Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Meryl Streep a Jack Nicholson sehráli v tomto odlehčeném pohledu na jednu novodobou krachující romanci úžasný herecký duet. Rachel píše v New Yorku o kulinářském umění a Mark je zase známý fejetonista z Washingtonu. Oba se potkají na svatbě společného známého a Rachel se do Marka i přes jeho výhrady k manželství bláznivě zamiluje. Pořídí si dům i dceru a Rachel doufá, že spolu budou žít šťastně až navěky... ovšem jen do té doby, než Rachel, čekající už druhé dítě, odhalí Markovu nevěru. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (82)

misterz 

všechny recenze uživatele

Film, ktorý je predovšetkým o hercoch. Vynikajúci herecký výkon M. Streep tu nádherne dopĺňa osobitý, charakteristický herecký prejav a šarm J. Nicholsona. Toho veruže žiadna žena na stálo neuloví. Príbeh síce taký slabší, ale na druhú stranu zase pekne poukázal na niektoré menej príjemné aspekty manželského života. Slušná bola aj atmosféra, také príjemné vrátenie sa do osemdesiatok. Slabší nadpriemer. 70/100 ()

golfista 

všechny recenze uživatele

Vynikající režisér, v hlavních rolích mí z nejoblíbenějších (Jack a Merryl) a taková nuda ! ... Když jsem si předem přečetl komentář "Turiec", tak jsem tomu nevěřil, ale on má v podstatě pravdu :) ... A nezachránil to ani Kevin Spacey ve své vůbec první filmové roli (zloděj - ta mu sice sedí, ale o deset let později byl určitě lepší :) ()

Reklama

hous.enka 

všechny recenze uživatele

Děj je tak plytký, jak jen mohl být: ona, on, ono a další ona. Síla filmu Heartburn je ale zejména v hereckých výkonech Meryl Streep a Jacka Nicholsona. Oba mě o svých rolích spolehlivě přesvědčili. Meryl tím, jak se snaží být děsně nad věcí, ale přitom je úplně v háji s nervama, jak se nad všechno povznese, a přitom se v tom všem zaživa rozkládá. A Jack tím, jak ví, že ji miluje, ale že zároveň nemůže jinak. Heartburn je film o tom, že nevěra se nedá ustát. Souhlasím s komentářem uživatele klima777: "Život. Každodenní ubíjející život. Trochu se tu podvádí a lže a všichni touží po štěstí.(...)" ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Začátek jako od Rosamundy Pilcherové. Dva lidé se dají dohromady, jsou šťastní, zamilovaní a z jejich společné lásky vzejde dítě. Jenže pak přichází zlom, osudové zjištění, které všechno převrátí naruby. Vyhlídky happy endu jsou rázem pohřbeny společně s romantickou idylkou. Od Hořkosti jsem nic nečekal. V pondělí dopoledne na Nově přece nemůžou dávat dobrý film. A tak sedím, čekám a co nevidím: Jack Nicholson! A hned další velké jméno: Meryl Streep a Jeff Daniels a Kevin Spacey (tehda ještě pěkné ucho) a Miloš Forman! Úplně mě však uzemnilo jméno režiséra – Mike Nichols. Hned mě napadlo: „tohle musí být bomba". Přinejmenším jako Cena za něžnost nebo Kramerová vs. Kramer. Bohužel, slavná jména vždy nepředznamenávají výborný film. Romance to byla pěkná, občas i vtipná (- „Časem to bude nádherný. - „Ale třeba se toho nedožijete.“), herci jako obvykle nepřekonatelní, ale chyběla právě ona titulní hořkost. Buďto byly emotivní scény bez emocí, nebo příliš sentimentální. A taky mi vadil ten feministický závěr (na scénáři se spolupodílela Nora Ephronová). Ale možná to podobně v životě chodí, bohužel. Nakonec, nebýt těch herců, k Pilcherové to nemá až tak daleko. 70% Apendix: Do smrti nezapomenu na scénu ze svatby se žvýkajícím Formanem. Nejspíš to nebyl úmysl, ale připadala mi nestydatě vtipná. ()

jhrasko 

všechny recenze uživatele

Presne to, čo sa deje Meryl s Jackom v Heartburn, sa deje dnes a denne. Nám všetkým. Sme nenapraviteľní vo veciach srdca a niekedy (často) je tej horkosti toľko, až nás páli záha. Výstižné (i bizarné) oba preklady názvu filmu, vtipné cameo Miloša Formana, debut Kevina Spaceyho, Meryl absolútne geniálna a Jack...ten snáď hrá sám seba. Pre mňa pocitovo kultová záležitosť. P.S. Na záhu doporučujem Rennie. Malox a Anacid sú fuj! ()

Galerie (123)

Zajímavosti (14)

  • Miloš Forman o svém hereckém debutu prohlásil: ,,Práce filmového režiséra vyžaduje téměř vrozenou aroganci vyjadřující ´já to vím nejlépe a řeknu ti, co máš udělat´. Tato arogance je však dvojsečná. Způsobuje, že se stáváme méně citlivý pro lidské situace, zátěže a starosti. Stát jako herec před kamerou vyžadovalo ode mne v každém případě zdravou porci skromnosti.“ (gojackill)
  • Kevin Spacey v tomto filmu debutoval. (J.A.K.)
  • Jak známo, menší roli Dmitriho ve filmu ztvárnil i Miloš Forman: "Mělo jít o postavu vulgárního jugoslávského kulturního atašé, na kterou jsem se podle Mika Nicholse hodil jak svým přízvukem, tak tak i svou slovanskou 'vitalitou'. Snažil jsem se mu vykroutit." I po desítkách let měl totiž stále na paměti nemilý zážitek ze své herecké účasti na filmu Alfréda Radoka Dědeček automobil (1956). Jenže "jsem byl Mikovi zavázán za to, že nám půjčil své vlastní děti do Ragtimu, a tak jsem mu to nakonec slíbil, i když jsem se předem obrňoval proti pocitům trapnosti, záchvatům sebepozorování a nutkání utéct." (NIRO)

Reklama

Reklama