Reklama

Reklama

Pokoj

  • Francie The Room
Trailer

VOD (1)

Matt a Kate si koupí dům na samotě. Během stěhování objeví zvláštní pokoj, který jim dokáže zhmotnit všechna jejich materiální přání. Po Katiných dvou potratech je ale jejich největším přáním dítě. (Filmbox)

Videa (1)

Trailer

Recenze (159)

TedGeorge 

všechny recenze uživatele

Kate a Matt jsou mladí manželé, kteří si pořídí „překvapivě“ levný starší barák kousek za New Yorkem. Brzy zjistí, že jeden pokoj je speciální a plní všechna hmotná přání. Schválně nezmiňuji jedno zásadní pravidlo podmiňující funkčnost pohádkové místnosti. Co začne náhodným přáním v podobě dolarů na nákup, to se velmi rychle zvrtne v pomalu existenciální drama, kde docela sympatický pár dostane okamžitou možnost přeskočit k věcem, po nichž každý v životě touží, ale často se jich bohužel (naštěstí?) nedočká. Velká škoda, že film není natočený trochu zajímavěji, scénář si tentokrát zasloužil mnohem vyšší rozpočet. Přesto opatrně doporučuji. ()

Martrix 

všechny recenze uživatele

Námět je jako ze sci-fi povídky, kterou do prvních pulpových časopisů zasílali průkopníci žánru. Jednoduchý nápad, rozvedený ne do absurdna, nebo efektní akčňůvky, ale do logických důsledků. Ten nápad je ale současně slabina, protože dělá z postav dost naivní trumpety. Průměrně inteligentní člověk by se totiž do takové situace nedostal. Pokud ale k tomu lehce naivnímu začátku přistoupíte s nadhledem, začne se vám před očima formovat drama s přesahem filozofickým, příchutí mysteriozní až scifithrillerovou a závěrem mrazivým. Střet s neznámem, totiž nezřídka bolí a poučení, kterého se čtenáři, či divákovi dostane, může působit dost tvrdě. Na tom stojí mnohé vynikající sci-fi povídky konce šedesátých let. A tohle já, jako milovník žánru a bývalý knihožrout velmi oceňuji. Herci fajn, look taky v pohodě, stopáž by možná snesla menší zastřižení, ale nic dramatického. Aby to bylo perfektní, chybí snad jen lépe vybudovaná atmosféra, pozvolnější konec a možná i zajímavější hudba. Malé, až komorní sci-fi s hrstkou slušných herců a dobrým nápadem=spokojenost. ()

Reklama

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Mám rád filmy, které mě příjemně překvapí. Které začnou úplně banálně, o kterých si hned zkraje myslíte že je máte prokouknuté, že to zase bude stokrát omletá infantilní zápletka o strašidelných domech, které vaše pesimistické předpoklady nějaký čas naplňují ba i překračují, aby však od určitého momentu počaly nenápadně a pozvolna směřovat trochu jinam, pak hodně jinam a ve finále vám naservírovaly nečekaně záživnou a dobře vykonstruovanou pointu, až byste si přáli hned vidět jejich pokračování. A takový je přesně tenhle film. Dalším plusem jsou pečlivá klidná kamera a příjemná hudba, ale herci bohužel jen šedý průměr. ()

BoPo 

všechny recenze uživatele

Kto by to bol povedal, že film, kde je ústrednou postavou herečka, ktorej jediným úspechom je titul Bond girl, Vás prinúti premýšľať. Začiatok klasický hororový. Pár sa nasťahuje do domu s tajomstvo. Tým však hororový rozmer hneď aj končí. Následne sa totiž rozbehne akýsi test osobnosti, ktorý pred sebou neustále tlačí nové otázky. Dvojica si najprv prvoplánovo a bezstarostne užíva, aby následne dospela do bodu, že keď môžu mať všetko, tak vlastne chcú len jedno. Má to však svoje ALE. Vlastne jedinou zásadnou vadou celého filmu je to, že dvojica medzi sebou miestami zbytočne nekomunikuje a sú vlastne dosť málo kreatívny, zvedaví čo sa týka testovania (predsa nemalo to rozpočet ako napríklad Inception). Pokoj Vám bude v určitých ohľadoch pripomínať Mother! Nápad z ktorého by 98 zo 100 režisérov/scenáristov urobilo maglajz. Tu všetko funguje, zapadá, dáva zmysel. Škoda, že to do rúk nedostal ten 1 zo 100, čo by z toho dokázal urobiť naozajstnú topovku. Zbytočne prehliadaný film. ()

LEATHERFAC 

všechny recenze uživatele

Zajímavý film, dobrý nápad, skvělý scénář, řekněme i velmi dobře nafilmovaný, leč proč mi to přišlo takové nemastné neslané? Ano - herci. To je jediný slabý článek. Bohužel dost podstatný. Nevýrazní, pro mě nezajímaví herci. Hrát to Di Caprio a Kate Winslet třeba, nebo Eastwood a Meril Streep za mlada, nebo Paul Newman a Liz taylor za mlada, jdem se z toho všichni posrat. Ale oni by se našli i dneska zajímaví herci, jen prostě tihle to fakt nejsou a je to velká škoda. ()

Galerie (32)

Zajímavosti (3)

  • Natáčelo se od dubna do poloviny května 2018 ve starém domě, který je kopií benátského paláce, v Thimisteru v Belgii, a také ve studiu v Lucembursku kvůli rekonstrukci prvního patra tohoto domu kvůli rozpočtům. (bianci)
  • Film měl premiéru 15. dubna 2019 na Mezinárodním festivalu fantastických filmů v Bruselu. (PamPero 1)
  • V roce 2019 byl film oficiálně vybrán pro mezinárodní filmový festival Hof (Německo). (PamPero 1)

Reklama

Reklama