Reklama

Reklama

Ranč U Zelené sedmy

(seriál)
  • Slovensko Ranč Pri zelenej sedme
všechny plakáty
TV spot 3
Komedie / Rodinný
Česko, (1998–2005), 18 h 49 min (Minutáž: 26–29 min)

Hrají:

Miroslav Noga, Milena Steinmasslová, Jana Štěpánková, Lubomír Kostelka, Marián Beník, Pavel Zedníček, Ivana Škarková, Patricie Pagáčová, Robert Jašków (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(42)

Obsahy(1)

Donedávna byli Kudrnovi rodina jako každá jiná. Žili ve městě, maminka (Milena Steinmasslová) optička, tatínek (Miro Noga) počítačový programátor, děti typické "oběti konzumní společnosti". Jediným disharmonickým bodem jejich životů bylo soužití se sarkastickou babičkou (Jana Štěpánková), upoutanou na kolečkové křeslo a nešetřící jízlivými poznámkami. Pak se to ale stalo - jistý notář jim telefonicky oznámil, že Kudrnův strýc Hubert (o kterém slyšeli poprvé) zemřel a odkázal jim statek. Maminka, nadšená zastánkyně zdravého života, to uvítala s nadšením, ostatní s rozpaky. Přesto se Kudrnovi na ranč přestěhovali a začala tím velká zemědělská sága, kdy se pošetilí městští lidé naivně pouštějí do sžití s přírodou. Nad některými nápady jejich nejbližší soused, starousedlík Jeřábek (Lubomír Kostelka), jen kroutí hlavou. (Česká televize)

(více)

Videa (17)

TV spot 3

Recenze (207)

Razzor_82 

všechny recenze uživatele

Oblíbený seriál mého mládí, který krásně čerpá z tuzemského ekosystému. Skvělá lokace statku v malebné vesničce. Krásné ale ze začátku těžké sžití velkoměšťáků s přírodou vám vykouzlí úsměv na tváři. Všechno je tady nápadité a vtipné, plné zvířat a přírody! Herci báječní a příjemní od Nogy přes kluky až po babičku. Tohle byla trefa do zeleného. Epizody jsou originální a seriál prorůstá přírodně s postavami. 6/10 ()

zdepapepa 

všechny recenze uživatele

Další kvalitní seriál z produkce ČT. Tadyto by na Nově natočit nedokázali, pohoda na pondělní večer... A přitom stačí tak málo. Seriálová "cesta z města" s příměsí humoru, dramatu atp. Základní pravidlo - tj. variabilita postav a alespoň 3 děti je zde pochopitelně zachována. V konkurenci ostatních pořadů ČT lehce zaostává, nemluvě o zahraničních variacích (leč o žádné nevím, ale určitě by se našla) ale v rámci ostatních českých televizích docela pohodově dominuje. Ovšem i tak doteď nechápu, proč nemohl Miro Noga mluvit normálně slovensky, proč ho musel dabovat Petr Rychlý. Rok vzniku není přeci až tak vzdálen rozdělení republik. ()

Reklama

Likan7 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ranč U zelené sedmy má trumf, který převážně v první sérii seriál katapultoval na jeden z nejlepších českých porevolučních seriálů. Postava babičky, kterou hrála skvělá Jana Štěpánková nejen, že si kradla všechny scény pro sebe, ale díky ní držel seriál pohromadě v momentech, kdy se změnil v totální nastavovanou kaši (téměř cokoliv po první sérii). Její sarkastická, moudrem ošlehaná ženská dokáže trefně komentovat cokoliv. Od dojení koz, po největší problémy lidstva. V momentě, kdy si vezme za muže pana Aloise, se ale její role v seriálu zmenšuje stále markantněji a seriál tím trpí čím dál tím více. Nechápu stejně tak rozhodnutí scénáristů přestěhovat po první sérii rodinu z ranče na jiný, tudíž celá dvojka je jen opakováním jedničky, jenže o 3 úrovně horší. A předabování Mira Nogy Petrem Rychlým? Proč by proboha nemohl být tatínek Slovák? Rychlý se své úlohy zhostil skvěle, o tom žádná, jenže tohle je prostě podraz na skvělého Nogu. Suma sumárum je Ranč U zelené sedmy pohodovým rodinným seriálem, který ale svou nejlepší formu měl v jeho začátcích. Postupem let a tím, jak byli kluci dospělejší, šel ten feeling celkem do kopru a do cíle spíše doklopýtal, než s přehledem doklusal jako Hubert. ()

Lkprak 

všechny recenze uživatele

Pro mně naprosto jednoznačně kultovní záležitost, asi hlavně proto, že v době premiéry jsem byl +- ve věku Štěpána a řešil stejný zásadní životní problém (nezájem opačného pohlaví). Třetí série pak pro mně byla nadějí, že i tenhle problém má řešení. Opravdu velká škoda, že třetí série zůstala jaksi napůl cesty, neboť knižní vydání, jež vyšlo dřív, než byla tato série natočena, obsahuje velké množství jakési vnitřní síly, jež se do hrané verze ne úplně podařilo dostat. ()

Sosak 

všechny recenze uživatele

Takovej trochu moc rodinnej, ale hlavně zpočátku dost zábavnej seriál o rodině nějakýho inženýra Kudrny, kterého Miro Noga s dabingem Petra Rychlého docela vystihli. Pár fórů a situací docela pohladí po duši, jinak ale nic, co by si člověk nahrával na video :) Postupně taky seriál trochu ztrácí dech. ()

Galerie (14)

Zajímavosti (15)

  • Po natočení první a druhé série následovalo knižní zpracování příběhu. U třetí série kniha předběhla seriál, neboť její natáčení bylo v jednu chvíli pro nedostatek peněz odloženo. (Lkprak)
  • Filmovalo se i na nádraží Městečko u Křivoklátu, ve Velkých Přílepech, Horní Lhotě, Drnovicích, na nádraží ve velkých Karlovicích, Boskovicích. [Zdroj: Filmovamista.cz] (M.B)
  • Název filmu má svůj původ v příběhu – v první řadě seriálu – je to reakce na onen slavný Kudrnův večer, kdy obehrál sousedy v mariáši. Od té doby se bývalému statku Otty Huberta už jinak neřeklo než Ranč U Zelené sedmy. (Česká televize)

Reklama

Reklama