Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Věra (Zlata Adamovská) prožila s Jindřichem báječný život a je pevně rozhodnutá splnit jeho poslední přání – zaběhnout maraton! Emancipovaná a rázná matka tří dcer v tom nevidí žádný problém. Prostě si trasu rozdělí na čtyři díly a zdolají těch více než 42 kilometrů jako rodinná štafeta. Žádná z nich sice dosud neuběhla ani metr, ale do startu přece zbývají tři měsíce a trenér Vojta (Vladimír Polívka) připravil skvělý kondiční plán. Stačí jen začít. Dcery se ovšem do běhání nehrnou. Mají úplně jiné starosti. Nejstarší Marcela (Tereza Kostková) čelí dennodenně průšvihům svých tří synů a jejich otec Karel (Ondřej Vetchý) ji už dvacet let neumí, nebo nechce, požádat o ruku. Prostřední Bára (Veronika Khek Kubařová) touží po dítěti, jenže pro něj zatím nenašla toho pravého tatínka. Její biologické hodiny bijí na poplach. A nejmladší Kačka (Jenovéfa Boková) sice chlapa má, ale ten chlap má jeden zásadní háček – manželku. Zamilovaná Kačka přesto lpí na vztahu bez budoucnosti. Je zřejmé, že dcery mají momentálně úplně jiné priority než běžecký trénink. Svérázná maminka Věra proto musí napnout všechny síly, aby rodinnou štafetu přivedla přes řadu překážek a komediálních komplikací na start Jindřichova vysněného maratonu. S běháním je to úplně stejné jako v životě. Důležité je vydržet a nevzdávat se, když cíl je na dosah… (CinemArt)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (776)

Anderton 

všechny recenze uživatele

Čo sa týka uniformnej nekonfliktnosti, od českého mainstreamu by sa mohol učiť aj stredný prúd v Hollywoode. Našťastie v tomto prípade ide o tak feel good záležitosť, že absolútnu uniformnosť a zameniteľnosť mu nakoniec asi odpustíte. Lenže... tvorcovia mali super nápad, ktorý by mal byť v centre pozornosti, lenže onen beh a tréning je tu len ako pozadie pre milostné vzťahy. Ak by to bolo naopak, film by šľapal určite lepšie a pôsobil by v našich vodách originálnejším dojmom. Českým komerčným tvorcom však o nič iné, ako striktné dodržovanie scenáristických mustier nejde. Dočkáme sa niekedy českého filmu, kde sa postavy dávajú dokopy z dôvodu, že sú psychicky vyrovnané a šťastné sami o sebe, ako že nájdu to vytúžené šťastie iba vďaka vzťahu? ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Ženy v běhu nejsou až zase tolik o běhání jako spíše o mezilidských vztazích na případu jedné rodiny, s jejímiž členy by se ale mohl ztotožnit kdekdo z nás. I když člověk podvědomě tuší, jak to nakonec všechno dopadne, tak se na tento film moc pěkně dívalo, a to zejména díky mile napsanému příběhu a sympatickým postavám, které byly na české poměry velice dobře zahrány. Tvůrcům se podařilo smysluplnně nadávkovat jak humorné, tak i vážné scény, z nichž pak ve výsledku vznikl neuvěřitelně pohodový film, který hezky utíkal a bavil. ()

Reklama

Tosim 

všechny recenze uživatele

Vážně jsem byl zvědavý a ve finále jsem ani moc nelitoval. Tenhle film je jednoduchý, v tom kladném i záporném významu - není téměř primitivní a zároveň je skoro stoprocentně romantický - takže už od začátku poznáte, jak věci skončí. Jen ten Martin Hofmann vypadal docela ztraceně, to bych ale přičetl mládí Martina Horského, který má za sebou jak otřesné, tak průměrné projekty (Na vodě, Láska je láska). Právě proto nežehrám, že tvůrce zobrazil jen základní lidské typy a místo sofistikovaných postav napsal roli pro praštěnou a lehce sobeckou postavu Ondřeje Vetchého a počkám si, co bude dál. Na druhou stranu je tenhle snímek víceméně spotřební zboží, ale i přesto ten miliontý divák za měsíc a něco vyrazil dech i mě. ()

silentname 

všechny recenze uživatele

"Ženy v Běhu" ohodnotím ako veľmi jednoduchý film s jednoduchým námetom, zápletkou a veľkou dávkou klišé. V momente ako sa nám niečo ponúkne, tak všetko skončí presne tak ako si myslíte a to na prvý pokus. Prvá možnosť je správna. Nemusíte ani skúšať hádať ďalej. No musím povedať, že film má srdce, celkom v pohode humor a pár situácií ma skutočne pobavilo. Najlepším elementom je tu pre mňa malá Rozárka. S ňou som sa teda nenudil. Neviem či koniec chce indikovať sequel, no necháme sa prekvapiť. Koniec koncov, už vieme, že tu budeme mať "Špindl 2" so skoro kompletne novým obsadením. Takže možno sa budú tvorcovia chcieť vrátiť aj k našim ženám. Ale myslím si, že ak by to spravili, tak by z toho nevyhodili naše pôvodné obsadenie. Dúfam. No povedzme si o tom niečo viac. Príbeh je jednoduchý, situácie sú známe a konflikty a udalosti prvoplánové a klišé. Takže to musia vytiahnuť postavy. Sú viac-menej tiež len nástrojom filmu, no dokážu tomu dať potrebné srdce a celkom schopný humor. Bežnému divákovi to bude pohodlne stačiť, mne ako náročnejšiemu divákovi to síce vyčarilo pár úsmevov na tvári, no nebudem to hodnotiť ako film roka. Ale napriek tomu mám pocit, že ide o jeden z lepších filmov z našej československej produkcie. Minimálne je to podľa mňa pozerateľnejšie ako bolo napríklad "Cena Za Štěstí". Takže ak máte radi jednoduché české filmy, tak si to čeknite. Ak čakáte niečo silnejšie a originálnejšie, tu to nenájdete. Hodnotenie: B ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Za mě příjemná oddechovka, komedie jak se sluší a patří a to navzdory předvídatelnému ději, minimu nějakých dějových zvratů, užitých žánrových klišé, apod. Ženy v běhu dokáží vykouzlit úsměv na rtech a zvednout náladu, některé scény vyloženě rozesmějí, některé možná i dojmou. Herecké výkony všech hlavních postav rozhodně stojí za to. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (23)

  • Karel (Ondřej Vetchý) ve filmu staví model kanadské arktické výzkumné lodi St. Roch od dánské modelářské firmy Billing Boats. (bearmeedek)
  • Komedie Ženy v běhu se stala filmem, který v historii české kinematografie od roku 1992 viděl miliontý divák v nejkratší době od jeho premiéry, a to již za 42 dnů. Pro režiséra a scenáristu Martina Horského se podle Unie filmových distributorů zároveň jedná o nejúspěšnější filmový debut od roku 1992, který překonal v této kategorii dosud vedoucí Účastníky zájezdu (2006) Jiřího Vejdělka. [Zdroj: ceskenoviny.cz] (Duoscop)
  • Divadlo, kam šel Vojta (Vladimír Polívka) koupit lístky na představení „Romeo a Julie“, je ve skutečnosti Švandovo divadlo v Praze. (Krocka)

Související novinky

Kazmův film zboural návštěvnost českých kin

Kazmův film zboural návštěvnost českých kin

21.08.2023

Snímek českého moderátora, baviče a influencera Kamila Bartošky alias Kazmy ONEMANSHOW: The Movie se stal nejúspěšnějším českým filmem v divácké návštěvnosti během premiérového víkendu při uvedení do… (více)

27. Český lev – výsledky

27. Český lev – výsledky

07.03.2020

Letošní 27. ročník cen České filmové a televizní akademie Český lev se tradičně udílel v pražském Rudolfinu. Večer, inspirovaný tradičním českým cibulákem, plný největších hvězd českého filmu… (více)

Reklama

Reklama