Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Meryl Streep a Jack Nicholson sehráli v tomto odlehčeném pohledu na jednu novodobou krachující romanci úžasný herecký duet. Rachel píše v New Yorku o kulinářském umění a Mark je zase známý fejetonista z Washingtonu. Oba se potkají na svatbě společného známého a Rachel se do Marka i přes jeho výhrady k manželství bláznivě zamiluje. Pořídí si dům i dceru a Rachel doufá, že spolu budou žít šťastně až navěky... ovšem jen do té doby, než Rachel, čekající už druhé dítě, odhalí Markovu nevěru. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (82)

Ivoshek 

všechny recenze uživatele

Koukám na to hodinu a říkám si, herci jsou dobrý, něco tam asi je, trochu i snad humor, ale něco zásadního tam chybí. Nikam se to nehýbe, nemá to nosný příběh. Nemá to strukturu. Je to jak kdyby někdo přecitlivěle přepisoval svoje zážitky. Válka Roseových je třeba zábavná v tom, že běžný věci napálí do extrému, kdy se chodí pochcat ryba. Ale tady nikdo rybu pochcat nedojde, tady se prostě musíš pronudit až do konce. PŘÍBĚH, KURVA, PŘÍBĚH je to, co dělá film. ()

MaMitti 

všechny recenze uživatele

Název filmu nechával přiměřeně avizovat, že nepůjde o romantickou komedii, film romanticky nevyznívá, i když se nemůžu zbavit dojmu, že je spíš směrován ženám – resp.žena (Merryl Streep) a její „hořkost“ života je v něm vylíčena dostatečně, pohnutky a prožívání muže (Jack Nicholson) jeho „hořkosti“ jsou naznačeny, nepropracovány tolik jako její. Dlouhé scény o společném životě dvojice (těsně před svatbou – její váhání, jeho „pění“ v době těhotenství, samotný porod společného dítěte) nejsou špatné, chápu jejich význam ve filmu, ale trošku neharmonicky mi kontrastují s následným rychlým postupem života vpřed. Naproti tomu poslední fáze filmu, ve které je celou dobu Merryl podruhé těhotná (nakonec tedy konečně porodí) je zdlouhavá, nekonečná, dalo by se říct neutěšená – asi jako psychika hlavní hrdinky. Merryl hrála perfektně, zcela uvěřitelně a přesvědčivě, Jack (pro mne) dostal méně prostoru, ale i v něm (přestože ho nemusím) hrál dobře. Pro mne je název filmu všeříkající, ne vždy se v životě podaří to, na čem nám tolik záleží, někdy se nepodaří dokonce život sám, někdy celý, někdy jeho část… ()

Reklama

golfista 

všechny recenze uživatele

Vynikající režisér, v hlavních rolích mí z nejoblíbenějších (Jack a Merryl) a taková nuda ! ... Když jsem si předem přečetl komentář "Turiec", tak jsem tomu nevěřil, ale on má v podstatě pravdu :) ... A nezachránil to ani Kevin Spacey ve své vůbec první filmové roli (zloděj - ta mu sice sedí, ale o deset let později byl určitě lepší :) ()

harfuska 

všechny recenze uživatele

Taký obyčajný príbeh jednej podvedenej ženy, ktorá si ako jediná získala moje sympatie. Za zmienku možno stojí ešte mladučký odfarbený rebel Kevin Spacey, ktorý sa tam síce mihol len na okamžik, ale bol na zožratie. Ostatní za moc nestáli. Katastrofálna bola postava Miloša Formana. Najviac ma dostalo, keď počas svadby prežúval ako dobytok. Väčšinu pozornosti som však sústredila na Meryl, ktorá ma opäť nesklamala. ()

pakobylka 

všechny recenze uživatele

----- " … a pak vyšlo slunce a osušilo svět - a kousavý pavouček se zase vrátil zpět.“ ----- Konec lehce infantilní, ale svým způsobem nekonečně milé a mému srdci blízké dětské říkanky dokonale vystihuje náladu snímku. (Bohužel netuším, nakolik výstižný byl český dabing - a docela ráda bych věděla, jestli se blížil originálu.) Děj je sice maličko roztříštěný, ale vztah mezi hlavními hrdiny je uvěřitelný a jednotlivé epizody se vyznačují vlídným, inteligentním humorem … 3,5* ()

Galerie (123)

Zajímavosti (14)

  • Dceru Rachel Samstat (Meryl Streep) hrála Mamie Gummer, skutečná dcera Meryl Streep. Ve filmu se dále objevuje i Merylin bratr Dana Streep a matka Mary Streep. (jezurka42)
  • Film je založen na manželství a následném rozvodu scenáristky Nory Ephron s Carlem Bernsteinem, se kterým měla dva syny. Žena, se kterou měl Bernstein poměr, byla Margaret Jay, manželka britského velvyslance ve Spojených státech a dcera britského premiéra Jamese Callaghana. (jezurka42)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno