Reklama

Reklama

Nekonečný příběh 2

  • USA The NeverEnding Story II: The Next Chapter (více)

Obsahy(1)

Na plátna kin se vrací chlapec Bastien se svými přáteli - létajícím drakopsem Falkem a chlapcem - válečníkem Atrejem. Znovu se pomocí kouzelné knihy dostává do říše Fantazie, která je ve velmi špatném stavu. Chátrá a její obyvatelé i vládkyně ve Slonovinové věži jsou ohroženi neustálým zmenšováním zásob snů a pohádek ze světa lidí. Bastien se stává jejich poslední nadějí na záchranu. Toho si je vědoma i zlá čarodějnice, která se snaží chlapce zbavit jeho síly a přimět ho, aby si přál splnit co nejvíce přání. S každým takovým přáním totiž zmizí z Bastienovy paměti jedna vzpomínka. Po mnoha dobrodružstvích zbývají poslední dvě přání... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (210)

jitrnic 

všechny recenze uživatele

Nekonečný příběh má to štěstí, že není trilogií, nýbrž že dvojka a trojka jsou prostě volnými pokračováními, na kterých se podíleli úplně jiní tvůrci. Wolfgang Petersen a jeho Nekonečný příběh jsou proto z obliga. Je to samostatná, jedinečná filmová fantasy pohádka, na které se jeho následovníci pouze přiživili. Ačkoliv pozor! Autor předlohy Michael Ende se od Petersenovy verze distancoval jako od příliš líbivé. A je pravda, že se od jeho knihy poměrně značně odchýlil (natočil sice nádhernou, ale pohádku. Kdežto Endeho kniha je spíše spletitým surrealistickým bludištěm). Nechci snad říct, že by se dvojka víc blížila autorově představě (jednička končí tak v první třetině knihy, dvojka ve druhé. Nekonečný příběh 3 NEMÁ s knihou nic společného), ale Miller se přeci jen předlohy držel věrněji (což netvrdím, že je dobře). ()

PetkaW. 

všechny recenze uživatele

První díl okleštěný od všeho, čím byl tak výjimečný a kouzelný. Nezajímavý herci, nudné prostředí, nepoutavý děj... Druhý díl připomíná jen směšnou napodobeninu. Osobně jsem neměla ráda ani Jonathana Brandise, který mi pil svým obsazením ve filmu krev (i když takový konec, který si vybral, bych mu nepřála). Celkově - propadák, i když ještě ne tak hrozný, jako trojka. ()

Reklama

rsimonyi 

všechny recenze uživatele

Druhý Nekonečný příběh už se tak moc nepovedl. Nic moc Bastien, ale absolutně nevýrazný Atrej. Potěší alespoň některé postavy z prvního dílu Kamenožrout, Falko a také snaha o stejné výtvarné zpracování filmu. Slabým článkem je tu také nevýrazná hudba. Dá se ta to pořád ještě koukat jako na odpočinkovou pohádku pro děti, ale kouzlo prvního filmu je bohužel pryč. Tři hvězdičky dávám ve srovnání s třetím dílem, na který je odpad ! málo. ()

Ryuuhei 

všechny recenze uživatele

Tohle je ten Nekonečný příběh, který jsem viděl kdysi jako malý a tehdy mi přišel jako ohromující fantasy velkofilm, jenž mi zároveň dodnes zůstal v paměti. Bohužel se na mém současném hodnocení podepsal zub času. Snímek doopravdy není tak ohromující, ani tak úžasný. Ano, chválím praktické efekty, ale příběh samotný je plytký, v podstatě se po celou dobu nestane nic světoborného a celá zápletka je zkrátka dost o ničem. Bastien má schopnost přát si cokoliv, ale této schopnosti prakticky vůbec nevyužívá a když, k nesmyslům typu vytvoření plošin pro vyšplhání na vysokou věž. Na konci je sice vysvětleno, že poražení temnoty lze docílit akorát naplnit láskou, takže by zjevně přání úspěchu nevyšlo, ovšem pořád to nemění nic na tom, že mechanika přání zůstávala nelogická a nevyužitá. Naštěstí film není kdovíjak dlouhý a i s četnými, nepřeskočitelnými reklamami v mezičase (díky, Primo) jsem měl za ani ne dvě hodiny zhlédnuto bez újem na psychickém, ale ani fyzickém zdraví. Jen mě mrzí, že mě tentokrát zradila někdejší naivní dětská mysl, která všechno viděla v úplně jiném, často lepším světle. ()

Pepy 

všechny recenze uživatele

Na tomhle snímku je nejhorší, že furt klesá a klesá a lidé ho miň zbožňují. Zde je vidět přesná ukázka, jak se s velkolepého filmu, stane nudné pokračování. To byla nejhorší chyba co mohli udělat a navíc jiný režisér, měli nechat první díl a stačilo by, tohle je moc přehnané a na některé je to moc silná káva. ()

Galerie (10)

Zajímavosti (12)

  • Celosvětová premiéra proběhla v Německu 25. října 1990. (Varan)
  • Na začátku filmu Bastian (Jonathan Brandis) předtím, než udělá v kuchyni úplnou spoušť, čte z knihy „Píseň o Nibelunzích“. (Nick321)

Reklama

Reklama