Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Meryl Streep a Jack Nicholson sehráli v tomto odlehčeném pohledu na jednu novodobou krachující romanci úžasný herecký duet. Rachel píše v New Yorku o kulinářském umění a Mark je zase známý fejetonista z Washingtonu. Oba se potkají na svatbě společného známého a Rachel se do Marka i přes jeho výhrady k manželství bláznivě zamiluje. Pořídí si dům i dceru a Rachel doufá, že spolu budou žít šťastně až navěky... ovšem jen do té doby, než Rachel, čekající už druhé dítě, odhalí Markovu nevěru. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (82)

MJMilan 

všechny recenze uživatele

Hodně jsem sázel na obsazení skvělými herci, bohužel na úkor děje. Sice snímek byl divatelný, avšak nijakého převratu, zlomu který by dal ději šťávu jsem se nedočkal. Film byl bohužel ze života, takže kdo má rád ve filmech věci, které se normálně dějí, určitě doporučuji. Ve vedlejších rolích jsme tu mohli vidět českého velerežiséra Miloše Formana či mladičkého Kevina Spacey. ()

Ivoshek 

všechny recenze uživatele

Koukám na to hodinu a říkám si, herci jsou dobrý, něco tam asi je, trochu i snad humor, ale něco zásadního tam chybí. Nikam se to nehýbe, nemá to nosný příběh. Nemá to strukturu. Je to jak kdyby někdo přecitlivěle přepisoval svoje zážitky. Válka Roseových je třeba zábavná v tom, že běžný věci napálí do extrému, kdy se chodí pochcat ryba. Ale tady nikdo rybu pochcat nedojde, tady se prostě musíš pronudit až do konce. PŘÍBĚH, KURVA, PŘÍBĚH je to, co dělá film. ()

Reklama

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Mít možnost vidět v jednom filmu Meryl Streep, Jacka Nicholsona a Miloše Formana, to se věru nepoštěstí každej den, takže když už ta šance je, je třeba na film hupsnout dokud to jde. Ona to není sice v ničem objevná vztahovka, ale může se díky hlavním představitelům vytahovat skvělým herectvím, při společných scénách Jacka s Meryl člověk nad jejich tanetem mlaská blahem. To by byli hosti na výroční 50 MFF v KV, co vy na to pane Jiří ? ()

anniehall 

všechny recenze uživatele

4,5* Asi je pravda to, co napsala ve svém komentáři Nathalie, tedy že záleží ve kterém období života se na tento film díváte, a co z těch vyobrazených věcí máte za sebou. Hořkost z nevydařeného vztahu se vkrade tiše a pak jen plíživě roste. A roste do té doby, než jste ochotni si připustit, že dál už to vážně nemá cenu. Že dál by to bylo jen křečovité držení se snu, který se vám rozpadá pod rukama, aniž byste za to mohl nebo mohla. Prozření je hořké, ale v konečném důsledku osvobozující. Každý konec totiž může být příslibem něčeho dalšího, nového...a snad i lepšího. Geniální Meryl a Jack, skvělý scénář a nádherný finální obraz s dětskou ukolébavkou "Itsy Bitsy Spider", jejíž text je možná záměrnou, možná nevědomou metaforou na lidské vztahy. Tak ať nám všem co nejméně prší... ()

jhrasko 

všechny recenze uživatele

Presne to, čo sa deje Meryl s Jackom v Heartburn, sa deje dnes a denne. Nám všetkým. Sme nenapraviteľní vo veciach srdca a niekedy (často) je tej horkosti toľko, až nás páli záha. Výstižné (i bizarné) oba preklady názvu filmu, vtipné cameo Miloša Formana, debut Kevina Spaceyho, Meryl absolútne geniálna a Jack...ten snáď hrá sám seba. Pre mňa pocitovo kultová záležitosť. P.S. Na záhu doporučujem Rennie. Malox a Anacid sú fuj! ()

Galerie (123)

Zajímavosti (14)

  • Tony Shalhoub, pro kterého byl snímek filmovým debutem, měl ve snímku milostnou scénu s Meryl Streep, scéna byla však nakonec vystřižena. Jeho postava se ve filmu objevuje také  jako cestujícího v letadle, který sedí za Markem (Jack Nicholson). (jezurka42)
  • Mamie Gummer, dcera Meryl Streep, byla v titulkách kvůli přílišnému zájmu médií uvedena pod jménem Natalie Stern. (Sadi)

Reklama

Reklama