospělé publikum dovádí k šílenství... samotného diváka. 2 (slovy dva) gagy se Marshallovy opravdu povedly. Jenomže co s tím zbytkem, který trvá neuvěřitelné dvě hodiny? Možná, že stopáž je tím nejhlavnějším problémem filmu. Za dvě hodiny se totiž dá stihnout mnoho a nebo se taky dá pěkně nudit a natahovat. Deník princezny bohužel splňuje to druhé. I když se tady ani nedá hovořit o nějakém promarněném potenciálu. Už samotný námět je dost směšný (ale dá se to nějak přejít). Scénář, který na sebe nalepil jednu banalitu za druhou, taky není vrcholem inteligence. Patnáctiletá outsiderka se najednou dozví, že má nastoupit na trůn v malém evropském království. No, a protože se to odehrává v San Francisku, tak se to samozřejmě neututlá... No a o bezradnosti režiséra jsem už psal. Samozřejmě, najdou se lidi, kteří moje výše vypsané řádky odbydou tím, že se moc zaobírám filmařskými nedostatky a nenechám se filmem prostě unášet a jednoduše se pobavit filmem na tzv. jedno použití . Jenomže Deník princezny nesplňuje ani toto kritérium. O nějaké pohodovosti se hovořit nedá. Snímek je příliš strnulý. Herecké obsazení je značně rozkolísané. Julie Andrewsová jako královna sice působí majestátným a autoritativním dojmem, ale to je vše. Anne Hathawayová herecky taky zaboduje jenom jednou. A to ve scéně, kdy se z ošklivého káčatka stane krásná mladá ženská. V tu chvíli jsem i já zpozorněl u televize a jinak znuděný výraz mi na tváři na chvíli vystřídal náznak... ehm, chtivého úsměvu. Mile vyhlížející ranař a řidič Joseph v podání Hectora Elizonda je vynikající a jeho postava alespoň stojí za to. Deník princezny je (ne)překvapivě tupá a nudná slátanina, která bez nějakého sebenáležitějšího vysvětlení obere diváka o DVĚ! hodiny času. ()

Galerie (74)

Zajímavosti (20)

  • Anne Hathaway (Mia Thermopolis) svou první filmovou roli získala tak, že během castingu spadla ze židle. Režisérovi se zalíbil její zbrklý temperament a okamžitě ji obsadil. Debut si ve snímku odbyla i Mandy Moore (Lana Thomas). (Roman.Ticka)
  • Scéna s pošmyknutím na školskej tribúne bola nehoda. Počas scény, kde sú Mia (Anne Hathaway) a Lilly (Heather Matarazzo) na tribúne, Anne Hathaway náhodou spadla. Režisérovi sa to ale páčilo natoľko, že to nakoniec vo filme nechal. (Raccoon.city)
  • Když Mia (Anne Hathaway) na začátku otevírá žaluzie, při pohledu zvenku je sklopí rukama. V dalším záběru, při pohledu zevnitř, jsou zase zatažené a otevírá je tyčkou. (Mr.Hudson)

Související novinky

Deník princezny 3 má hotový scénář

Deník princezny 3 má hotový scénář

29.01.2019

Herečka Anne Hathaway (Interstellar, Stážista) čerstvě potvrdila, že scénář ke třetímu Deníku princezny je hotový. Zpráva tak přichází na výročí patnácti let od premiéry prvního filmu. Herečka má prý… (více)

Zemřel Garry Marshall, režisér Pretty Woman

Zemřel Garry Marshall, režisér Pretty Woman

20.07.2016

V 81 letech nás opustil filmový a televizní klasik Garry Marshall. Většina z vás ho zná jako režiséra Pretty Woman nebo Deníku princezny, Marshallovi ale dala kariéru hlavně malá obrazovka. Jako… (více)

Reklama

Reklama