Reklama

Reklama

Epizody(9)

Devítidílný seriál Jaroslava Dietla o pitné vodě a lidech kolem ní je snad trochu romantickou představu o vodohospodářích a jejich životě. Seriál natočil pro Československou televizi Ostrava František Mudra. Tehdy bylo zapotřebí ukázat divákům člověka silného, zásadového a zoceleného, který neustupuje přívalu problémů. A i když ztratí rodinu, stále se znovu staví na nohy. Devět dílů seriálu se soustřeďuje na soukromý život hlavních postav, řeší se partnerské konflikty, rozpady rodin apod.

Pavel Nový hraje hrázného Jana Palyzu. Jeho postava není jednoznačně ani kladná, ani záporná, i když převažují kladné vlastnosti. Jana Krausová ztvárnila roli Ivany Opatové, Palyzovy přítelkyně a svobodné matky, právě ona je dost nevyrovnanou osobností v partnerských vztazích. (Česká televize)

(více)

Recenze (121)

Ironhead 

všechny recenze uživatele

Straslivej bizaaaar... odpad na druhou, cimz to ziskava urcity stupen nechtene zabavnosti. Ve sve dobe to asi sledoval kazdy, ale z dnesniho pohledu je to naprosto strasidelne napsany scenar s opravdu prisernyma postavama a ty dialogy... LOL :DDDD *brano ciste jako parodie, dam tomu snad i hvezdicku* :_) ()

moorks 

všechny recenze uživatele

Jeden z mých nejoblíbenějších seriálů a to nej z naší televizní tvorby. Opět za tímto dílem najdeme Jaroslava Dietla, který byl v té době tvůrcem řady úspěšných televizních seriálů. Skvělou hereckou příležitost zde dostal Pavel Nový. A ujal se ji skvěle. Další velká přiležitost už se mu bohužel nenaskytla. Samozřejmě se zde objevili další výrazné herecké osobnosti - Vítězslav Jandák, Jana Krausová, Ivan Vyskočil či Tomáš Jirman nebo Jiří Holý. Další výraznou doménou seriálu bylo to, že se odehrával až na severní Moravě a ne jak jsme byli tradičně zvyklí v Praze a okolí. Téma přehrady a života kolem ní je stále neokoukané téma, které není často realizováno a tento seriál byl světlou výjimkou. A já děkuji za něj. ()

Reklama

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Mno bude se v tomto případě asi z mojí strany jednat o zcela neobjektivní a o ničem nevypovídající hodnocení a komentář, ale nemůžu si pomoct. Jasně, že ten seriál je více či méně škvár a i když má dostatečný počet dílu, aby se v něm stalo něco zásadního, tak se tam víceméně nic neděje a v hodně dílech se rozebírají nepodstatný píčoviny, ale... Jsem prostě vodař no. Jsem přes řeky, přes přehrady a jiná vodní díla. Je to moje srdcovka a tak jsem rád za jakékoliv zpracování seriálu z tohoto prostředí. Navíc Nový a jeho hrázný Palyza si mě okamžitě získal. Takže kašlat na objektivitu. Mě se to líbí, takže za sebe dávám 75% ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Telenovela na pozadí provozu přehrady (Kružberk), kde příběhy jednotlivých postav ukazují různé typy lidí v partnerském soužití, na svou dobu plnou nevěry a nabouraných vztahů. Ale hrázný Palyza je (jistě nejen) pro mě dodnes hrdinou, ať již pro svou lásku k přírodě, umění vycházet s lidmi, zásadovostí (vůči vypočítavému náměstkovi i ženě), skromností a šikovností. Mnozí lidé dnes koukají na seriál s nostalgií, neboť zachycuje ještě místa, dnes již pod vodou přehrady Slezská Harta, jež je v seiálu teprv budována. Seriál vznikl proto, že v té doby potřebovala průmyslová Ostrava další vodu, čili tvůrci zobrazili potřebu přehrad a života kolem nich. Vždy se rád podívám, nejen proto, že tam chytají ryby :-) ()

kusaj 

všechny recenze uživatele

 KDYSI MĚ TENTO SERIÁL DOCELA BRAL, ALE DNES VIDÍM, ŽE JE TO CELÉ HROZNĚ - JEDNÍM SLOVEM... UNYLÉ. SCÉNKDY, KDE VYSTUPUJE HRÁZNÝ PALYZA ALIAS NOVÝ A JEHO NABÍJEČKA V PODÁNÍ KRAUSOVÉ JSOU DOSLOVA HERECKÉ UTRPENÍ. CO MĚ VŽDYCKY NAKOPNE BAYPASS A NA CHVILKU VYŘADÍ Z NAPROSTÉ LETARGIE JE VŽDY POUZE SMRT MICHALA (KTERÝ VŠE POZORUJE Z ÚKRYTU:). SNÍMEK JE DOSLOVA PROŠPIKOVÁN NEREALISTICKÝMI DIALOGY MNOHDY OSLAVUJÍCÍ TEHDEJŠÍ DOBU - BUDOVÁNÍ PŘEHŘAD, SNAHA O ZÁCHRANU PŘÍRODY A PODOBNÝ KECY.. ()

Galerie (25)

Zajímavosti (20)

  • Natáčelo se na přehradě Kružberk, Ostravě, v dole Michal - Ostrava, na nádraží Budišov nad Budišovkou. [Zdroj: Filmovamista.cz] (M.B)
  • Ve scéně po rvačce u Šperla, kdy zraněný Michal Stanko (Tomáš Jirman) usedá na lavici, se na mžik v zrcadle objeví kameraman s ruční kamerou. (Ganglion)

Reklama

Reklama