Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Australský filmový horor o klech obrovského divočáka a nebezpečí, které číhá v pusté australské divočině. Na počátku přijíždí z civilizované Ameriky do divoké australské buše mladá americká novinářka Beth Wintersová, aby se pokusila přispět svou prací k zastavení krutého vyvražďování klokanů. Vzápětí za záhadných okolností zahyne. Po jejích stopách se vydá manžel Carl Winters, aby se pokusil odhalit pravdu o okolnostech její smrti. Brzy se dostane na stopu strašlivé skutečnosti. V divočině, kde Beth pobývala, řádí obrovský kanec zabiják. Hrdinovi přichází na pomoc v boji proti monstróznímu zvířeti starý lovec, který má s netvorem také své dávné a dosud nevyřízené účty. Hyne však rozsápaný jeho strašlivými kly. Je tedy jen na Carlovi, aby se s kancem utkal... (Allan)

(více)

Recenze (64)

JFL 

všechny recenze uživatele

Nebýt klišovitého závěru, kde se nepřehlédnutelně projevuje lacinost produkce, byl by "Kanec" vynikající tělesný film o člověku a přírodě, který sugestivně vyjadřuje šílenství tváří v tvář smrti. Grandiózní kamera, střih a výprava dělají z pouštního filmu až iniciační film o sestupu civilizovaného člověk k samotné krvavé podstatě existence. Film s obrovským potenciálem a místy i silnými ambicemi ho využít, ale bohužel to prostě v prvé řadě byla jen další braková australská produkce. 9/10 ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Naturálne aminal horrory o vraždiacich zvieratách mám v obľube už pekných pár rokov. Videl som vyčíňať všeliake zvery: žralokov, krokodílov, aligátorov, pirane, krakaticu, kosatky, psov, vlkov, levov, šabľozubého tygra, opice, medveďa, varana, žaby, kobylky, zajace, netopierov, vtákov, hadov, včely, osi, mravcov, pavúkov, slimákov... Tento špecifický horrorový subžáner mám dobre zmapovaný. No ale ešte ma občas dokáže niečo nové prekvapiť. Tento krát to bol diviak, ktorý sa v roku 1984 objavil v austrálskom filme "Kanec" (Razorback). Na počiatku svojej režisérskej kariéry ho natočil Russell Mulcahy. Celkom na mňa zapôsobil ten surový buranský vizuál. Bol to taký zvláštny austrálsky kvázi exploitation animal horror. Filmová kritika ho radí do špeciálnej kategórie, ktorá nesie označenie ozploitation. *** ()

Reklama

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Zvířecí a monster horory mám velice rád, zvláště pak starší kousky. Takže jsem se po solidním Proie (2010) začal poohlížet po dalších „kančích“ filmech a pár jich našel. Tento kousek jsem viděl kdysi jako malý, ale moc jsem si ho nepamatoval. Proto když jsem na něj po letech zase narazil, byl pro mě „jasnou volbou“. O tom že jde o klasickou průměrnou osmdesátkovou podívanou nemůže být ani pochyb. Pokud člověk nebude čekat žádné zázraky, užije si tuto australskou podívanou tak jako já. Je však potřeba se oprostit od všech předsudků nad tím, že v celé své kráse, divočáka mockrát neuvidíme, takže se musíme spokojit většinou s jeho tlamou. Jak se později ukáže, byl to dobrý tah. Díky tomu měla atmosféra slušný náboj, který se postupem času pěkně stupňoval a to i zásluhou dvojici „retardovaných“ bratří. 60% ()

hladass 

všechny recenze uživatele

Řekl bych, že víceméně jako všechny australské filmy, je Kanec pěkně natočen (skvělá kamera a hlavně nádherná příroda), ale to je tak asi vše, co se mi na tomhle kousku líbilo... Žádné napětí, krev, záběry na nasraného kance nebo alespoň jedna sympatická postava... Prostě jsem čekal asi moc... Třeba klasické osmdesátkové béčko ve stylu Aligátora nebo Piraní, ale dostalo se mi nudného animal hororu říznutého exploitationem, ve kterém obřího kance vidíme dohromady tak 20 vteřin... A to není nic pro mě... ()

Davson 

všechny recenze uživatele

Je to debilní, nelogická historka o krvežíznivém divočákovi velikosti nosorožce. Co však tento brak povyšuje nad ostatní podobnou produkci je zejména výborná kamera Deana Semlera, který velice zajímavě pracoval s osvětlením a barvami a skvěle využil prostředí, ve kterém se film odehrává (prašná australské poušť, klokaní jatka, doupě bratří Bakerových atd.), čímž snímek získal unikátní atmosféru. ()

Galerie (52)

Zajímavosti (2)

  • Nezmenšený, plně animatronický model kance byl postaven za 250 000$ a je ve filmu vidět jednu sekundu. (hladass)
  • Film je považován za Ozploitation. (hladass)

Reklama

Reklama