Reklama

Reklama

Obsahy(1)

ANDĚL. Zimním mrazem promodralá tepna velkoměsta, kudy se s ospalou neúnavností stále a znovu proplétají cinkající tramvaje, stovky lidí s hlavami sklopenými k zemi i desítky popojíždějících aut. Chátrající synagoga, vedle rozšklebená hluboká jáma a nad ní varovný prst jeřábu předznamenávající budoucí kovově-lesklé obchodní centrum. Mísí se tu hukot aut, dunění rozvibrovaných kolejí, hlasy lidí, ječáky policejních sirén i nezúčastněně monotónní broukání omšelých amplionků na obchodech o idyle a pohodě vánoc: "Pur-pu-ra-na-plot-ně..." Staniol, Santa Mikuláš, kapři bez hlav a zatoulaní psi nedočkaví své vánoční výslužky! (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (127)

Ony odpad!

všechny recenze uživatele

Je to něco jako Panika v městečku. Jenže místo postaviček indiána, kovboje a koně jsou tu postavičky feťáků, překupníků a sektářů, a tím pádem jsme ochuzeni o jeden podstatný rozměr. Škoda, že to nestálo trochu víc na pražských exteriérech a že nebyly nějak lidsky nasnímané. Takhle to se mnou neudělalo naprosto nic. ()

Inozuka 

všechny recenze uživatele

Na Anděl Exit mě bere hlavně ta drsná a krutá část zachycení smíchovské periferie... cikáni, hochstapleři, dealeři drog, smažky. Landovský do téhle směsky ztroskotanců a zmrdů zapadá jako by tam žil odjakživa a ve vší té špíně si doslova rochní. Parádní je i Pavel Zajíček v roli jakéhosi opus dei čističe, drsňák s tvrdou pěstí a biblí v kapse. Naopak trochu zbytečné se mi zdají drogové flashbacky, experimenty se střihem atd. Kdyby byl film vystavěný jen na té drsné naturální rovině, mohl být dokonalý. Takhle se v něm pomalu ztrácí děj (což je ostatně časté i v Topolových prózách) na úkor detailu a různých odboček. To, že borec uvařil nějaký extra matroš mi došlo až asi čtvrt hodiny poté... Jinak samozřejmě Klára Issová bez vlasů k sežrání, Zuzana Stivínová příjemně civilní a Jan Čechtický celkem toporný... ()

Reklama

selviskhed 

všechny recenze uživatele

Tady na CSFD je krásně napsaný obsah. Z toho usuzuju, že knížka může být fajn. Film je dobrý tak dlouho, dokud běží úvodní titulky. Pak už jen nuda a nesympatické postavy, kterým se dějí šílené věci a vám je to upřímně jedno. Byl bych hrozně rád kdyby se mi film líbil, mohl bych si zase kopnout do ostatní české tvorby, ale boužel. Režie a kamera šikovná, hudba nic moc, postavy a scénář mizerné. A ten alchymistický trik se mi nelíbil. Když Smíchov tak raděj Toxxxe. "Bertramka - Anděl - Klamovka - Zvon, pozdrav první, odpoví ti i strom." ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Od tohoto českého režiséra jsem prozatím viděl pouze 4 filmy, ale Anděl Exit v mých očích docela silně vybočuje. Jak obsahem, tak hlavně vizuálem. A právě různě barevné filtry se k té zvláštní a depresivní atmosféře snímku velmi hodily. Postavy mi však moc sympatické nebyly a jejich představitelé, zvláště k závěru, předváděli už poněkud příliš afektované herecké výkony, díky kterým mi pak na hlavních hrdinech pranic nezáleželo. Konec byl sice fajn, ale moc si nedokážu představit, jak by následný děj asi mohl vypadat. Ve výsledku možná nejvýraznější a nejodvážnější, avšak pro mě osobně zároveň také nejslabší Michálkův film, který hodnotím pouze průměrem. ()

Vojcl 

všechny recenze uživatele

Po všech stránkách originální dílo od originálního tvůrce. Ze začátku mi chvíli trvalo než jsem si zvykl na roztřesenou kameru, která chvílemi vyvolává pocit, jako když se díváte na něčí domácí video. Ale ve druhé polovině snímek nabere tempo a i zdánlivě nevýrazný děj nakonec dojde uspokojivému závěru. Řekl bych autentická sonda do života určité skupiny našich spoluobčanů a především musím vyzdvihnout herecké výkony. Třeba taková Klára Issová působí, jako když byla po většinu natáčení opravdu pod vlivem čehosi :-) ()

Galerie (3)

Zajímavosti (6)

  • Počáteční scéna byla natáčena v kostele sv. Václava ve Štefánikově ulici na pražském Smíchově - tedy skutečně kousek od stanice metra Anděl. (hippyman)
  • Film byl natočen na motivy knihy „Anděl“ od Jáchyma Topola, který se podílel také na tvorbě scénáře (gladdyss)

Reklama

Reklama