Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V západním pohraničí vyhoří stará hájovna a ve spáleništi jsou nalezeny náušnice a lidské kosti. Mezi ostatky je i neobvyklá zubní protéza, která Zemana dovede až k převaděči (Vladimír Stach), jenž si od zájemců o ilegální přechod hranic nechá zaplatit předem. Jeho žena (Stella Zázvorková) všechny nešťastníky zavedla do bažin, kde se utopili... Zdroj: Kniha Daniela Růžičky: Major Zeman – propaganda nebo krimi? (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (32)

NinonL 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Díl o převaděčích poblíž Železné Rudy, kteří vraždili a okrádali lidi, které měli převést přes hranice. Na místě vyhořelé hájovny poblíž hranic je nalezena náušnice a čelist se zlatou korunkou. Díky nim se Zemanovi podaří identifikovat oběti a dostane na stopu vražedným převaděčům. V okolí hranic s Německem jsou rozsáhlé bažiny a jen pár místních zná, jak je přejít na Západ. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Skutečně se v tomto díle zatím objevila jedna z nejlepších a nejponuřejších atmosfér, která společně se samotným dosti krutým příběhem o záludných převaděčích vytvořili opravdu zajímavou podívanou. Miloš Kopecký i František Filipovský tomu díky svým rolím dodali i humorný šmrnc. Takže já osobně byl v tomto případě velmi spokojený a tudíž se poprvé přikláním k nadprůměrnému ohodnocení (zdatná konkurence Studny). ()

Reklama

regentor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Vítězný únor nastavil nové společenské normy které ovšem mnozí občané Československa odmítají akceptovat.Jako řešení vidí útěk do zahraničí, to je však riskantní podnik , protože na mnohé z nich má políčeno "Bestie".Při požáru hájovny Kyliánky v šumavském pohraničí dojde k hrůznému nálezu lidských ostatků...Jan Zeman se ujímá vyšetřování .Po konzultaci v Praze dochází k závěru, že se nejedná o ojedinělý čin ale o skupinu převaděčů , kteří však své "zákazniky" vraždí .Do hry vstupuje opět Jirka Hradec jako návnada,což jej málem stojí život.Jeden z nejlepších dílů celého seriálu, který je mrazivým thrillerem s hororovými prvky i slušnou krimi.Jako většina případů se i tento zakládá na skutečných událostech . ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jeden ze tří (možná čtyř) případů Honzy Zemana, který mně zajímá. Pilčíkovu brutální story samozřejmě znám, takže jsem byl zvědav, jak si s ním poradili tvůrci téhle komunistické veleparády. Inu, jako samostatný televizní film je to dobré. Výstupy Mildy a Filipovského pobavily, atmosféra Šumavy je neskutečně luxusně vyobrazená a mnohem temnější, než na anglických blatech (tu temnotu fakt oceňuju), vyšetřování bylo zajímavé, už od začátku poměrně dost mrazivé a Stella jako záporačka naprosto luxusní, jen teda nechápu, jak mohla objevit ten požár hájovny. Jinak ale super. Jeden z nejbrutálnějších příběhů české kriminální historie, je tady sice vylíčen ještě docela na pohodu, ale ta atmosféra je fakt hustá a i tak je to víc než dobré. 80%. ()

Kakho-oto 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Spolu s Kvadraturou ženy, Poselstvím z neznámé země a Koncem velké šance jeden z nejlepších dílů, možná ten vůbec nejlepší. Drastický příběh s místy hororovou atmosférou, skutečný námět (vrah Pilčík alias Petlan, žádný "Král Šumavy"), výborní herci podávající výborné výkony (I. Kačírková, M. Kopecký, F. Filipovský), Stella Zázvorková v roli ženy lákající nebohé oběti do bažin. Škoda jen, že díly první desítky mají max. 65 minut. Tento díl mohl být delší (až 80 minut). 95 procent ()

Galerie (3)

Zajímavosti (12)

  • Scéna s utopením Stelly Zázvorkovéj (Berta) sa natáčala v umelo vytvorenej hlbokej jame za Barrandovom, kde sa herečka musela do špinavej vody potopiť celá, avšak voda mala vtedy celkom príjemných 26 stupňov. (Raccoon.city)
  • Zemanův (Vladimír Brabec) nadřízený Kalina (Miloš Willig) velkou bystrostí neoplývá, přestože tělo našli zakopané pod podlahou vyhořelé boudy, dopustil se úvahy, zda oběť neuklouzla a neuhodila se do hlavy. (sator)

Reklama

Reklama