Reklama

Reklama

Epizody(8)

Čtyři generace pod jednou střechou, to nevěstí nic dobrého. Obzvlášť když Hanákovi nejsou tak docela normální. Babička píše detektivky, které nikdy nikdo nevydá, maminka Cilka miluje operní árie a tatínka Oldřicha zajímají jen želvy Poldinky. Jejich dcera Pavla vášnivě cvičí jógu, její manžel Petr nejraději čte noviny, jí nebo spí. Nejmladší členové rodiny, kterým nikdo neřekne jinak než raubíři, s rozkoší vymýšlejí lumpárny. A Káča, mladší dcera Cilky a Oldřicha, se chystá jim představit svého nastávajícího Zdeňka… V téhle rodině není nouze o překvapení. Jak to dopadne, když se konečně dostaví toužebně očekávaný malíř? Co způsobí větší rozruch – nečekaná návštěva tetičky, nebo zpráva o miminku? (Česká televize)

(více)

Recenze (342)

klúčik 

všechny recenze uživatele

Tento seriál je jeden z najlepších. Či už ženské zloženie je nezabudnuteľné, tak aj mužské postavy sú fantastické. Je to koncert hercov. Minule som videl diel, ktorý sa musel pretáčať. Pôvodne maliara, ktorý maľuje halu hral P.Landovský, ale po zásahu zhora sa diel pretočil, tak tam hral J.Moučka. Ale aj tak si myslím, že Jaroslav Dudek natočil asi jeden z naj. seriálov. 100%. ()

papaJA21 

všechny recenze uživatele

Nejlepší český seriál. Neuvěřitelně zábavný a chytrý. Rosůlková, Štěpánková, Medřická, Kolářová, Hanzlík, skvostné. Ale přesto musím vyzvednout pana Cupáka, to je naprosto geniálně zahraná role. A nesmím opomenout vedlejší role, taktéž bravurní tetička, malíř, božský Oldřich Nový, kterého jinak zvlášť nemusím. A samozřejmě scénář... to je mistrovské dílo!!! Těch skvostných hlášek je spousta, jedna za všechny... Musíme si dát B(b)acha!!! :))). Miluju, miluju, miluju ()

Reklama

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Ach jo! Vždycky když vidím tenhle skvost televizní zábavy, přijde mi na mysl, kde že ty loňské sněhy jsou. V době kdy sledujeme podobné trapasy jako jsou Nováci, Policajti z předměstí a další ptákoviny je každé znovuuvedení tohoto klenotu skvělou připomínkou toho, že i Češi umí vytvořit skvělou situační komedii (čili sitcom, jak se dnes říká, ach jo) ()

Haniczka 

všechny recenze uživatele

Jedinečné a úžasné televizní pokoukání! Skvěle zakomponovaní prvorepublikoví herci O.Nový a Jiřina Šejbalová a geniální Dana Medřická a Eda Cupák. Snad kromě postavy Kateřiny (D.Kolářová), která mě přišla neuvěřitelně protivná a sobecká a jejíž reputaci napravili tvůrci pak v komiksové nadstavbě z Ahoje, kde byla naopak velmi sympatická. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,Copak jseš babička, abys otravoval lidi ! " ..... ,,Pavlínku odvezl do porodnice čáp." ..... ,,Aport poldi ! "..... atakdále, atakdále..... Jsou role, které hercům závidím. Péťa ve stvárnění E.Cupáka je nezapomenutelnej. Ostatně, na kterou roli se z tohoto - pro mne - českého seriálového kultu dá zapomenout? ()

Galerie (75)

Zajímavosti (39)

  • Původně se mělo jednat o malou televizní komedii, i proto nemá první díl v titulcích název. Pro velký úspěch však Fan Vavřincová napsala další díly. (M.B)
  • Jediná postava, která v seriálu nemá jméno, je svérázná autorka detektivek ztvárněná Marií Rosůlkovou - je prostě "babička" nebo "babí". (Robbi)
  • U příležitosti dvacátého výročí seriálu, v roce 1991, vyšla stejnojmenná kniha, kterou ale autorka scénáře Fan Vavřincová napsala až expost, podle scénáře. (sator)

Související novinky

Zemřela herečka Jana Štěpánková

Zemřela herečka Jana Štěpánková

21.12.2018

Česká herečka Jana Štěpánková zemřela. 84letá dáma nakonec nezvládla boj s těžkou nemocí, podle všeho zemřela již v úterý, dnes se s ní pak měli rozloučit její blízcí. Mezi její nejznámější role… (více)

Taková normální rodinka je zpět!

Taková normální rodinka je zpět!

20.04.2007

Je už takovým nepsaným zvykem, že se úspěšné filmové tendence ze zahraničí časem dostanou i k nám. V zámoří trend nekonečných remaků a pokračování snad už dosáhl svého vrcholu, zatímco u nás se tato… (více)

Reklama

Reklama