Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

V napínavém gotickém příběhu ze Středozápadu se kolem mladého muže (Tom Holland) shlukují podivné existence. Ale on je připravený chránit svoje blízké. (Netflix)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (407)

Fr 

všechny recenze uživatele

„PO SVĚTĚ BĚHÁ SPOUSTA MIZERNEJCH PARCHANTŮ...“ /// Film o magorech, kteří propadli Bohu. Bohužel si nevšimli, že se změnil v Ďábla. A taky o těch, kteří to věděli až moc dobře… Výborný obsazení: Holland a Pattinson v rolích, na který se nezapomíná. Stejně jako knížce, i filmu se vyčítá slabý ztotožnění s postavama a dějová povrchnost. Ani ten konec není extra poutavej. Ovšem já mám rád filmy s vypravěčem a lidskými osudy, který se protnou. Navíc jsou tady většinou krásně zvrácený… Osudy i lidi. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Stejnojmennou knihu, kterou v roce 2012 napsal Donald Ray Pollock, neznám. 2.) Fotr vyrobil modlitební totem (ale nijak zvlášť nefunguje…). 3.) Thx za titule „CZ_XCV“. /// PŘÍBĚH ***** HUMOR ne AKCE ne NAPĚTÍ * ()

somnar 

všechny recenze uživatele

Ani ten nadbytečný voiceover pro debily nezakryje fakt, ze Campos neumí vybudovat ani jednu svébytnou, kompaktní scénu, z níž by neunikal otravnou hudbou, a v níž by hlavně upotřebil tu plejádu hvězdných jmen, která nanutil používat jižanský přízvuk. Všichni umírají, ale je to úplně jedno, když to má dialogy jak z večerní školy scenáristiky (interakce Holland - Scanlen se nedají poslouchat). ()

Reklama

misterz 

všechny recenze uživatele

S gotikou to síce nemá nič spoločné, to asi napísal niekto, kto je bol ako sa vraví "pod vplyvom" niečoho, no aj tak rozhodne tento film stojí za pozretie. Ide tu najmä o to čarokrásne, ba priam až rozprávkové rozprávanie, ktoré pekne kontrastuje s ponurosťou a tragikou celého príbehu. Tiež tu divák nájde vykreslené tie najslizkejšie ľudské charaktery, aké si len človek dokáže predstaviť. Hlavne ten farár v podaní Patizóna bol parádny, hnus až kdesi v žalúdku sa pritom zahniezdil. Patizón opäť raz dokázal, že už je dávno kdesi inde, ako tomu bolo pri Tvajlajt ságe. Slušný nadpriemer. 80/100 ()

BoPo 

všechny recenze uživatele

Zasa jeden ten z filmov, ktorý prepája na prvý pohľad neprepojené postavy a osudy. Kvalitne zahraný príbeh, zložený z malých príbehov, ktoré však neprinášajú vlastne vôbec nič zaujímavé. Film na ktorý si na druhý deň nemáte šancu spomenúť. Samozrejme potešila Riley Keough, ktorá skôr či neskôr získa status skvelej herečky pre hlavné role. Zatiaľ boduje hlavne v tých vedľajších. No a Robert Pattinson tak nejako ide cestou Leonarda DiCapria. Od miláčika pubin sa viac a viac začína presúvať do pozície skvelého herca po ktorom čoraz častejšie budú siahať áčkoví režiséri (odporúčam film Maják). ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Antonio Campos ukuchtil westernem nasáklý jižanský "fuck-up" thriller o špatných věcech, které se dějí špatným lidem... a Tomu Hollandovi. McCartyho poetika je mírně narušená cynickým vypravěčem, který trefně komentuje vyústění některých situací a přidává detaily potřebné k pochopení humorné pitoresknosti celkového obrazu. Pattinson si vychutnává roli slizkého sexuchitvého faráře, Jason Clarke jako amatérský porno fotograf překvapil, jen Holland je nezvykle upozaděný i když se na něj válí ty největší sračky a jeho morální dilemata jsou asi nejpřirozenější. Rozhodně jedno z překvapení roku. Spider-Man vs Zimní voják 2:0. ()

Galerie (35)

Zajímavosti (20)

  • Názov pochádza z rozprávania Arvina (Tom Holland) o otcovej kombinácii fanatických modlitieb a ťažkého pitia a o tom, že „vyzeralo to, že môj otec celý čas bojoval s diablom,“ ako sa uvádza priamo v knihe. (Arsenal83)
  • Ve skutečnosti Adolf Hitler nepoužil k sebevraždě zbraň Luger P.08, jak je řečeno ve filmu, ale Walther PPK, který byl po smrti nalezen vedle jeho těla. (Bawnjourno)

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

02.01.2021

Nejoblíbenější uživatelé ČSFD se tradičně svěřují s osobními topkami 3 filmů (a seriálů), uvedenými v našich končinách (nebo kdekoliv jinde) v uplynulém roce, a od letoška jejich řady rozšiřují taky… (více)

Reklama

Reklama