Reklama

Reklama

Stáří není pro sraby

  • Česko Plavčík (pracovní název) (více)
Česko, 2022, 85 min

Obsahy(1)

Máte sny? Nějaká nesplněná přání? Parta důchodců si je vyrazila na výlet splnit a vzpomíná na svá mladá léta brigádničení v obecních lázních. Kňoura (Jiří Krampol), Josefa (Rudolf Hrušínský ml.), Janatu (Luděk Sobota), Kačera (Jan Přeučil) a vnuka Tomáše (Robert Cejnar) čeká výlet, na který nezapomenou. Let vrtulníkem, spaní pod širákem, večeře v nóbl restauraci, závod s pilotem Formule 1, ale i zábava na kolotoči... Co byste si ještě v životě chtěli splnit? (TV Prima)

(více)

Recenze (100)

mira007 

všechny recenze uživatele

Parta důchodců jede na výlet a vzpomínají. Jako já prostě obdivuju Magnuska jak si jede to svoje a točí filmy o sto šest, což se většině absolventů FAMU může jen snít, jenže jestli stáří není pro sraby, tak tenhle film není pro mne. Nezáživné, ukrutně utahané, bez vtipu s kupou rádoby melancholie a s autobusem s urnama i trapné. Jedna hvězda za obsazení zasloužilých umělců a za legendárního mistra světa F1 Fittipaldiho ve Ferrari minutu před koncem. ()

MikeZ 

všechny recenze uživatele

Magnuskovi se za poslední půlrok podařilo díky geniální kreaci v Shokym & Morthym získat nějaký umělecký kredit, hodně zhubl, v rozhovorech pobaveně vzpomíná na své naivní filmařské začátky, kdy nevěděl ani kam postavit kameru, až jsem v krátkodobém pomatení smyslů čekal, že se fakt trochu vzpamatoval a jeho nový film nebude úplná sračka. LOL. Kameru už sice postavit na místo umí (dokonce se naučil přeostřovat mezi lidmi v popředí a pozadí), takže ten film už nevypadá jako úplné bláto, jen jako podprůměrný seriál na Barrandově, scénář je ale zase z úplně jiného vesmíru. Očividně ho napsal člověk, který viděl pár filmů a zná modelové situace, ale jakmile je má vyplnit nějakými lidskými interakcemi, tak je to jakoby právě poprvé v životě vylezl z atomové krytu. Což je největší plus tohohle veledíla a zařazuje se tím mezi ty dobře špatné filmy, kde jsou filmaři prostě úplně mimo a naivní, než že by jim to bylo jedno - takže do kolonky s The Room, hned vedle podobně mimózních českých majstrštyků jako Muzzikanti a Miluji tě modře. Toto je svět, kde se dvacet minut dělá nábor gerontů jako v Armageddonu na výlet v okruhu asi 40 km, jehož vrcholy jsou 1x vyhlídkový let vrtulníkem nad polem, 1x projížďka tankem, 1x projížďka formulí, návštěva ZOO a noc na zámku. Mají na to ale ještě dost sil? A kdo tohle safraporte všechno zaplatí???? Bohužel je to přes všechny bizarní výjevy celé takové low energy, zdechlé, Magnusek má ty staré herce tak strašně v úctě, že je v podstatě vůbec nerežíruje, jen je nechá repliky odříkat na první jetí bez sebemenší energie - částečně aby je neurazil, částečně aby mu na place neumřeli. Nakonec je tak na SNPS nejzajímavější Magnuskův pokus o očištění svého jména. Po Bastardech byl za nácka, v roce 2022 se přidává k progresivistům. Ano, je to tak: Magnusek has gone woke a Přeučilova postava je gay žijící v láskyplném vztahu s Ivanem Vyskočilem. Přeju jim to. 2/10 ()

Reklama

rublik05 

všechny recenze uživatele

Tomáš Magnusek je sám o sobě neuvěřitelný sympaťák, o to víc mě nepřestává udivovat, proč neustále točí takové jednoduché kraviny, které se stěží hodí do televize, natož tak do kina. Stáří není pro sraby se může pyšnit především hereckým obsazením, které je na české poměry opravdu hvězdné, netýká se to pouze hlavních postav, ale také těch vedlejších, takže je neustále na co koukat. Bohužel však herecký ansámbl je to jediné, co tak nějak stojí za zmínku. Příběh nic moc zajímavého nenabízí, humoru je zoufale málo, vážnější scény díky nulové atmosféře vyzní zcela do prázdna, závěr je vyloženě absurdní. Největším bizárem jsou ovšem všudypřítomné, do očí bojící reklamní předměty, to je fakt síla. Chápu, že celý film je myšlen především jako pocta našim hereckým pardálům, velká škoda, že se jedná o takovou nudnou hloupost. 2/10. ()

TomKey 

všechny recenze uživatele

Není to špatný film. Nebýt tří věcí, které ho trochu hyzdí: těžko uvěřitelný omyl s bordelem, malé děti, co sledují na tabletu nadšeně partu důchodců, a pak ten hrozný urnový autobus. Tyhle věci kdyby se vypustily, byl by film ještě o půl hvězdičky lepší. Scéna mezi Krampolem a Frejem je výborná. Vůbec Krampol zde hraje výborně, je to role pro něj. Klidně víc takových filmů! ()

Nečák 

všechny recenze uživatele

Sorry, hodím do toho místním pozérům trochu vidle. Díky místním pseudorecenzím jsem nečekal moc a dostal hodně. Ostatně jako dost často. Na druhou stranu chápu, že honit si sám ve čtyřiceti péro pořád ve svým dětským pokojíčku je nuda, takže čumění na filmy a psaní o nich moudra je solidní zpestření. ()

Galerie (61)

Zajímavosti (10)

  • Premiérové uvedení na televizní stanici Prima sledovalo 705 tisíc diváků starších 15 let. (rublik05)
  • Hlas prostitutky v poslední scéně filmu nahrál režisér Tomáš Magnusek. Hlas je počítačem upravený. (ugugege)

Reklama

Reklama