Reklama

Reklama

Armáda temnot

  • USA Army of Darkness (více)
Trailer

VOD (1)

Přichází doba velkého zla. Vyděšení poddaní se skrývají za hradbami zámku. Stateční rytíři se chystají k nerovnému boji s nemrtvými. Armáda temnot se připravuje k útoku. Na poslední chvíli se ale objevuje spasitel. Muž z jiné země, z jiné doby, který s sebou přináší své zázračné zbraně - brokovnici a motorovou pilu! Nenechte si ujít "Armádu temnot" - poslední díl slavné trilogie Sama Raimiho "Evil Dead". Horor, při kterém budete současně umírat hrůzou i smíchy. (Falcon Home Video)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (642)

Gemini 

všechny recenze uživatele

Něco tomu chybí...teda, chybí tomu prakticky všechno. Ale tím správným způsobem:) Jediné, co mi opravdu nesedlo, byl ten konec, jinak všechno blahosklonně přejdu kvůli komediálnímu výkonu Bruce Campbella a...no, to je vlastně všechno, o ničem jiném to není;) Stejně mám radši jedničku, takže 70% a Hail To The King, Baby. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Zasa až taký svätý nie som.“ Od hororu k fantasy? Jeden z mála prípadov v histórii kinematografie, kedy je pokračovanie natoľko odlišné od jednotky (resp. dojky), že s ňou v podstate nemá temer nič spoločné. Trocha ako keby ste vzali Alana Granta z Jurského parku a natočili Jurský park 2 poňatý ako celovečerný sitkom. Žánrová výhybka je síce zaujímavá, originálna a rozhodne nečakaná, lež týmto to asi aj hasne. Kým v komorných prvých dvoch dieloch Raimi mohol úspešne maskovať slabší rozpočet, pri fantasy niečo také logicky nemôžete. Nečudo teda, že po vizuálnej stránke Armáda temnôt bolestivo udiera do očí (niektoré kostry sú evidentne chlapi v čiernych teplákoch pomaľovaných fosforeskujúcimi "kosťami"). Scenár je síce plný humoru, zato nevtipného. Potešilo ma na ňom aspoň to, že je naprataný chobotinami (opekanie ucha, malí Ashovia, studňa, motorová píla, brokovnica, mlyn, auto, zaklínadlo, kniha so zubami). Harryhausen by bol rád. ()

Reklama

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Když jsem o Evil Dead 2 napsal, že je to one man show Bruce Campbella, co mám asi tak napsat o Armádě temnot? Už vím, ona je to totiž místy show hned několika Bruců Campbellů (různých velikostí). Příběh sice jako by nebyl, ale všechno od začátku do konce tlačí právě Ash a půvabné triky, kterých je tu opravdu požehnaně. Zatímco eskapády ve větrném mlýně připomenou scénu s rukou z druhého dílu, závěrečná bitva s "harryhausenovskými" kostlivci je jedinečná. A to jsem se zatím ani nezmínil, jak je Armáda temnot vtipná (ne, s hororem to vážně nemá mnoho společného) - nejvíce se mi líbilo Ashovo vybírání toho správného Necronomiconu (kdy jeho zdeformovaná hlava velmi, velmi, velmi nápadně připomínala Al Pacina) a neodolatelné odříkávání tří klíčových slov. ()

Lima 

všechny recenze uživatele

Hodina a půl bezbřehé legrace. Film se tváří jako horor, ale přitom zde není nic, čeho by se divák musel bát. Pouze se baví a žasne, co ten Raimi zase vymyslel. Gagů je tu nespočet a když se k tomu přidá Bruce Campbell, můj kultovní herec, který má tolik charismatu, že by ho mohl rozdávat, je o zábavu postaráno. Z celé trilogie Evil Dead jasně nejlepší díl! ()

pepo 

všechny recenze uživatele

Po uletenej dvojke, ktorá nedala vydýchnuť Raimi preradil ešte na vyššiu rýchlosť a nechaj prirobiť ešte aj turbomotor. Maniakálny film.Totálne šialená,nahláškovaná miliónmi nápadov prešpikovaná zábava. Ale občas je to na mňa až príliš preplácané a nepríjemne agresívne. Najslabší Evil dead. 8/10 P.S. Videný Director´s cut, takže chýba" heil the king baby ", ale ten koniec čo som videl sa mi páči viac než ten v obchode ()

Galerie (375)

Zajímavosti (34)

  • Ve scéně v čase 1:11:33 si lze všimnout, že Ash (Bruce Campbell) nemá meč v ruce, ale hned o chvilku později se mu z ničeho nic objeví v ruce. (dc125)
  • Hláška „Hail to the king, baby.“ bola použitá v slávnej PC hre Duke Nukem 3D. (Jello Biafra)
  • Ash (Bruce Campbell)  ve filmu říká o své brokovnici: "This....is my Boomstick!! It's a 12-gauge double barreled Remington." Ve skutečnosti však drzí brokovnici Stoeger IGA nikoliv Remington. (HectorHagman)

Související novinky

Natočí Raimi a Campbell Armádu temnot 2?

Natočí Raimi a Campbell Armádu temnot 2?

30.10.2013

Už před nějakým časem internetem prosvištěla zpráva, že Sam Raimi a jeho bratr, scenárista Ivan pracují na pokračování ságy Evil Dead. Ta se (když pomineme letošní remake) ve třetí části nazvané… (více)

Raimi chystá Evil Dead 2 a dvojku Armády temnot

Raimi chystá Evil Dead 2 a dvojku Armády temnot

12.03.2013

Řečeno slovníkem Pulp Fiction, Sam Raimi je právě teď „spokojenej parchant“. Omalovánková fantasy Mocný vládce Oz odstartovala skvěle v amerických i světových kinech a za první víkend nastřádala… (více)

Sam Raimi se vrací k hororu

Sam Raimi se vrací k hororu

23.12.2007

Nejzásadnější otázka těchto dní zní: Bude Sam Raimi režírovat Spider-Mana 4, anebo se nechá ukecat, aby se ujal dvoudílného Hobita (Jackson už potvrdil, že hodlá pouze produkovat a dohlížet, aby dva… (více)

Reklama

Reklama